Irk Önerisi Acill

Alpha06
Alpha06

170 Puan

Merhabalar öncelikle. Nişanlım bir ay önce Bursa'ya öğretmen olarak atandı ve yalnız yaşıyor. Evine bir köpek almak istiyor. Husky cinsi köpekleri çok seviyor ancak ilk köpeği olacağı için ben pek fazla sıcak bakmıyorum. Sizce nasıl bir ırk tercih etmeli. Öğretmenlik yapıyor ve eve en geç altı buçukta geliyor yani günde 7 8 saat max evde olmuyor. Beagle labrador Alaska malamute husky jack russle Alman kurdu Akita siZce hangisini tercih etmemiz gerekli. Şimdiden teşekkürler :)

7 CEVAP

Gofretsla
Gofretsla

116585

Sokaktan alın.maşallah indirim sepeti gibi hayvanları sıralamışsınız.niye bu kadar cins takıntılısınız! Sokak köpeği yok huskymiş,goldenmış, hiçbirinin yerine gelemez sokaktan ya da BARINAKTAN ALIP insanlık edersiniz. tövbe yarabbim, başlığa bak! Irk önerisi acil! Bu ne ya,ürün mü alıyorsunuz? Kendinize bor bakın neden cins istiyorsunuz! Sokaktan BARINAKTAN bir sürü cins alabilirsiniz!

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yazdığınız ırklardan Alaska malamut,husky,Akita baskın ırklardır ve ilk köpek için kesinlikle uygun değillerdir.
Beagle ve Açk ise enerjisi yüksek ırklardır ve anlaşılan bol egzersize zamanı yok.
7-8 saat evde yanlız kalacaksa kesinlikle yavru olmamalı. Yavrunun eğitimi çok dikkat gerektiren bir şeydir ve çok zaman alır. Tuvalet eğitimini tamamlamak özellikle zor olacaktır.
En iyisi yetişkin veya yaşlı,yanlız kalabilen,temel itaat eğitimi ve tuvalet eğitimi almış bir köpek sahiplenmeniz.
Cinsi ne olursa olsun her köpeğin en temel ihtiyaçları vardır. Bunlar
Egzersiz,Disiplin ve sevgi. Bunlar bu sırayla olmalıdır.
Yoğun iş hayatı olduğu için en iyisi işe gitmeden kopeğe 1,5-2 saat yürüyüş yaptırması.İkinci yürüyüş işten gelir gelmez 1-2 saat. Son olarakta akşam uyumadan önce 20-30 dakika.
Bu yürüyüşler ayrıca tuvalet ihtiyacını gidermesi için olduğu için sabah uyanır uyanmaz,işten döner dönmez olmalı. Yetişkin olsada köpeğinizin uzun saatler boyunca tuvaletini tutması zor olacaktır. Yatmadan önce olan ,biraz yürüyüş ve son tuvalet ihtiyacı için.
Bu söylediklerim Kral Köpek Ailesinin videosunda yoğun iş hayatı olanlar için söylenen yürüyüş zamanları. Saati köpeğin enerji seviyesine göre değişebilir tabi.
Cins olarak baskın ve küçük ırk ilk köpek sahiplerine önerilmez. Genelde ilk kopek sahiplerine uyumlu ırk olarak bilinen golden retriever,flat coat retriever,Labrador retriever ve bol egzersiz için vakit varsa beagle önerilir.
Köpeğinizi sahiplendirme sitelerinden sahiplenmeniz en doğrusu olur. Barınak demiyorum çünkü yanlız kalma problem gibi düzeltilmesi için bolca zaman gerektiren durumu olan bir kopek olursa iki taraf içinde üzücü bir durum olur.
Nişanlınıza tavsiyem Cesar Millan'nın kitaplarını okuyup Kral Köpek Ailesinin Youtube videolarını kesinlikle izlemesi.

fatihh10
fatihh10

665

Bence hic almayin sonra sokaga birakiyonuz acliktan soguktan telef oluyorlar bahceli ev olmadiktan sonra almayin

Alpha06
Alpha06

170

Çin aslanıda olabilir tabi.

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Bnce alman coban kopegi alin

Neussos
Neussos

993

Hemen sokak köpeği alın yazıyorsunuz ama insanlar belli saat egzersize çıkarabileceklerini belirtmiş. He doğru ırk seçimleri değil, orasına yüzde yüz katılıyorum. Fakat sokakta harcadığı enerji ve alışkanlıklardan sonra evde saatlerce yalnız kalacak bu hayvan. Onun için hapis hayatı olmayacak mı? Sahiplendirme taraftarıyım. Barınaklarda ve sitelerde her türden köpek ırkı bulmak mümkün. Barınaklara yardıma gittiğim zamanlarda her yaz muazzam ötesi, aşırı sağlıklı ve dinç ırk köpekleri insanlar "Yapamıyoruz artık." deyip bırakıyorlardı. Çünkü köpek bakımı filmlerde görüldüğü gibi kolay bir şey değil. Onun dışında "Which dog breed quiz" leri tarzında testler var. Ne kadar zamanınız olduğunu, nasıl bir apartmanınız olduğunu, ne kadar ilgilenebileceğinizi girip karşılığında sizin ilgilenmekte zorluk çekmeyeceğiniz ırk çıkıyor. Gidip 1+1 eve kocaman köpek alıp, enerji seviyesi aşırı yüksek bir hayvanı hapsetmemeniz için iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Yani görünüşe göre değil ona ve size uygun olana göre hareket etmelisiniz. Pug gibi minik aşırı egzersiz istemeyen veyahut aşırı sosyalliğe ihtiyaç duymayan köpeklere bakmanız gerekir. Bir de eve geldiğinizde geceleri de bir iki kalkıp ilgilenmelisiniz bence. Kediler özgür olmayı sevebiliyorlar, daha ilgi yoksunu oluyorlar ama köpekler öyle değil. Çok duygusallar bunu unutmayın.

doktorgenc
doktorgenc

1258

Köpekler evde tek kalmaktan hoşlanmazlar. Çok istiyorsa chihuauhua alsın daha problemsiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 794 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR