Kedim Cok Mama Yiyor

4 bucuk aylık 3 kilo mamayı 3 haftada yiyor veteriner 1 çay bardagı dedı ama onu 1 saatte yiyor sonra vermeyince miyavlıyo bızım yedıgımız seylerı yemeye calısıyo açlıktan bende kıyamıyorum verıyorum karnında hafif şişlik var yaglarıda sarkıyo artık aslında cok hareketlı ama bilemiyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

7 CEVAP

polo
polo

9117

kaliteli yag oranı düşük protein oranı dengeli bir mama kullanın ölçünün tamamını tek seferde koymayın bazı miyavlamaları ödül maması ile geçiştirin asla başka gıda vermeyin evden oyunda oynuyorsa hareket ediyorsa sorun yok çünkü o dönemlerde çok hızlı büyüyorlarve beslenme önemli

Blackone
Blackone

2633

Gerçekten mi? Yavru kediler ayda 1-1.5 kilo bitiriyorlar. Sizinki 3 haftada 4 kilo mu bitiriyor?
Vay canına:) obezite olabilir kuzucuk
Kesinlikle kıyamıyorum demeyin. Bendede var bir sıpa çok ağlıyor ama ben hiç takmıyorum. Nedense diğer kedilerden daha fazla bağırıyor. Irkından galiba. Sürekli yemek istiyor sıpa ama ben vermiyorum:)

Purina cat chow mama kullanıyorum bide çiğnemeden yutuyo ve diğer kedilere gore cok az uyuyo hatta hiç uyudugunu gormuyoruz hep bı yerlere zıplamaya calısıyo yani çok hareketi

Blackone
Blackone

2633

Purina Cat chow hiç iyi bir mama değil biliyormusunuz? Hayvan sadece yiyor ve kaka yapıyor. İçeriği de oldukça kötü zaten
Tahıllar, bitkisel protein ekstraktı(% 2,00 soya), et ve et türevleri, balık ve balık türevleri (% 2,00 somon), yağlar, katkı maddeleri, mineraller, maya
Mama seçerken ilk dikkat etmemiz gereken şey
İçerikler kısmındaki ilk malzemenin 'ET' olması gerekir.
Soya kesinlikle olmamalıdır
Uygun fiyatlı mama olarak profine,bozita, brit care gibi mamalar demek isterdim ama bunlarda mısır, pirinç ve şeker pancarı var. Yurtdışından alabilirsiniz o zaman n&d' nin 5 kilosu 100-150 TL oluyor sizede 2 ay kadar gider:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Brit Care'in tahıllı förmülllei iceriginde tahıl olarak sadece piriç bulunuyor. Alerjen tahılllar arasında pirinç yoktur.Bunun dışında hipoalerjenik,doğal yollarla korununan,belli etten oluşan(et türevi olmayan) ,vitamin içeriği cok iyi, birçok mamada bulunmayan lysine gibi vitaminler içeren,magnezyum gibi değerleri dengeli bir mama.
Köpek mamaları fazla pirinç içeriyor olabilir ama kedi mamaları gayet güzel.
Tahılsız hipoalerjenik förmulleri de bulunuyor. Brit Care Türkiye temsilcisine sorduğumda Tahılsız förmülleri ,Coco ve lilly nin yavru kediler için de kullanılabileceğini söylemişti.
Şunu da üzülerek belirtmek isterim ki içeriği ne kadar olursa olsun her mama her kedide aynı etkiyi oluşturmuyor. Daha önce N&D ve Acana Pasifica kullandım.
N&D'de bir sorun yaşamadım ama tavuksuz kısır kedilere uygun mamaları olmadığı için kullanmayı bıraktım. Acana Pasifica ise kedimde korkunç bir kaşıntı ve tüy dökümü yaptı. Suan Brit Care'in Tüy ve deri sağlığı için olan förmülune geçtim. Etkilerini kullanmaya baslayalı çok az bir süre olduğu için göremedim ama Acana'dan sonra oluşan etkileri geçireceğini düşünü düşünüyorum.
Acana gerçekten çok iyi bir mama ama benden başka birçok sorun yaşayan kedi sahipleri olmuş. Benimkinden çok daha kötü sistis,böbrek taşı gibi sorunlara neden olmuş. N&D'yi ben çok severek kullanmıştım. Özelllikle ciddi bir hastalıktan sonra toparlanmasında N&D'nin payı büyüktü fakat yakın zamanda bir kedide böbrek taşına neden olduğunu okudum.
Bence siz maddi durumunuzu göz önünde bulundurarak birkaç markayı gozlemleyerek deneyin. Kullanırken özellikle tüy dökümününe ve tuvaletine dikkat edin,bir sorun olursa hemen anlayabilirsiniz bu sayede.Tabi illaki bir sorun yaşarsınız demiyorum.Her kedinin bünyesi farklı oldugu için ayni markayı bazıları çok memnun olarak kulanıyor bazıları sorun yaşıyor. En iyisi kendiniz gözlemleyerek kendi kediniz için en iyi mamayı bulmanız:)

sagaz
sagaz

4

Benim kedide uyuyor kalkan gibi yemeye gidiyor yiyor wc yapiyor yine yiyor geziyor yine yiyor karni siskinlesti biraz 2 kg mamani 2 haftada bitirdi 10 aylik yemeyini yiyor biz yerkende bakiyor istiyor agzi felan sulaniyor cok ac goz.Fazla yese sorun olurmu?

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Cok veriyosunuz ya anliyorum miyavladikca ac saniyosunuz kiyamiyosunuz bende basta oyleydim ama sonra mama olcu kabi aldim.suan 5aylik ve mamanin arkasindaki beslenme tablosuna gore veriyorum.ancak bizde purina cat chowla basladik ve cidden ozmn 2 aylikti ve surekli yiyodu sonra Turkiyeye gelince ben orijen aldim onla devam ettik.17 gundur donemiyorum eve orijen yine bitmis ve esim purina cat chow almis gidemedigim icin,suan yine onu yiyomus ama buyudukce daha sık daha az yedigini dusunuyorum.yedirmeyin obez olur minik 2 ayliga o cay bardagini 4 e bolun.alisiyo miyavlamiyo bisure sonra.sevgiler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9744 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR