Merhabalar, 4,5 Aylık Kedi Sahiplenmeli Miyim?

EmrahGenc
EmrahGenc

169 Puan

Merhaba arkadaşlar,


Kedi sahipleneceğim ve 3,5 yaşında oğlum var. Oğlum sokakta gördüğü kedilere mama aldıran ve onları kendi elleriyle beslemesini seven tam bir hayvan aşığı bir çocuk. O konuda sıkıntı yok :) hayvan sevgisini aşıladık yani. Ben ki evde keçi bile beslemiş biriyim :) Kedi sahipleneceğim şuan görüştüğüm 2 kişi var ama bu çocuklar 4,5 aylık, erkek. Bu durum avantaj mıdır yoksa dezavantaj mıdır? Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Açıklamalı bir cevap alırsam çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

3 CEVAP

EmrahGenc
EmrahGenc

169

Sn. Roz, cevabınız için teşekkür ederim :) Bende aynı görüşteyim. Yalnızca bu görüşün desteklenmesine ihtiyacım var.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çocuğunuzun hayvanları sevmesi güzel fakat küçük çocuklar bilinçsizce yavru kedilere zarar verebilirler. Canı yandığı için kedi yavru olsada ona zarar verebilir.
Çocuğunuzun bir hayvanla büyümesini istememiz güzel ama onu yaşı gereği bir oyuncak olarak görecektir. Uzmanların çocuklarda sahiplenme,sorumluluk gibi kavramların 7-8 yaşından sonra geliştiğini ve o yaştan sonra hayvan bakılmasını tavsiye ettiğini okumuştum.
Benim kedimi sahiplendiğim ailenin 4 yaşında bir çocukları vardı. Kedilerini çok seviyormuş ama bir o kadar da istemeden sıkıp canını acıtıyormuş. Kedimi sekiz aylık iken sahiplendiğimde ciddi şekilde korkaktı. Özellikle kucağa alındığında canının yanacağını sanıyordu. Çok zor olsada korkularını yenmesini sağlayabildik.
Birde çocuğunuzun kedi alerjisi olup olmadığı hakkında emin olmanız çok önemli. Birçok kişide olabilen bir durum ve bazen ancak ev içinde kedi ile yakın temas kurduktan sonra ortaya çıkabiliyor.

Roz
Roz

15717

Cok küçük olmasından da biraz büyümüş olması daha iyidir anne altından alabilme zamanınızdan zaten sadece 1 ay geçmiş sorun olmaz çocugunuz da yavrulugunu cok sevecektir ☺️ Yetişkin düşünüyorsanız da olabilir ama yavru olan varsa çevrenizde mutlaka onları alın derim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 631 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR