N&D Ve Matisse Karıştırma

abdurrahmany
abdurrahmany

6055 Puan

matisse 10 kg kedi maması ve N&D nin 2 kg kedi maması siparişi verdim ikisini karıştırarak versem olur mu sonuçta ikiside Farmina nın ürünü ve bundan sonra böyle devam etmeyi planlıyorum. matisse kullanmaya karar verdim bütçemden dolayı ama kedim N&D ninde vitaminini alsın istiyorum sizce doğru mu?

8 CEVAP

abdurrahmany
abdurrahmany

6055

sizin karışımlar bayağı karışık yazınızı iki kere okumak zorunda kaldım :) ama sizinkiler tamamen farklı kimyadan mamalar benim karıştıracağım iki mama da aynı firmaya bağlı yoksa benim veterinerimde önceden sizin gibi farklı türleri karıştırmak istediğimde bana kızmıştı yapılar farklı maddeler farklı koruyucular farklı demişti. benim aklımı karıştıran bir firmanın yani farmina nın iki tür mamasını karıştırmak umarım anlatabilmişimdir :) teşekkür ederim yanıtınız içinde.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence güzel olur. Birinden alamadığı bir şey varsa diğerinden alır. Birde protein oranını dengeleyebilirsiniz.
N&D ' benim çok beğendiğim ve bir müddet severek kullandığım bir mama. Tavuksuz kısır kedi maması olmaması nedeniyle kullanmayı bırakmak zorunda kalmıştım. Fakat yüksek protein bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden Matisse ile protein oranını dengelemeniz çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Tahıllı mi tahılsız mı kullanacaksınız acaba?

milodelisi
milodelisi

11213

N&D asla kullanmayın! Kedimde bir sürü sorunlara yol açtı. Safra kusma-sistit-böbrek taşı ve tıkanıklığı gibi. 2 hafta onun ağrısını çekti. Asla aynı hatayı yapmamanızı tavsiye ediyorum. N&D den çok daha iyi mamalar var. Benim tavsiyem mama konusunda SADECE VETERİNER inizi dinlemeniz. Onlar siz bunları söylemek için menzun oluyorlar, daha iyi biliyorlar.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Tahilsiz mamalar boyle sorunlar yapabiliyor Milodelisi'nin yazdiklaeo gibi iste korkumdan dolayi tamamen tahilsoz mama vermek istemiyorum boyle karistiriyorum bu hafta veterinerime gidip soracagim em guzeli guvemilir bir veteriner bulup kedimizin cinsi kilosu karakteri( hareketli olup olmamaso)na gore mama vermek.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben de Acana ile Pro Plan'i karistiriyordum yas mama almak icin gittigim bir veterinere sordum yani amaci farkli iki.mamanin biri tahilli biri tahilsiz mama neden oyle yapiyorsunuz dedi. Cok fazla yorum yapmadi. Pro Plan'i 1+1 kampanyasiyla cok uyguna aliyorum baya bir stok yaptim sokaktaki kedielre de verecegim hatta.
Biraz Orijen var evde simdi 2,27 kiloluk Acana mama geldi. Karistormak bana da ekonomik geliyor hem N&D, Acana gibu mamalar tahilsiz daha fazla et var proteini yuksek. Ama fiyatlari cok ucuk e haliyle zorluyor insani. Pro Plan tahilli iyi kailte daha uygun diye ondan daha cok aliyorum. Gene de bunu kendi veterinerime gittogimde soracagim o zaman tekrar yorum yaparim.
Ben yaklasik 40 gram Pro Plan 10 gram Orijen veriyorum su an ondan once uzun sure sadece Pro Plan verdim daha oncesinde de az Acana bol Pro Plan verdim boyle azar azar veriyorum ki ani mama degisimi olmasin. Tuy dokulmesi, kakasinda bir degisim, kusma hicbir sorun olmadi. Kakasi hatta artik 2 gunde bir ve gayet kati tuyleri de parlak ama omegali kedi odulunden mi bilemiyorum.
Yani kisacasi sizinle ayni markalar olmasa da benzer mamalari karistiriyorum bir sikinti yasamiyorum ama tahilsizi az tahilliyi cok koyarak yapiyorum siz de ani degisim olmasin diye Matisse'yi cok N&D'yi az koyabilirsiniz tabi veterinerinize danisirsaniz daha iyi olur

abdurrahmany
abdurrahmany

6055

dalfacepersian tahılsız N&D kitten sipariş verdim umarım dediğiniz gibi olur. kedim daha küçük 5 aylık bende kısırlaştırınca yani yaşını doldurduktan sonra da matisse ve N&D kısır kedi mamalarını gene karıştırarak versem olur mu.

abdurrahmany
abdurrahmany

6055

peki teşekkürler bunu da değerlendireceğim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Acana tahilsiz , N&D gibi. İkisi de cok guzel kaliteli mamalar ama zarar verebiliyor sanirim erkek kedilere ve evde yasayan cok hareketli olmayan fazla su icmeyenlere oluyor. Siz o yuzden veterinerinize kedinizi anlatip ona gore fikir alin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2261 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR