Dikkatli Olun/Böbrek Taşı

milodelisi
milodelisi

11213 Puan

Bu sitede herkesin övdüğü ve bayıldığını söylediği mama olan N&D kullanıyorduk son 1 aydır. Bu hafta başı bir çok sorun keşfettik. Çiş yapamama, şiddetli karın ağrısı gibi. Şu an kedimiz veterinerde böbrek taşıyla. Veteriner onlara gelen kedilerde bu mamayı kullananların hepsinde bu sorunun olduğunu söyledi. Kedime gerekli tedaviyi yaptırıyorum. Bu yazıyı bilinçlendirmek için yazıyorum. Herkesin övdüğü bu mama nedeniyle hayvanım veterinerlik oldu. Sorunun nedeni başka bir nedenden değil, her türlü test yapıldı. Kediniz için mamayı VETERİNERİNİZE danışarak alın, aynı duruma düşmeyin.

34 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bu problemlerin en önemli sebebi düşük nem oranı. Asıl sorun N&D değil, asıl sorun kuru mama kullanmanız. Ayrıca bunu mamaya bağlayamazsınız, bu sadece bir tahmin. Bir veterinere asla ama asla beslenme konusunda danışmayın. Veterineriniz mamadan diyorsa bilin ki N&D satmıyordur ve kendi mamasını aldıracaktır. Yaş mama ile beslenen bir kedinin kuru mama ile beslenen bir kediden ne kadar fazla besin aldığını biliyor musunuz? Peki kuru mama ile beslenen kedilerde bu tip sorunların yaş mama ile beslenen kedilere nazaran ne kadar sık ortaya çıktığını... Lanet olsun size veterinerler! Bıkmadınız şu canları çıkarınıza kullanmaktan! Kuru mamayı övüp övüp, suçu mamaya atmaktan bıkmadınız! Sattığınız iğrenç mamalardan kazandığınız her kuruş haram olsun inşallah! Kuru mama kullanmadım, asla da kullanmayacağım.

Badems
Badems

12123

Burda en cok oven bendim, bana da ozel olarak sordugunuz icin ben ustume alinarak cevap veriyorum. Ben bu mamayi kullanirken kedimin idrar yollarinda kristallesme cikti, veterinere bu mamayi kullandigimi soyledim ve aslinda mamasi cok iyi mamadan degil o zaman dedi. Kristallesmede de cis yapamama durumu var surekli. Yine bu markanin kristal onleyici mamasini kullaniyoruz omurluk olarak. Herkeste ayni tepkiyi vermiyor olabilir mama, ama soyleme biciminiz yanlis. Bizde de Royal Canin inanilmaz tuy dokumu ve korkunc bi diski kokusu yapmisti, bilinclenin ve kullanmayin mi demeliyim? 10 yasinda olup, bu yasina kadar N&D kullanan insanlar taniyorum ve yaslarina ragmen kedileri cok saglikli. Ayrica bilginiz olsun bir aylik mama bobrek tasi yapmaz, bu zamana kadar kullandiginiz mamalar tetiklemistir buyuk ihtimalle. Gecmis olsun

fatmatina
fatmatina

10460

Çok geçmiş olsun aslında N&D için böbrek sorunlarına yol açtığı özellikle kısır erkek kedilerde sorun olduğunu idrar yollarında sıkıntı çıkardığını söyleyen arkadaşlarda vardı ancak öveni de çok söylediğiniz gibi çok üzüldüm umarım en yakın zamanda iyileşir yavrunuz iyice araştırma yapmadan kullanmamak lazım mama konusu ciddi anlamda önem verilmesi gereken bir konu.

yasement
yasement

119858

Evet olabilir erken farketmesek bizde de bobrek problemine kadar goturecekti dusuk tahilli. Bi ara cok kisiyle mesajlasmistim idrarda sorun olan onlardan da dusuk tahilli kullananlar vardi.

milodelisi
milodelisi

11213

Size bir gönderme yapmadım yanlış anlamayın lütfen. İma etmeye çalıştığım şey her kediye iyi gelmeyen bir mama olduğu ve ona göre kullanılması gerektiğiydi. Sadece siz değil. Arkadaşlarım ve yakın çevremde çok övdü. Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

N&D benim çok severek kullandığım bir mama. Kedime ciddi tedavi süreci sonrası toparlanmasına çok yardımcı olmuştu. Sizden önce hiç sorun yasayan duymadım. Hatırladığım kadarıyla kediniz kısır ve kiloluydu. Bunun etkisi olmuş olabilir mi?
Ayrıca çok geçmiş olsun. Umarım çabuk iyileşir

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Aklımdaki soruları sormuşsunuz. Ben de hiç anlam veremiyorum. Onların biyolojik olarak en uygun mamalar neden bunlara neden olduğunu. Acana yüzünden çoğu kişinin kedisin de sistis olup pembe idrar yaptıklarını birinin kedisini kaybettiğini okumuştum. Bazıları diyor, mama Türkiye 'deki kedilere uygun değil diye o zaman mamayı yüksek enerji harcayan kediler,evde yaşayan kediler diye sınıflandırmaları gerekmiyor mu?
Dediğiniz gibi o kadar uğraşıyoruz en iyisini yesin diye olan sonuç çok üzücü. Bende umut ediyorum bir sorun yoktur diye.
Biliyorum her mama her kediye aynı etkiyi göstermiyor ama birine mükemmel gelirken diğerine böbrek taşı yapması nasıl desem çok absürt bir şey oluyor bence..

pongul
pongul

113342

önemli bilgi için teşekkürler yasement

KedimVar
KedimVar

119251

Her kedide farklı etkisi olabilir tabi. Deneyerek öğrenmek lazım ama benim sorduğum çoğu kişi memnundu ve ben de memnunum.
Not: Sorunun tarihini gördüm. Yine de söylemek istedim.

milodelisi
milodelisi

11213

tika_waylan 2 ay önce su şelalesi aldık, günde en az 1-1,5 litre su içiyor. Veteriner garanti vererek mamadan dedi:( Teşekkürler ayrıca:) Bugun ağrısı yok çok şükür. Tuvaletinide rahat yapıyor, ama şu anki hills ilaçlı mama, onunda etkisi olabilir..

milodelisi
milodelisi

11213

tika_waylan 2 ay önce su şelalesi aldık, günde en az 1-1,5 litre su içiyor. Veteriner garanti vererek mamadan dedi:( Teşekkürler ayrıca:) Bugun ağrısı yok çok şükür. Tuvaletinide rahat yapıyor, ama şu anki hills ilaçlı mama, onunda etkisi olabilir..

tika_waylan
tika_waylan

13980

Bazi markalarin ev kedilerine ozel mamalari var. Royal Canin'in indoor ev kedileri icindi sanirim. Yani ne kadar etcil olsalar asil dogalarinda tahila ihtiyac duymasalar da butun gun kaloriferin ustunde yatan avciligi pek kalmamis kedinin demek ki bu kadar yogun et almasi bunyesne yaramiyor. Tabi ki emin deilim bu konuyu en iyi veterinerler bilif bu yuzden surekli gittigimiz kedimizin gelisimini takip eden veteriner hekimimize danisip ona gore mama kullanmaliyz. Ben tahilli mama veriyorum simdiye kadar bir skinti gormedigim icin ama eger daha iyi olacagini onerirse veteriner mamasini degistirebilirim. Cok az da tahilsiz mama katiyorum( Orijen). Bir de dondurulmuz katkisiz taze et olan kedi odullerinde eriyorum tahilsiz yas mama veriyorum. Ama kuru mamada tahilsiz kuru mama vermeye cesaret edemiyorum cok begenen olsa da gercekten kedisi zarar goren cok yorum okudum. Kasinti, kepeklenme, kurtlanma, tuy dokme, bobrek sorunu vs.

pongul
pongul

113342

siz tahılsız mı düşük tahıllı mı kullanıyordunuz? düşük tahıllıların protein oranı aşırı yüksek değil aslında böbrek taşı yapma ihtimali olur mu yine de?

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

dikkat ettiğim kadarıyla, kısır erkek kedilerde oluyor bu durum genelde. kısır erkek kedisi olanlar, dikkat. ama benimki hem dişi hem de kısır değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Az su tüketimi nedeniyle bu tarz sorunlar oluşabiliyor bazen. Mamalar dehidrasyona yol açabiliyor. Sadece kuru mama vermeyin. Umarım feyz alırlar sadece kuru mama veren insanlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9018 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR