Kedim Çok Fazla Tüy Döküyor?

fatmatina
fatmatina

10460 Puan

Arkadaşlar Merhaba kedim çok fazla tüy döküyor kucağıma aldığım an veya bir yere yattığı an tamamen tüy oluyor bundan yaklaşık 1 ay önce veterinerimize sorduğumda mevsim geçişlerinde normaldir dedi tamam dedim ancak hala çok fazla tüy döküyor mevsim geçişleri durumu ne kadar sürer ki?geçen gün yine sordum vitamin dedi vitamini var dedim başka bir şey söyleyemedi.etrafta tüy olması önemli değil de tüy dökmesi sağlığı konusunda endişelendiriyor birde alerjim tetikleniyor yani ikimizin sağlığı için bir çözüm bulmam lazım ancak sorunu bulamıyorum.Kedim 9 aylık kısır dişi.Maması Brit Care Coco(veterinerimiz illa kısır kedi maması kullanmaya gerek olmadığını değerlerinin iyi olmasının yeterli olduğunu söyledi) vitamin olarak gimpetin multi-vitaminini kullanıyoruz onun dışında gimpetin somonlu peynirli ödül tabletlerini arada veriyorum yine gimpet markasının beauty paste macununu 2-3 haftada bir çok az yalatıyorum.ekstra olarak evde onun yiyebileceği bir şeyler piştiğinde ona da veriyorum balık vs. arada haşlanmış yumurtanın sarısını da veriyorum ama eskisi kadar çok değil sadece yumurtanın sarısı bu kadar etkiler mi?hemen hemen her gün tarıyorum furminatör tarak kullanıyoruz bir taramada ne kadar tüy döktüğü hakkında fikir olması açısından fotoğraf koyuyorum taramaya devam etsem hala dökülüyor.kilosu,iştahı,oyun oynama isteği,tuvaleti,uykusu kısacası her şeyi çok normal hiçbir sıkıntı yok yani sağlıkla ilgili değil diye düşünüyorum.çok uzun yazdım ancak bütün bilgileri vermek istedim detaylı.sizce ne olabilir?


76 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim kedimde yoğun tüy dökümü+kaşıntı var. Mama olarak Acana kullanıyoruz. Dün veterinerde kan testi yapıldı. Değerleri normal çıktı. Veterinerim mamadan kaynaklı büyük ihtimalle dedi. Bende öyle düşünüyorum. Zaten Acana çok kötü etkiler yapmış kullananlarda. Ben Brit Care'e geçmeyi düşünüyorum. Siz kullanıyormuşsunuz ,tüy dökümü mamadan olabilir mi?

Badems
Badems

12123

Bu taradiginizda cikan tuy di mi dokulenler degil ? Taradiginizda cokan olarak varsaycak olursak cok degil aslinda. Benimkisi abartisiz uc kere tarasam yastik doldurma kivamina geliyor-du. N&D kullanirken onlemisti bu durumu dokulmuyordu ama baska mamaya gecmek zorunda kaldik. Pismis yumurta sarisi tuy dokumune iyi gelir aslinda. Bir de bence beauty paste i daha etkin kullanin. 2-3 haftada bir yalatmak az bi oran. Haftada 2 gun toplamda serce parmagi kadar verebilirsiniz bence. Bir de veterinerinizin dedigi gibi mevsimler gecislerde daha vok dokuyorlar ne yazik ki

kediaskim
kediaskim

3211

Sanirim mevsimsel bizimki de cok dokuyor son 1 haftadir.

Badems
Badems

12123

Ben bugune kadar hic odul mamasi kullanmadim acikcasi gereksiz gordum hep. Kuru mama, 2 haftada bir yas mama, yogurt, balık, krem peynir gibi seyler disinda beslemedim hic. Bir donem malt kullandim ben kullandikca kustu halbuki diskiyla atmasi gerekirken. Biraktikca ayda bir iki ayda bir kusmaya baslayinca daha da kullanmadim. Vitamin de almistim bi ara ama unutuyorum vermeyi, sokaktakilere veriyorum daha cok. Bir de asiri tuylu olmasini goz onune alcak olursak, yogun bir tuy dokumu yok yine de benimkinin

fatmatina
fatmatina

10460

Evet uzun tüylü olsa normal karşılarım ancak kısa tüylü ve sağlığı da çok şükür iyi zayıf bir kedi de değil gayet tombik:)krem peynir hariç saydıklarınızı ben de veriyorum Malt olarak da sizinkinde sorun oluyordu hatırladım kustuğunu söylemiştiniz benimkinde sıkıntı olmuyor Malt işimize yarıyor tüy yumakları için hiç kusmadı.ödül tableti de açıkçası somonlu olduğu için aldım belki tüylerine iyi gelir diye.

fatmatina
fatmatina

10460

Mevsim geçişi dediğimiz durum ne kadar sürer acaba?:/

Badems
Badems

12123

Bence gecicek panik yapmayin, ama bu surede hergun tarayin derisine cok zarar vermeden ustten ustten. Bir de su tuy toplama rulolari var biz cok kullaniyoruz belki siz de kullaniosunuzdur, sizin alerjiniz acisindan onu da surekli kullanmaniz daha iyi olur

fatmatina
fatmatina

10460

Badems evet rulo bizde de var yeni aldım bu kadar çok tüy dökünce almak zorunda kaldım öncesinde ihtiyacımız olmamıştı ama işte geçen gün aldım yeri gelmişken onu da sorayım siz hangi ruloyu kullanıyorsunuz?Sticky budy diye bir marka gördüm uygun ve kaliteli olduğunu söylüyorlar?
Dollfacepersian mamadan olduğunu sanmıyorum çünkü bu mamaya geçmeden önce başlamıştı bu durum kısırlaştıralı çok oldu stres olmasın diye Royal canine devam etmiştik bir süre o süre zarfında da döküyordu sonradan Brit care markasının tester paketlerini aldım petlebi den 2 çeşit aldım 2 çeşit de hediye gelmişti hangisini sevecek diye denemiştim hepsini sevince Coco aldım.ama tabii mama değiştirmeden de yine anlaşılmaz ama dediğim gibi sanmıyorum mamadan olduğunu ki mama da somonlu.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Puppy730
Bende öyle düşünüyordum fakat Acana Pasifica kedimde yoğun tüy dökümü ve kaşıntı yapti. Kan testi yaptırdım,tüm değerleri normal çıktı ve veterinerim mamadandir dedi.Birde Acana kedilerde sistis,böbrek taşı,idrarda kristalleşme vb. gibi ciddi problemlere neden olmuş.
Köpeklerde nasıl etki yapar bilmiyorum fakat bir kişiden köpeğinde idrarda kristalleşme yaptığını okumuştum. Çok iyi bir içeriği olmasına rağmen neden böyle yapıyor bilemiyorum. Tabi ki her hayvanda kötü bir etki yapacak değil. Dediğiniz iki mamayi da kullanıp çok memnun olanlar var. N&D 'nin düşük tahıllı morina balıklı ve kuzu etli olanını çok memnun olarak kullanmıştım ben. Siz lütfen dikkatli bir şekilde kullanın. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim köpeğiniz çok tatlı bir şey. Cinsi maltese terrier mi acaba?

Badems
Badems

12123

Furminator can yakmaz. Normal tarak gibi dusunun hepsini, siz bastirirsaniz cok cani yanar. Furminatorun ozelligi cok sik disli olmasi ve butun olu tuyleri toplamasi :) ve cidden iyi de topluyor

fatmatina
fatmatina

10460

Bizim veterinerimiz de geçen gün tıraş önerdi ancak ben istemedim araştırmalarım ve bazı arkadaşların deneyimleri sonucu tıraşın kedilerde ciddi anlamda stres yarattığını okudum veterinerimize özellikle de sordum stres yaşamaz mı diye gayet rahat bir şekilde yoo sıkıntı olmaz hep yapıyoruz dedi ancak ben sebebini bile bilmediğim bir nedenden dolayı ona bu stresi yaşatmak istemedim şöyle de bir durum var kısa tüylü bir kediyi kışın ortasında(her ne kadar ev ortamında o ısı değişikliği farkedilmese de) sırf çok tüy döküyor diye tıraş ettirmek bana pek mantıklı gelmedi ve stres olmaz denildiği halde stres olur diye düşündüğümden istemedim.Siz memnun kalmışsınız ancak memnun kalmayan ve pişman olanlar da çok fazla..

fatmatina
fatmatina

10460

Yaş mama konusuna değinmemişim:) yaş mama olarakta kısırlaştırıldığından beri eskisi kadar çok vermiyorum 1-2 haftada bir yaş mama veriyorum kilo almasın diye ve yaş mamaları doğal içerik olarak çok güzel mamalar yani onlardan alması gerekeni de alıyor diye düşünüyorum.

fatmatina
fatmatina

10460

Evet mevsim geçişleri diye düşündüm ama kısırlaştırma operasyonundan sonra doğru düzgün toparlanamadı ilk başlarda ameliyat stresiydi ama şimdi endişelendiriyor:(yumurtanın sarısını eskiden çok daha fazla veriyordum hala veriyorum ama eskisi gibi değil oda olabilir:/fotoğraftaki evet tararken çıkanlar taramaya devam etsem hala çıkacak kısa tüylü olduğu için şaşırıyorum beauty paste az kullanmamın sebebi yavrucağa aşırı takviye yapmak istemedim hani zararlı olur mu bilemedim ama birde öyle deneyeyim bir süre daha sık kullanayım.

Badems
Badems

12123

Valla İkea'dan 6'li paketlerle aliyorum ben bize pek dayanmiyo :) Hepsinin islevi aynidir ama. Ben de mamadan dolayi olabilir mi dicektim ama nedense vazgectim hahah

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Fatmatina
O zaman ne olabilir bilemiyorum. Kan testi yaptırıp değerlerine baktirsaniz sağliksal bir şey varsa çıkar diye düşünü düşünüyorum. Birde brit care sunny tüy ve deri sağlığı için. Ben onu kullanacağım. Size iyi gelebilir belki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5519 Görüntüleme
  • 76 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR