Kedim Kilo Alıyor

oezdemirseda
oezdemirseda

1603 Puan

Merhaba arkadaşlar, benim sorunum kedimin şişkolaşması. 2 yaşına yaklaştı, kısır ve dişi.
Evlendiğim ve eşyalara masraf yaprığımız için 2 ay kadar düzenliği yediği mamaasını değiştirmek zorunda kaldım ve o sürede şişti resmen kediciğim. Daha önce 4,5 kilo en fazla kilosuydu, şimdi 5,5 oldu. Eski mamasına yani Royal canin kısır kedi mamasına geri döndüm. Kilo alışı kesinlikle durdu ama veremedi de. Bu yüzden ben de mamasını kısıtladım. Artık günde 30gr sabah, 30gr akşam veriyorum ama gün içinde resmen ağlıyor. Nasıl kilo verdirmeliyim. Sadece kuru mama da vermek istemiyorum ama haşlanmış tavuk falan yemiyor ancak baharatlı, domatesli, biberli sote olsa deliriyor. Ne yapacağım ben bu şişkocukla? Önerileriniz bekliyorum.

16 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim kilo hakkında çok bilgim yok ve bilgi sahibi arkadaşlar bilgilendirme yapmış. Ben şunu söylemek istiyorum hamile olunca kedisini,köpeğini terk eden çok fazla insan gördükten sonra sizin gibi hamile olup kedisinden vazgeçmeyip,onun için en iyisini yapmaya çalışan birisini görmek beni çok mutlu etti. Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi dünyaya getirirseniz, kedili bebekli olarak çok mutlu bir yaşamınız olur ve bebeğinizin de sizin gibi olacağına inanıyorum:)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Hamileyseniz ayda bir ic parazit hapi icirin, tuvaletini siz temizlemeyin. Haftada bir yas mama verin icnparazit hapi olursa yas mama niye parazit yapsin ama muylaka ic disbparazitini yaptirin.
Valla benimki de tembel sisko oldu ustelik 6 aylik daha benim oglan buyun gun yatiyor. Oynayan kendi kendine de kosturuyor benimkinin mizaci o yesin icsin butun gun yatsin. Mamayi daha cok vermeyin miyavlasa aglasa da vermeyin. Ben artik vermiyorum yemesi gereken gunluk doz disinda gunluk mama miktarini buzdolabi posetleriyle ayieip kimi zaman 2 kimi zaman 3 ogun veriyorum.
Oyuncak konusunda ben de arastiriyorum alipemnun oldugum olursa yazarim. Simdilik kedi oltaso. Top. Lazer var ama 3u de yeterli gelmiyor ama 3u de kedilerin sevdigi seyelr onerebolirim

tika_waylan
tika_waylan

13980

3te bir neden veriyrosunuz sonra bozulmaz mi 3 gun dolapta asil o zaman kotu bence. 85 grami haftada bir ayda bir onu veterinerinize danisadak verin. Genelde veterinerler kuru mama agirlikli besleyin yas mamayi odul olarak verin haftada bir de oluf ayda bir de. Bunu danistigim veteriner soylemisti.
Oturdugunuz yerden oynatmak icin lazer alin benimkinde bile ise yariyor cok yaramasa da zaten cok ucuz bir sey alin bulunsun. Onun disinda soyle guzel bir interaktif oyuncak bulmaliyiz arastiriyorum ama bulamadim mama istasyonladi var mamayi alabolmek icin hareket eymesi gerekiyor belki o iyi olabilir.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/catit-senses-food-maze-labirent-mama-standi.html

fatmatina
fatmatina

10460

Öncelikle hayırlı olsun Allah bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Hamilelik konusunda pek bilgili değilim ancak okuduğum kitaplardan,kaynaklardan yola çıkacak olursam dikkat etmeniz gereken toksoplazmadır. Size ve bebeğe bulaşmaması için eğer mümkünse bu süreçte tuvalet bakımını eşinize bırakmanız yada illa siz temizleyecekseniz eldiven kullanmanız ne olur ne olmaz birde kedinize ve kendinize toksoplazma testi yaptırmanızda fayda var toksoplazmayı biliyorsunuzdur muhtemelen, doktorunuzla ve veterinerinizle iletişim halinde olmaya çalışın önceliğiniz hepinizin sağlığı sonuçta:)Oynama kısmına gelecek olursak ben de böyle bir arayış içerisinde olduğumdan ve daha önce forum açtığımdan çok bilgili değilim ancak lazer sizi daha az yoran bir yöntem olabilir yada bütçeniz uygunsa interaktif oyuncakları da düşünebilirsiniz ses çıkaran kendi kendine hareket eden oyuncaklar sizi daha az yorar.Sizinki sever mi bilmiyorum ama kapı pervazlarına asılan elastik bir ipin ucuna takılı ses çıkaran oyuncaklar var deneyebilirsiniz. Onun dışına kedi tünelleri olabilir eğer alamazsanız kendiniz tünel tarzı bir şey yapabilirsiniz evdeki malzemelerle.ilk aklıma gelenleri söyledim:)

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sitelerde yaptığım araştırmalarda günde bir öğün kuru mama, bir öğün light yaş mama vererek kedilerini zayıflatanlar var. Mamayı 3' e bölmemizi önermişler ama tazeliği konusunda ben de kararsız kalıyorum. Hamileliğimi öğrenir öğrenmez Düldüle' e iç parazitini vurdurduk ki zaten düzenli vuruluyor. Dışkısını da tahlile yolladı eşim ve negatif çıktı. Ben de testlerimi yaptırdım, negatif çıktı. Bu süreçte parazit geçmemesine daha çok dikkat etmem gerektiğinden yaş mama konusunda emin olamıyorum. Daha önce marketten aldığım yaş mama kurt dökmesine sebep oldu hem de düzenli parazit aşısı yapılmasına rağmen.
Tuvaletini ben temizlemeye devam ediyorum, tahlilleri temiz çıktığından (eldiven kullanıyorum).
Mamasını çalıştığım için 2 öğün veriyorum ama beni gördüğünde yalvarıyor resmen mama için minikim. Üzülsemde sağlığı için daha fazla vermiyorum. Normalde sabah 40gr, akşam 40gr olacak dedi veteriner ama şişko olduğu için zayıflayana kadar 30gr.
Oturma odamdaki tüm eşyaların altını yerden yüksek aldım. Altına rahatça girip topunu alabilsin diye. Çünkü eskiden hep koltuk altına kaçırıp benden çıkarmamı istiyordu ben yoksam da oynayamıyordu şimdi çok güzel oynuyor her gün en az 30dk ama hala zayıflayamadı. Günün geri kalanını uyurak geçirdiğinden sanırım.
Tünel ve mama standı çok iyi gerçekten hemen bir tanesini edinip deneyeceğim. Güzel dilekleriniz için de çok sağolun amin.

Badems
Badems

12123

Sizin büyük ihtimalle toksoplazmaya bağışıklığınız vardır zaten önceden de beslediğiniz için, yaş mamanın sorun olcağını zannetmiyorum ben veya dışkıyı sizin almanızın. Ki zaten kürekle alınıyor size temas etmez. Fazla kiloluymuş kediniz, kedim 2.5 yaşında ve 3kg 800 gr dı en son. Kısırlaştığı günden beri kısır mamayla besledim. Ben sabah ayrı akşam ayrı mama koymadım hiç. Mamasını akşamdan akşama koyuyorum hep. 2 haftada bir belki yaş mama veriyorum, bir paketi ikiye bölüp 3 gün arayla veriyorum. 3.günden fazla buzdolabında tutmayın mamayı. Bence veterinerinizle görüşün uygun bir beslenme programı sağlasın kedinize, ileride ciddi sorunlar olabilir Allah korusun. Size hayırlı doğumlar :)

fatmatina
fatmatina

10460

https://images-na.ssl-images-******.com/images/I/81OVVKW9iCL.SL1500.jpg Ben de şu toptan var petsafe markasına ait slim cat diye geçiyor mamasının bir kısmını kabına bir kısmını buna koyuyorum maması bitince ister istemez bundan elde etmek zorunda kalıyor:)uygun bir siteden edinebilirsiniz.Birde şöyle iki site de tavsiye ederim yapılanlar çok hoşuma gitti, bazı mama standları hem pahalı olabiliyor hem de istediğiniz özellikte olmayabiliyor belki kendi yapmak,uğraşmak isteyen olur diye:)
http://cattime.com/cat-facts/how-to/18621-7-diy-cat-food-puzzle-toys-that-will-keep-your-kittys-brain-active
http://foodpuzzlesforcats.com/homemade-puzzles

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Ayrıca hamile olduğum için akşam işden gelince çok yorgun oluyorum ve oynatamıyorum. Tabii yaş mama da parazit olursa benim için tehlikeli olacağından veremiyorum. Tek yönlü ve azıcık mama ile besleniyor diye de çok üzülüyorum. Bugün Royal canin ultra light yaş mama aldım. Onu deneyeceğim. Günde 3 te 1 ölçüsünde vermeyi planlıyorum(1 paketi 85gr) ama pğarazit yapmasından ya da kilo almasından da korkuyorum. Evin heryerine pinpon topu attım, toplarıyla oynamayı çok seviyor. Yapabileceğim başka neler var acaba?

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kumunu siz temizlemeseniz daha iyi ya da https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/catit-smartsift-temizlemeli-tuvalet-istasyonu-66x48x63cm.html soyle bir şey alabilitsiniz.
Hangi mama kurt yaptı. Simdilik ayda bir iç parazitini yaptırın bana veteriner öyle dedi hamilelik olursa ayda bir yaptırın diye. Bir şey olacagından degil de tedbir amaclı.
Hamileyken 2 kedi bile besleyen oluyot hiçbir sorun olmaz da nolur nolmaz sadece daha tedbirli olmak gerekiyor. Kediniz kısır mı? Kısır kedilerin kısır kedi maması kullanırlarsa daha iyi kilo kontrolü oluyor diye biliyorum.
Yas mama market msrkası ya acaba kalitesiz miydi. Yas mamanın iç parazit yaptıgınu ilk defa duydum. Siz isterseniz 2 gün kullanup tedbirli olun ki bozulmasın nolur nolmaz. 3 gün de olur ama simdi özel bir durum oldugu için ekstra özen göstermek gerekir.
Benim cevremdekilerin toksoplazması pozitif pozitif cıkmıstı cünkü sokak kedileriyle küçüklükten beri hasır neşir oldukları için. Yani bagısıklıgı kazanmıslar o yüzden hamilelikte hiçbir şekilde bir sıkıntı cıkaracak durum olmadı. Muhtemelen benim de öyle olur diye düşünüyorum bu konuda sanslıyız:)
toksoplazma en cok sebzelerin iyi yıkanmaması ve çig etten bulabiliyor mesela eti keser falan da siz degil eşiniz yapmalı sebzeleri salataları çok iyi yıkanmalı. Kedicik zaten ayda bir iç parazit hapı alırsa giçbir şeycik olmaz. İnşallah bebeginizi saglıkla dogurursunuz güzel bir hamilelik geçirirsiniz.
Benimki 7.ayına daha girmedi 6 aylık küçük o yüzden light mama ona olmsz ama su mama standını ben de düşğnüyorum. 3tlye falan lazer alabilirsiniz kırtasiyelerden ben öyle yaptım bir de güzel bir interaktif oyuncak alınır.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Belki ilginizi çeker tuvalet temizleme konusunda söyle bir soru sormustum
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/5140-kurekle-ugrasmadan-kedi-kumuyla-muhattap-olunmayacak-kedi-tuvaleti

polo
polo

9117

sanırım tüm kediler aynı mevsimsel bir durum havalar sogudukça benim oglumda yerinden kalkmaz oldu bir saatten fazla kovalamaca saklambaç oyunlarımız vardı nerdeyse 20gündür yok kalkmıyor yerinden ve kilo alma riski var diye ben royalcanin hills ve bozita ev kedileri için olan az yaglı mamayı karıştırdım hem iştahla yiyor ve bu sanırım tüylerinede yaradı tek birtane tüy dökme yok en azından bu konuda kışın tüy temizleme derdinden kurtardı beni umarım yaza kadar sürer bu durum...ha bu arada tuvaletide gayet düzenli 3 küçük bir büyük hergün aynı.... 11aylık bu arada

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Slimcat çok güzelmiş ama ben mama ve oyun standını çok beğendim sanırım ilk onu alacağım. Lazer almayı da düşünüyorum ama çok eskiden bir yerde kedilerde bir türlü yakalayamadıklarından şizofreniye yol açtığını okumuştum ama sizler de kullanıyorsunuz, bir arkadaşım da önermişti biraz daha araştırma yapmalıyım sanırım lazer konusunda. Benim kedim çok minnoş yakalayamayınca küser hemen :)
Oyun tünelini de evde kendim yapabilirim. Şişkocuğu zayıflatmam gerekiyor..

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Evet kedim kısır ben de kısır maması veriyorum ama 2 ay çok kaliteli olmayan markaları kullandım o sırada kilo aldı kedim. Ben de bağışıklılığım olduğunu düşünüyorum ama emin de değilim. Haftasonu bağışıklılık testi yaptıracağım randevumu aldım :) Keşke benimkisi de 3 kilo civarı olsaydı ama yapı olarak da iri bir kedi yani veteriner bile her gidişimizde erkek sanıyor. Tüyleri falan da çok parlak ve derisi kalın. Hatta hep erkek olduğunu düşünerek kilosunun normal olduğunu söylüyor dişi dediğimde o zaman zayıflamalı diyor. Belki vücut yapısından dolayı 4,5 kilo olsa ideal olacak ama şuan kocaman bir poposu var. koltuğun altına ön gövdeyi soktuktan sonra poposunu sokmak için çok çabalıyor şişkom :) Çok sağolun önerileriniz için. Çok yardımcı oldunuz hepsini dikkatte alacağım.

fatmatina
fatmatina

10460

Lazer konusuna hiç o açıdan bakmamıştım bizim de lazerimiz var bayağı oldu alalı ilk zamanlar güzel oynuyordu ama sonradan oynamamaya başlamıştı,sanırım sıkılmıştı uzun zamandır da oynamıyoruz daha çok olta ile oynuyoruz yeni bir şey ne bulursak onu deneyimliyoruz:)Benimkinin kilosuna da normal diyor veterinerimiz ama ben sorun olmasından korktuğum için çokta almasını istemiyorum.Dişi kısır 9 aylık ve son baktığımda kilosu 4-4 buçuk arasıydı.5 buçuk kiloya kadar sorun etmenize gerek yok diyorlar genelde tabii genel vücut yapısı da önemli.

Duman14
Duman14

14039

Yutamayacağı büyüklükte alüminyum folyoyu katalyıp önüne atın o onu idare eder bir de tünel tarzı oyuncaklar var benim kedim bayılıyor aldık bir tane isterseniz fotoğrafını atarım çok pahalı değil 15-20 tl :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4850 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR