Kedim Neden Kum Kabı Dışına Çişini Yapıyor Olabilir?

5 yaşındaki persian cinsi dişi kedim özellikle sabahları kum kabı dışına, hatta kumunun hemen yanına yere çişini yapıyor. Takip edersem biraz inatlaşıyor ama sonra kumuna giriyor. Sağlık yönünden bir sıkıntısı yok ama bu davranışının sebebini anlayamıyorum, ne olabilir? Teşekkürler.

5 CEVAP

anlattıklarınız sağlık yönünden bir sıkıntısı olduğunu göstermiyor . 5 yaşına gelmiş bir iran kedisinin tam kan , ve biyokimya testlerine bakılmasında fayda görüyorum

Elviss
Elviss

2693

Kediler genelde bunu yaptıklarında bir şeye tepkilerini belli etmek için yaptıklarını biliyorum . yakın zamanda onu etkileyecek bir şeyi değiştirdiyseniz buna tepki olarakta yapıyor olabilir . Kumu kirliyse onun içinde yapmak istemiyor olabilir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yani erkek olsa koku bırakıyor olabilir diyeceğim ama dişiymiş kediniz. Psikolojik veya sağlık sorunu olduğu için olabilir. Önce kapsamlı bir veteriner kontrolünden geçmesini tavsiye ederim.
Birde ne zamandır bu şekilde davranıyor? Evde birinin gidip gelmesi,yaşadığı ortamın değişmesi,ilginiz azalması vb. gibi durumlar oldu mu acaba?

damlooos
damlooos

243

bir şeye tepkisini gösteriyor olabilir veya kumu çok pislenmiş ve beğenmiyo olabilir, kedinizi iyi tanıyosanız kısa süre içinde bir çözüme varabilirsiniz

ayselkuss
ayselkuss

942

genelde kum çok kirlenince böyle bir şey yaparlar kontrol etmenizde fayda var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1110 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR