Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Goupe
Goupe

114799 Puan

Merhaba eve süpürge tutuyorum , masamdaki herşeyi siliyorum , hergün camları açıyorum vs. ama ne yaparsam kedinin tüyleri bitmiyor. Havada uçuşuyor heralde çünkü kedi yokken bile etrafa kedi tüyleri konuyor. Bu tüylerden nasıl kurtulabilirim? Havadaki tüyleri falan nasıl toplarım?

7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kullandığınız mama,ek besinler tüy dökümünü direk etkiler. Mama olarak ne kullanıyorsunuz? Ve ek besin olarak ne kadar aralıklarla ne veriyorsunuz?

Blackone
Blackone

2633

Merhaba bonacibo hiç İYİ bir mama değil
Proplanda berbattır.
Üstelik tek bir mamayla devam edin
Furminatör tarak alın (***********da 20 TL bakın derim)
Veterinerinizle konuşup deri ve tüy sağlığı için kedi maması kullanın.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Furminator cok güzel tüyleri slıyor ama sanırım benim oglana kötü geldi daha cok tüy döktğ belki de furminatörü sevmediği için stres mi yaptı canını mı acıttı bilmşyorum. Fazla protein vitamin de tüy dökebilir diyorlsr bir süre vitamini (gimpet multivatimin) azaltmayı düşünüyorum. Belki de mevsimsel mi bir türlü emin olamıyorum acıkcası.
Elektrik süpürgesiyle her gün süpürüp koli bandı ve ruloyla tüyleri alabilirsinşz kediyi de her gün tarayabilirsinşz böylelikle dökülecek tüyleri azaltırsınız. Furminatörü isterseniz deneyin birçok kişi memnun kalmıstı ama benim kediö gibi huzursuz oluyorsa zorlamayın daha cok döktü furminatör kullandıktam sonraki gün. Veterinerinize danısarak isterseniz mamafa degişiklik yapın ama bir anda degiştirmeyin ters tepiyor yavas yavas yapın ama mama konusunda güvendiğiniz veterinerinize danısın malesef her mama her kedide iyi olmayabiliyor içeriği iyi olsun olmasın . Bir de yas mama ile destekşemek de iyi diyorlsr kaliteli bir yas mama verin Brit Care yas mama öneririm katkısız içeriği gayet temiz. Yas mamanın içeriğinş okuyarak alın katkısız ve iyi kalite olsun.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Kediniz olduğu sürece tüylerden kurtulmanız pek mümkün değil maalesef :( benimkide öyle ama ne yaparsam bitmiyo

burtex
burtex

2320

Mamanız biraz önemli bu konuda ve tarama olayı kediniz uzun tüylü bir kediyse taranma ihtiyacı daha fazlardır onu alışkanlık haline getirmelisniz mamanızı değiştire bilirsiniz ama bunlarda tamamen çözüm delidir keza bizim bile her gün saçlarımız dökülüyo bence birazcık alışmalısınız bu duruma

Shewky
Shewky

1018

Kedi demek tüy yumağı demek (: Kurtuluş aradığın şey kedinin bizzat doğası...

Goupe
Goupe

114799

Mama olarak bonacibo ve arada pro plan veriyorum. Tüylerden tamamen kurtulmak mümkün değil ama büyük vaktimi bilgisayarda geçirdiğim için tüyler çok rahatsız ediyor günde en az 7-8 kez bilgisayarın üstünü ekranını mousepadimi falan siliyorum ama yine aynı tüy oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1757 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR