İkinci Kedi Hakkında Yardım?

nunnajiina
nunnajiina

7470 Puan

Merhaba, 9,5 aylık erkek bir kedim var. Bir süredir kızgınlık döneminde ve hiç geçmiyor. Kısırlaştırmayı şu an için düşünmüyorum 1 yaşını geçmesini istiyorum en azından. Şimdi karşıma 1 aylık bir yavru kedi çıktı. Onu da sahiplenmek istiyorum, şu an geçici yuvasında. Ancak bu kedi dişi. Erkek kedimi bu dişi kedi büyüyene kadar sakin tutmak mümkün mü? Ya da bu kombinasyon iki kediye de zararlı mı olur? Daha önce deneyimleyen varsa paylaşırsa çok sevinirim.


Teşekkürler

20 CEVAP

Badems
Badems

12123

Anladım, engellilerde durum nasıl oluyor bir fikrim yok. Bazı insanlar 1-1.5 yaşını bekletiyor daha sağlıklı olduğunu düşünerek ama alakası yok o yüzden sordum size de. Bence ayrı bir odada tutarak başlayabilirsiniz işe, belki bu sürede kızgınlığı geçer. Hiç tavsiye etmemekle birlikte çok zor durumda kalırsanız ayrı ayrı idare etmekte büyük kedinize hormon iğnesi yaptırabilirsiniz. Zaten her türlü ayrı odalarda başlamanız gerekir, önce kokularına alışmaları açısından. 2-3 hafta sonra karşılaştırıp tepkileri ölçersiniz. Baktınız olmuyor bir süre daha kısa karşılaştırmalar yaparsınız. Maksat birbirlerinin varlıklarını bilmeleri. Eğer sorun olmuyorsa ikisi açısından -mutlaka gözetiminizde olsunlar ikisi de aynı yerdeyken- o zaman zaten ikisini de serbest bırakırsınız.

Badems
Badems

12123

Neden 1 yaşını bekliyorsunuz kısırlaştırmak için peki ? Gayet uygun bir yaşta şu an bunun için. Yavruyu ayrı bir odada tutabilirsiniz bir süreliğine eğer kesin olarak alcaksanız, zaten pat diye karşılaştırmamanız gerekir bir süre ayrı durmaları gerekiyor.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benzer durumdayım evet normalde 9.5 ay kısırlastırmak için ideal hatta 6. Ayında da kısırlastırılabilir ama bazı saglık durumlsrında hemen kısırlasturılmamasını önerilebiliyor.
Ben de 2 kedi istiyorum hatta rakip olmaması içşn farklı cinsiyetten kedi daha iyi de denilebiliyor. Hatta kedi ve köpek daha iyi anlasabiliyor da.
Ama bazen dişi kediler erken kızgınlıga girebiliyot erkek kediler de kızgınlık döneminde dişilere saldıtabilşyot hani olur da 5 aylık 6 aylık dişiyle çiftleşirse erken hamile kalırsa çok tehlikeli. Ama 1 aylık daha bebiş zaten o büyüyrnr kadar muhtemelen kısırlastırırsınız dişiyi de 6 aylık olunca hemen kısırlastırırsınız.
Zaten hemen bir araya getirmemek gerekir. Badems'in dediği gibi basta farklı odada tutmanız gerekir yavas yavas karsılastırmanız gerekir isterdenşz veterinerinize de danısın.
http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/cat-adult/introducing-a-new-cat-to-current-pets.html sunu da okuyun.
2 kedi bakmak cok daha güzel tek kediden birbirlerinin oyun arkadası oluyorlar. Ben de ileride düşünüyorum inşallah olur.

Badems
Badems

12123

Hayır cins ayırt etmeksizin bütün kediler için yapılır hormon iğnesi. Ben 6 aylık olduğu anda kısırlaştırmıştım, hatta kızgınlığa girmeden yapmaktı bunu amacım ama kızgınlıktan hemen sonra yaptım. Tabii ki önerilen bir şey değil, bu yüzden yukarıda da "tavsiye etmemekle birlikte" dedim ama onlarınki özel bir durum. Eğer evinizde camlar vs sineklikler varsa kaçmasını gerektirecek bir durum olmaz, kızgınlığın geçmesini bekleyin. Veya daha hiç girmeden kısırlaştırın öünkü cidden kızgınlık çiftleşmedikleri sürece eziyet onlara.

nunnajiina
nunnajiina

7470

Aslında kedim uysaldır, başka kedilerle karşılaştırdığımda saldırgan tavır takınmadı bu zamana kadar. İnsana karşı da iyi huyludur, ilk kez gördüğü yabancı birine bile kendini sevdirir, tıslamaz vs. Ondan biraz cesaret alıyorum. Tek sıkıntım çiftleşme anlamında daha yavru olmasına rağmen dişi kediyi bunaltır mı? Son çare olarak iğneyi deneyebilirim ama bunun için de bir veterinerimizle görüşmem gerekiyor.

Badems
Badems

12123

Daha önce karşılaştı ve tepki vermedi mi ? Gerçekten çok şanslısınız. Benim kedim 2 gün yemek yemedi ve bana kendini sevdirmedi. Sizin durumunuz kolay atlatılabilir gibi duruyor, veterinerinize danışın bir de en iyisi, daha garanti olur her şey

nunnajiina
nunnajiina

7470

Erkek kedilerde kısırlaştırma iğnesi olmuyormuş, buradan yazayım araştıran olursa. Veterinerimiz de uygun gördü ve bizde bizim sıpayı kısırlaştırdık. 4 gün oldu ve gayet iyi durumu. Şimdi ikinci kediyi deneyeceğiz, umarım anlaşırlar. : )

Neussos
Neussos

993

Arkadaşların da belirttiği gibi kademeli ve sabırlı davranırsanız bir problem olacağını düşünmüyorum.


https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To


Bunun gibi bir çok video bulabilirsiniz. Ben 9 aylık kedimin yanına 2 aylık hasta bir minnoş aldım. Oğlumun huyunu ve uyumlu olduğunu bildiğim için direkt karşılaştırma şansım oldu. Oğlum ilk gün uzak durur, ikinci gün hemen kabullenir. Garip bir kedicik. :D Bir çok kez sokaktan kurtarmak için kedicik aldım hiç saldırdığını görmedim. Uyum sağlama tabi başka bir durum. (Benim oğlan çok tembel ve uykucu, diğerleri hareketli olduğunda benim oğlan hemen depresyona giriyor. Kediler için oyun alanı çok önemli, eğer bir kedi diğer kediye oyun alanını verirse dövüşmeseler de ilk kedi bunalıma giriyor.) İkinci kedi davranış olarak çok zıt veya aşırı benzer olmadığı veya yaşlı kedi-yavru kedi eşleşmesi olmadığı sürece çok büyük sorunlar çıkmıyor ki kediniz artık kısır olduğu için cinsel-stresi ve bölgesel baskınlığı daha az olacaktır. Genellikle genç kedi ve yavru kedi eşleşmesi sıkıntısızdır. İçiniz rahat olsun. Bol kedili günler.

nunnajiina
nunnajiina

7470

Onu da sahiplendiğimizde zor durumdaydı ve engelli bir kedi. Eğer sorun etmeyeceksek başka sıkıntılar yaşanmaması adına 1 yaşını beklersek daha iyi olacağını söylemişti veterinerimiz. O nedenle henüz kısırlaştırmadık.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ya bu hormon ignesi sadece dişilerde olmuyor mu Badems biliyorum cok zararlı zaten benim kedim daha kızgınlıga girmedi ama eger olur da girerse çünkü su an 6 aylık 7ye yallasıyor hemen kısırlastıramazsaö diye son care olarak aklımda olsun dşye soruyorum. Yani cok zararlıymıs bu hormon ignesi hani burda okuyup da biz de mi kedimize yaptırsak diyen olmasın aman özendirmeyelim engüzeli kısırlastırmak ama son care olarak veteriner de önerirse diye soruyorum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

6 aylıkken kısırlastırmakla en güzelini yapmıssınız, ben de kızgınlıga girmeden yapılmasını daha cok öneriyorlarmıs.

Badems
Badems

12123

Evet bence siz de kızgınlığa girmesini beklemeyin hiç. Zaten 2 günde toparlıyorlar hiç ameliyat olmamış gibi

nunnajiina
nunnajiina

7470

kedilerin karşılaştırılmasıyla ilgili tavsiye ettiğiniz yazıyı okudum. en azından bir şansımızı deneyelim, baktık olmuyor başka bir yuva bulmaya çalışırız ufaklığa.

Badems
Badems

12123

Olur merak etmeyin. Er ya da geç oluyor sadece sabretmeniz ve zaman vermeniz gerekiyor. Hemen vazgeçmeyin, bir aydan fazla sürebilir bu durum. Sürmeyebilir de ikisine bağlı tamamen

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben yoğun kızgınlıktaki erkek kediye hiç güveniyorum. Kedinin yavru olması veya cinsiyeti onlar için fark etmiyor çoğu zaman. Bununla birçok örnek görmüştüm.Bence kedinizi kısırlaştırdıktan sonra ikinci bir kediyi sahiplenmeniz daha iyi olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1687 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR