Friskies Mama İyimi

BENU
BENU

116602 Puan

bu mamayi yeni duydum kulanan varmi

2 CEVAP

Gofretsla
Gofretsla

116585

Kesinlikle tavsiye etmem nedenleri ise
Purina tarafından üretilen bir mama olması
Market maması olması
İçerisinde acana,ORİJEN,n&d gibi kaliteli şeyler olmaması.
Lütfen petinize bu mamadan tattırmayın. İçeriğine bir bakalım friskesin;
Tahıllar (% 20), et ve hayvansal türevler (% 4 et, % 4 tavuk), bitkisel protein ekstraktı, yağlar, katkı maddeleri, mineraller, maya, sebzeler (% 1,00).
Bir mamada olmaması gereken şeylere bakalım;




  1. İlk içerikler et ile başlamalı.. İlk içerikte bulunan gıdalar mamanın çoğunluğunun ne ile dolu olduğunu gösterir.




  2. İçeriğinde hayvansal türevler, tavuk ürünleri v.b gibi hayvan ürünleri yazan mamalardan uzak durunuz. Genelde chicken by product, meal by product olarak yazar.




  3. İçeriğinde eklem, sindirim sistemi gelişimi v.s için glucosamine, chondritin, l-carnitin v.b gibi doğal ek takviyeler olmalı




  4. İçeriğin büyük bir oranı et olmalı




  5. Mama doğal antioksidanlar içermeli ve katkı maddesi bulunmamalıdır.




  6. A, D, B1 gibi vitaminler ve mineraller içermeli ayrıca Kalsiyum, Demir, Fosfor, İyot, Bakır gibi maddeler içermeli..




  7. Mamanın taze olması gerekir. Bayatlamış ve uzun süre rafta beklemiş mamalar köpeğinizi cezbetmeyebilir.




  8. Mamanın et oranına dikkat etmek gerekir. Nasıl tahıllarda kaynatılıp, kurutulan değer yazıyorsa et için de aynı şey geçerlidir. Kaynatılıp, kurutulan etin taze ete göre oranı daha düşüktür.




  9. Artık her mamada yazar oldu ancak Super Premium mamaları tercih edin.




  10. Köpeğinizin ırkına, cinsiyetine, yaşına ve aktivitesine göre mama seçin.




  11. Mama içerisinde mısır gluteni, mısır şurubu, kamış pekmezi gibi şekerli gıdalar içermemesi gerekmektedir. Mısır şurubu bugün gıda sektöründe bile tatlıdan, ekmeğe kadar pek çok şeye katılmakta ve insan sağlığını da büyük oranda tehlikeye atmaktadır. Bu maddeler obeziteye, diş sağlığını bozmaya ve şeker hastalıklarına yol açar. Mısır şurubunun köpeklere çok büyük zararı vardır!




  12. Bazı mamalara köpeğin dışkısının katı olmasını sağlamak için zararlı maddeler katılır. Sodyum Bentonit, selüloz ve türevleri, pancar küspesi gibi maddeler.. Köpeğin dışkısının sert ve az olması mamanın çok iyi olduğu anlamına gelmez. Gördüğünüz gibi bunun da bir hilesi hurdası var.. Mamaların içine sindirimi zor gıdalar katılarak dışkının az ve katı olması sağlanıyor.




  13. GDO'lu mamalara dikkat edin. Forumda defalarca yazıldı çizildi buradan marka vermek istemiyorum ama bu mamalardan kesinlikle uzak durun. İnternette araştırma yaparsanız zaten hangi mamaların GDO'lu olduğunu anlarsınız.




  14. Kaliteli bir mama almak istiyorsanız karbonhidrat değerinin dengelenmiş olması ve glisemik oranı yüksek mısır, pirinç gibi hammaddelerin olmaması gerekiyor.
    Benim önerim tahılsız mamalar.. Tahılsız mamalar bu özelliklerin tümüne uyuyor.




  15. İçeriğinde şeker, şeker pancarı küspesi, soya, gluten, posa, digest, hayvan türevleri, hayvan yan ürünleri bulunan mamalardan uzak durunuz. Pancar küspesi genelde otobur çiftlik hayvanlarına verilen yararı olmayan aksine zararı olan bir üründür. Neredeyse bildiğimiz msrkaların çoğunda kullanılmaktadır.




  16. Köpeklerin genel olarak glutene karşı laktoz gibi intoleransı vardır. Gluten, bazı tahıllardan sağlanan bir çeşit protein grubudur. Mamalarda genellikle .. gluten unu diye belirtir bu mamalara dikkat etmelisiniz. Hipoalerjik mamalarda gluten içeren ürünler bulunmamaktadır.




  17. Mamalarda soya olmamasına çok dikkat edin. Mamalarda soyanın fermente edilip edilmediği bile yazılmaktadır ve günümüzde çoğu soyalı gıda ürünlerinde soya fermente edilmemektedir. Soya protein sindirimini sağlayan tripsin enziminin etkisini bozuyor. Ayrıca içerdiği fitatlar kalsiyum, demir ve çinko gibi hayati minerallerin bağırsaktan kana geçmesini azaltıyor. Soyanın diğer zararları arasında D vitamini eksikliği, osteoporoz, hazımsızlık, alerji, bağışıklık yetersizliği, tiroit hastalıkları, bunama, kısırlık, kanser ve kalp kası hastalığı da var. Soya proteini izolatı üretimi yapılırken eklenen ya da yapımı sırasında oluşan nitritler, lizinoalanin, alüminyum, mono-sodyum-glutamat (MSG) ve flor bileşikleri gibi çeşitli toksinler var. Bunlardan nitritler ve flor kanserojendir.
    Gönderen Kutay Deril(alıntıdır)
    Peki acana,ORİJEN,n&d,NOW FRESHin içeriği nasıl?
    NOW FRESH
    N&D
    Acana&orijen
    Profine
    Wildfield
    TOW (taste of the wild)
    BOZİTA
    Bu mamaların içeriğine bakalım
    NOW FRESH;
    Kemiksiz hindi, patates unu, bezelye, patates, saf kurutulmuş yumurta, bezelye lifi, domates, elma, keten tohumu, kanola yağı, doğal çeşni, hindistan cevizi yağı, kemiksiz somon balığı, kemiksiz ördek, güneşte kurutulmuş kabayonca, havuç, balkabağı, muz, yaban mersini, kızılcık, ahududu, böğürtlen, papaya, ananas, greyfurt, mercimek tohumu, brokoli, ıspanak, süzme peynir, kabayonca filizi, kurutulmuş yosun, kalsiyum karbonat, dikalsiyum fosfat, sodyum klorür, potasyum klorür, kurutulmuş ezme yosun, kurutulmuş hindiba kökü, fermente kurutulmuş Aspergillus niger, fermente kurutulmuş Aspergillus oryzae, maya özü, kadife çiçeği, L-Carnitine, kurutulmuş biberiye.




N&D;
Taze kemiksiz kuzu eti (26%),kurutulmuş kuzu eti (25%),patatesler, kurutulmuş tüm yumurtalar, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı eti, hayvansal yağ, kurutulmuş pancar posası, balık yağı,bezelye bitkisel lif,kurutulmuş havuçlar,kurutulmuş yonca,inulin,fructooligosakkarid,mannan-oligosakkaritler,yaban mersini tozu(0,5%),kurutulmuş elma,kurutulmuş nar,kurutulmuş tatlı portakal,ıspanak tozu,pisilyum(0,3%)Frenk üzümü tozu,toz yaban mersini,sodyum klorür,kurutulmuş bira mayası,zerdeçal kökü(0,2%),glukozamin,kondroitin sülfat.


Acana;
Tavuk eti,yulaf,kemikleri alınmış tavuk,bütün patates,bezelye,tavuk yağı,taze bütün yumurta,kılçıksız dil balığı,güneşte kurutulmuş kaba yonca,tavuk karaciğeri,ringa balığı yağı,bezelye lifi,bütün elma,bütün armut,tatlı patates,bal kabağı,kabak,yaban havucu,havuç,ıspanak,kızılcık,yaban mersini,yosun,hindiba kökü,ardıç meyvesi,melekotu kökü,kadife çiçeği,tatlı rezene,nane yaprağı,lavanta,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller


ORİJEN;
Taze kemiksiz tavuk , taze tavuk ciğeri ,taze bütün ringa balığı ,taze kemiksiz hindi, taze hindi ciğeri , taze bütün yumurta , taze kemiksiz alaska balığı , taze bütün somon balığı , taze tavuk kalbi , tavuk kıkırdağı , tavuk ciğeri yağı , tavuk yağı , kırmızı mercimek, yeşil bezelye, yeşil mercimek, güneşte kurutulmuş yonca, yer elması, bezelye lifleri, nohut, kabak, balkabağı, ıspanak yaprakları, havuç, kırmızı lezzetli elma, Bartlett armudu, kızılcık, yaban mersini, su yosunu, meyan kökü, melekotu kökü, çemen otu, kadife çiçeği, tatlı rezene, nane yaprağı, sarı papatya, karahindiba, zater, biber
Gibi. Herkese söylüyorum petinize kesinlikle market maması almayın

Shewky
Shewky

1018

Kullandım, tüketimi gayet iyiydi. Fiyat performans olarak fena sayılmayacak cinsten bir mama lakin dışkıda koku yaratıyor. Tester bulabilirsen şayet önden bir deneme yapmanı tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23268 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR