Zayıf Bağışıklık Sistemi Varmış Mama Hakkında Yardım!!

Duman14
Duman14

14039 Puan

Bugün annem kedimi veterinere götürmüş ateşi yğksekmiş belki de hiç aşı olmayabilirmiş çünkü çok kolay hasta olabiliyor şuan aklımda şu düşünce oluştu evde bakılmış bir kedi bu kadar hassas biz bağışıklık sistemine sahip olamaz 2 aylıkken almıştık EV ORTAMINDAN şuan bize kediyi veren adamın petshoptan almasından şüphelendim ama konu bu değil yeni acana mama sipariş ettik kuru mama veteriner çok protein içerdiğinden bünyesi kaldırmayabilir diyor haftada 1 yaş mama veriyoruz kuru mamasının adı reflex ve yaş mamasıda royal canin şuanki kuru mamasını sevmedi zayıfladı bu yüzden acana sipariş ettik 1-2 güne gelir acana mama biraz pahalı bilirsiniz bir de parasını internetten ödedik annem yedirelim diyor en azından denesin diye ne diyorsunuz?? Yedirmeliyiz

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim kedimde ev ortamında büyümüş bir kedi.Ben eski ailesinden sahiplendiğimde 8 aylıktı. Bünyesi düşük ve hassas bir kedi.Yani ev ortamında büyüsede böyle olabiliyor.
Acana mama hakkında içerik olarak çok iyi bir mamadır. Fakat ek olarak konulan vitamin değeri azdır. Doğal bir mama olduğu için ek vitamin koymamışta olabilirler.
Ben de Acana kullandığım için tüm değerlerini ayrıntılı olarak incelemiştim.
Acana hem yavru hem yetişkin kedilerde kullanabilen bir mamadır.
Az hareket eden,kısırkilo problemi olan özellikle erkek kedilerde problem olabiliyor.(Böbrek vb) Ben kısır erkek kedime 3,5-4 ay süreyle kullanmıştım. Herhangi bir sağlık sorunu oluşturmadı. Sadece yoğun tüy dökümü ve kaşıntı yaptı. Oda büyük ihtimalle kedim alerjik bünyeye sahip olduğundan olabilir,bilemiyorum.
Sizin kediniz yavru olduğu için kısır yetişkin kedilere göre enerji ihtiyacı ve enerji harcama miktarı fazladır diye düşünüyorum. Acana 'yı bence verebilirsiniz. Mamaya yavaş bir geçiş süreci uygulayın ve her şeyin normal olduğundan emin olmak için gözlemleyin. Özellikle tuvaletini,tüy dökme miktarını gözlemleyin.
Ek olarak veterinerinize bağışık sistemini güçlendirici vitamin kullanımı hakkında soru sorun.
Yaş olarak daha sağlıklı,doğal yaş mamalar kullanmanızı tavsiye ederim. Benim beğendiğim birkaç marka
Brit Care,Schier,Gimcat,Sapphere.

uzayisil
uzayisil

4514

Sadece bağışıklık için alternatif arıyorsanız içerisinde lysine bulunduran tabletlerden veya mamalardanda alabilirsiniz.

AtakanTe
AtakanTe

257

En kaliteli mamayı verseniz bile bünyesi hassas kediler hasta olur.
Muffin’inde bünyesi zayıf, 3 aylık olmasına rağmen birbirinden farklı 4 hastalık geçirdi ve 5.sini geçiriyor malesef. Tavsiyeler olarak vitamin takviyeleri yararlı olur, iyi bir veteriner (iş olarak değil masum canlar için veteriner olup olmadığına dikkat edin) bulun ve donanımlı bir kliniğe sahip olsun. Ondan habersiz besin denemeleri yapmayın. Yumurta, peynir, tavuk, et vb gıdalar verirken abartmayın, doyana kadar vermeyin. Mama olarak Advance, Hills, Royal Canin, N&D den şaşmayın, hiç değilse Pro Plan verin. Biz hepsinden ufak paketler halinde aldık ( bazı veteriner deneme paketlerini ücretsiz verebilir) ve denedik, şanslıyız ki Advance seçti. Tavuk ve pirinçli Advance. Çoğunlukla tüm kediler tavuklu kuru mamaları yer. Yaş mama olarak punch yerine konserve yaş mama tavsiye ederim, tatları daha güzeldir ve daha çok yerler. Biz Gourmet tavuklu konserve alıyoruz tavsiye ederim. Ufacık yaşına ve bededine rağmen şimdiye kadar ki tüm hastalıkları atlattı, ilk geldiğine ölmek üzereydi ve ciddi oranda solunum yolu engeksiyonu vardı, akyuvar oranı 29bin seviyelerine çıktı, bildiğim kadarıyla sağlıklı durumda 6-8bin civarlarında olması gerekiyor (yanlışsa düzeltin). İstanbul da ikamet edenler için İxir Veteriner kliniğini kesinlikle tavsiye ederim (reklam değildir) ücret konusu da dahil her konusa yardımcı olacaklardır ve dostunuza bazen sizden daha iyi muamele göstereceklerdir.

nebilimben
nebilimben

6387

Bağışıklık sistemi güçsüz olan kediler için İmmuneks çocuk şurubu veriyor veterinerler. Şırıngayla vermeniz gerekiyor ve tadını da sevdikleri söylenemez. Kedi sütü alarak verebilirsiniz onun da içindeki vitaminler destekleyecektir. Ya da maltları deneyebilirsiniz. Acana iyi bi mama ben bağışıklığı düşük bir kedinin neden yüksek proteini kaldıramayacağını anlamasam da veteriner uygun görmediyse bence açmadan bi kenara koyun, sorun ortadan kalktığında verebilirsiniz.

polo
polo

9117

bende reflex önderdikleri için reflex almıştım ilk bir ay yedi sonra proplana geçtik protein oranı yüksekti ama polo çok hareketli ve ev çok büyük oldugu için yakıyordu ama havalar sogudukça hareketsizleşti bende hills royalcanin ve bozita indoor düşün proteinli hassas kedi mamasını karıştırdım şimdi ne tüy sorunumuz ne tuvalet rutin sorunumuz neden kilo sorunumuz var dengelendi yani

Gofretsla
Gofretsla

116585

Profine deneyin derim kesinlikle:)

uzayisil
uzayisil

4514

Kedimin ilk geldiği günden 5.ayına kadar aşırı zayıf olması ve gözlerinde çapaklanma başlaması ile çok yoğun bir araştırmaya girişmiştim. En sonunda elimde kalan markalar (obez yapmadan kilo kas dengesini sağlayacak birşeyler ve tabiki sindirim ,bağışıklık için ) happycat ve felicia olmustu. Son 4 aydir felicia kitten kullaniyoruz. Tüy dökme,göz parlaklığı ve kilo olarak toparladi.
Taurin (2600), protein,yağ ve ilave vitaminler kararında. Tabiki bu benim fikrim hala araştırıyor ve okuyorum. Ama her zaman heryer de tavsiye ettiğim şey sarımsaklı maya tableti : )Deri ve bağışıklık sistemine destek.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Brit Care içerisinde lysine bulunuyor. Ayrıca diğer vitaminlerde bolca bulunuyor.
Birde Juen Pet Markette lysine içeren ödül mamaları satılıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13583 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR