Yemek Yemiyor

Erkuut
Erkuut

339 Puan

Dun gece sokakta yavru bi kedi bulduk. İçeri alıp sıcak bi yere koyduk . Hiç bi şey yemedi su bile içmiyor. Bi kere tuvaletini yaptı , ishal olmuş. Yemek için zorladigimda benden kaçıyor. Bulundugum yere yakın veteriner yok malesef . Ne yapabilirim?

9 CEVAP

nebilimben
nebilimben

6387

İshal olması vücudunda çok su kaybına yol açar. Suda biraz şeker eritin ve şırınga ile içirin. Korktuğu için de yemiyor olabilir fakat uzun bir süre geçmiş. Önüne ciğer gibi bi şey koyduğunuzda bile yemiyorsa yavru kedinin bir veteriner tarafından kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum aksi halde geç olabilir.

milodelisi
milodelisi

11213

Evde tavuk, ciğer ya da onların bulyonları varmı? Onun suyunu çıkartıp ciğer veya tavuğu minnik minik kesip, birde pirinç ekleyebilirsiniz. Fakat daha detay vermem için kaç aylık gibi? Su içmeyebilir ama bu 24 saati geçmemeli.

milodelisi
milodelisi

11213

Birde nerede oturuyorsunuz? Civarlarda varsa açık veteriner öğreneyim. Gün-ay durumuna göre kuru mamada verebilirsiniz. İshali için normal değil ama prebiyotik yoğur, activia gibi iyi gelir. Süt katiyen vermeyin

Duman14
Duman14

14039

Yavruysa süt tozu ile süt verebilirsiniz kaliteli olmasına özen gösterin ama yukarıda arkadaşın dediği gibi yapabilirsiniz su içmesi önemli yani iyice içmezsse biraz içirmek için zorlayın 1 gündür sizde sanırım yani veteriner gerekli burda ki veteriner arkadaşlardan da yardım alabilirsiniz belki başka bir hastalığı vardır ya da yavru ya bir de dışarı soğuktu ondan korkmuş olabilir

Bulut_kedi
Bulut_kedi

1889

Böyle durumlarda su çok önemli içmiyorsa eğer şırınga yardımıyla içirin... geçmiş olsun

sedattkts
sedattkts

630

suyu ve yaş mamayı şırıngayla yedirebilirsiniz. benim kedi de bir dönem rahatsızlandı ve aynı şekilde ishal oldu. yaş mamayı bu şekilde yedirdik. jöleli ve püre halinde olan yaş mamalardan alın şırıngayla yedirin.

Erkuut
Erkuut

339

Sabah biraz sut icirdim onuda zorla su icirmeye calistigimda hala kaçıyor. Et yedirmeye calistim ama onuda yemedi

Erkuut
Erkuut

339

Midesi nerdeyse kemiklerine yapışmış elimden geleni yapiyorum ama yememekte direniyor.

Erkuut
Erkuut

339

Sanirim 3 4 aylik var daha kucuk oldugunu sanmiyorum internet patates puresi yedirmemi onerdiler denemelimiym

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 776 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR