Arkadaşlar Acil Yardım Bir Can Söz Konusu !!

Merhaba arkadaşlar yaşadığım şehirde pet shop bulamayinca araştırmalar sonucunda ankaradan bir pet shop ile telefonla görüştük. Elindeki kedileri bize gönderdi ben de benim yavrum Mia ya aşık oldum ve onu yollamalarini istedim. Kedimiz mia geldi. Otobus yolculuğu ile gelmiş. Sabah 9da geleceği söylendi 8.45de ordaydik ama erken geldiğinden 45 dk buz gibi havada bekletmisler. Ankaranin soğuğu da malum. Yolda da epey hırpalanmış garibim. Eve geldi. Ilk gün ishal oldu. Yavru ve 2 aya yeni girmiş bir kedi. Chincila. Mamasini yiyor ve oynuyordu eve alıştı teyzemle ayni binada oturuyoruz onun kedisi tarçınla da tanıştılar ve kaynastilar. Bu arada ishali tam sıvı değildi sadece tam kivamli değildi. Daha sonra kedim 3 gece önce yemek yedi. Her sey normaldi. Ona tavuk hasladim. Afiyetle yedi. Kuru mamasi da yavru Royal canin di. Sabah uyandım yemek yemeyi reddeti. Su içiyordu ve ishali iyice sivilasti. O gün iştahı yok diye düşündüm gece oldu korktum. Sonra da arastirmalara başladım. Bir sonraki gün az yemek yedi basini cevirdi ama su icti. 2 gun yemedi. Sonraki gün ben korkudan zorla yedirmeye çalıştım. 3.gün ise veteriner hekimimize gittik. Teyzemden dolayı guvenim vardır kendisine. Kedisi tarçın pencereden düşünce ona emeği cok geçti ve hemen düzeldi. Neyse götürdüm ve 3 ilaç yazildi. Ilk 3 gün için diafuryl ve kontil. Sonra ki gunlerde 1 haftaya kadar nidazol le birlikte diafuryl verecem. Ishalinde geçme olmadi. Veterinerimiz iğne asi bişey yapmadı. Bugün aradim kendisini. Getirme bekle dedi. Ama ben korkuyorum. Kizim daha cok küçük. Önceki kedimi de kaybettim. Sokakta bulmuştum hastaydi iyi edemedim. Kızımı kurtarmak istiyorum ne olur tecrübeli aileler bana yardim ederse sevinirim. Cok küçük diye ishali çok korku verici. Ağlıyorum oturup başında. Allah kimseyi sinamasin böyle

21 CEVAP

Puppy730
Puppy730

112805

Böyle bir durum yaşadığızda mutlaka birden fazla veterinere gidin. Çünkü bir veteriner ilgisiz olabilir, durumu ciddiye almamış olabilir, aklında durum ile ilgili farklı bir teşhis olabilir, hepsini geçtim dalgın bile olabilir. Bence bir veterinere daha götürün. Ondan da sonuç alamazsanız ve durum devam ederse veterinerlik fakültesine gidin. Ben bir bakayım Ankara civarı bir fakülte var mı

Neussos
Neussos

993

Benim arkadaşımdan sahiplendiğim 2 aylık yavrumun doğuştan makat sorunu var. Makatı dışarıda ve pipisi de makatından çıkıyor yavrucağın. Evinden aldığımda arkadaşım sürekli ishal olduğunu, miniğin bir türlü ishalinin geçmediğini ancak veterinerin verdiği ilaçlar ve şurupların biraz da olsa durumu azalttığını söyledi. Arkadaşımın evinde o anda 9 adet kedi vardı ve bu kedilerin hepsi farklı mama yiyordu. Bizim minik de hangi mamayı bulsa yiyormuş falan. Bizde direkt tek mamaya başladık veteriner önerisiyle ve şurupların hepsini attırdı bize veterinerimiz. Minnacık kediye bu kadar yükleme olmaz dedi. İmuneks takviyesi yanında Viyo Prebiotik önerdi. Hemen aldım 7'li paketten. Paketi 1 hafta her gün bir paket olmak üzere mamaya döktüm verdim. Etkisini ama 1 hafta ila 4 hafta içerisinde görüyorsunuz. Benim paket bitti üzerinden 3 gün geçti. Şu an 2 gündür çok güzel kıvamlı kakası var. Normalde eve getirdiğimde 20 kere kaka yapan ve her yeri ıslak kaka eden yavrum şimdi maşallah günde sadece 2 kez tuvalete çıkıyor. Tabi böyle yapın gibi bir önerim yok. Ama sizin söylediğiniz şurupların hepsini bana arkadaşım vermişti. Puppy730 arkadaşımızın da dediği gibi veterinerin biri birini tutmuyor. Hangisinin düzgün teşhis yapıp yavrunuzu düzelteceği belli olmuyor. Siz araştırmalarınızı, takiplerinizi yapın ve bir kaç başka güvenilir veterinerle daha görüşün. Bir de şunu eklemek isterim bu ishal durumları bir anda düzelmiyor gerçekten. Vakit vermek gerekebiliyor tedavi altındayken. Fakat ishal bir yavru için en tehlikeli olay onu da unutmamak gerek. Çok çok geçmiş olsun.

Duman14
Duman14

14039

Biz hayvan hastanesine gidiyoru hatta daha demin bir hayvan hastanesiyle ilgili yazı paylaştım vet ede gittik ama hayvan hastanesi daha özenli davrandı ve vet çok para almış oysaki aynı şeyleri yapıyorlar hayvan hastamesiyle

Tabiki an be an sizinle paylaşmak isterim gelismeleri ( ınşallah olumlu yönde olur her şey)
Kızım iyileşsin nereye pislerse pislesin sorun değil ne yaparsa yapsin diyorum şu an. Daha önce bu acıyı 2kere yaşadım. Sık sık da sokaktan kedi alıp evde iyilestirip barınağa ya da yeni sahiplerine veririm sadece yardim amaçlı. kızım yeni geldi evime ve ona çok bağlandım. Zor bir durum ama ilaç aldıktan sonra biraz enerji elde etmesi sevindirdi. Ayrıca zorla ağzına pure seklindr mama veriyorum enjektorle. Kendi kendine yemiyor çünkü. Sizce bu yanlis mi. 2 gün neredeyse aç kaldı yemeyince bunu uyguladim

Ben diyarbakirdayim dicle üniversitesinde okuyorum okulumdaki hayvan hastanesine götürmek bana da mantıklı geldi ancak evdekiler ve teyzem bu veterinere goturmelisin dediler muhakkak oraya da götürecem siz bilgi sahibiyseniz sorayim, hayvan hastaneleri daha özenli mi oluyor kliniğe göre?

Neussos
Neussos

993

Diyarbakırdaki iyi midir, bilemiyorum ama genel olarak hayvan hastanelerinde daha fazla imkan ve test yapma ihtimali oluyor. Bir denemekte fayda var bence.

@neussos evet veterinerler hepsi farklı yorumlarda bulunuyor. Ben bahçeli evi olan bir arkadasimdan yavru bir kedi almıştım gözleri daha açılmamıştı. O sekildeyken 2.kattan düşmüş ve hali perisandi durumu anlattım bir sey diyerek gönderdiler. Ama yavrum 2 gün sonra melek oldu.. Bazen pisman oluyorum neden veteriner olmadim diye. Bunlar tamamen ticari kaygi ile yapılan hareketler. Şimdi ek yapmak isterim Mianin durumu hakkinda.
Kızım uyuyor yanimda. İlaç verdikten sonra hareketlendi. Evi gezmeye basladi. Yemek yemedi ama bol bol su içti. Suyuna (1lt ye) 1cay k.tuz ve 1 tatli k.seker koydum minerallerigeri almasi acisindan veteriner kontrolünde. Onu bol bol içiyor. Fakat bugün Sabahtandir olan şey ise kizim oturduğu yerden kalkınca beyaz şeffaf jelimsi bir sey geliyor kaka yerine. Sonra 2 3 kere bu geldikten sonra da ishali geliyor çiş mi anlayamadım ne çiş ne değil. :(

Puppy730
Puppy730

112805

http://www.veterinary.ankara.edu.tr


Gerçekten ağırsa durumu gidin. Yanda hayvan hastanesi bölümü göreceksiniz. İçlerinde hayvan hastanesi oluyor. Mutlaka gidin. Çok geçmiş olsun.

Puppy730
Puppy730

112805

Yanlış anladım ben galiba alel acele okudum Ankarada mısınız? Hangi bölgedesiniz? Neredeyseniz siz bir bakın bence.

Ben diyarbakirdayim dicle üniversitesinde okuyorum okulumdaki hayvan hastanesine götürmek bana da mantıklı geldi ancak evdekiler ve teyzem bu veterinere goturmelisin dediler muhakkak oraya da götürecem siz bilgi sahibiyseniz sorayim, hayvan hastaneleri daha özenli mi oluyor kliniğe göre?

Puppy730
Puppy730

112805

Tabii ki. Bizim alerji sıkıntımız oldu veterinere götürdük ve adam bizi anında hipoalerjenik mama reyonuna götürdü. :/ Belki çözüm oydu ama hiçbir test yapmadan bizi oraya yönlendirdiği için para amaçlı olabilir diye düşündüm. Hayvan hastanesine götürdüm oğlumu. İlgilendiler, test yaptılar, rapor çıkardılar. Maliyeti fazla tutmadı ayrıca bu kadar ilgiye rağmen. Verdikleri rapora uyduk ve ufaklık hemen iyileşti çok şükür.

Puppy730
Puppy730

112805

Mutlaka götürün siz durumu kötü sanki. İyileşir yavrucak Allah'ın izniyle. Ama ertelemeyin. En kısa zamanda götürün. Aklım sizde. Güzel haberinizi bekliyorum. Durum yazın burdan zahmet olmazsa.

Duman14
Duman14

14039

Ah be burda insanlar bangır bangır bağırıyor PETSHOP'tan almayın diye neden ordan aldınız ki istanbulda olsaydınız bir klinik önericektim ama diyarbakırda araştırayım burdan atarım size petshop hem hayvanlar hem insanlar için zararlı

Duman14
Duman14

14039

Dicle de piran veteriner kliniği var adres:27 mayıs mah. Ergani cad. no:69 internetten buldum araştırın sizde

Neussos
Neussos

993

O beyaz sıvı büyük ihtimalle anal kese akıntısı. Benim yavrumda da iyileşme göstermeye başlamadan önce o akıntı oldu. Bizim için sıkıntısız bir olaydı bunun olması ama sizin yavrunuz için normal bir durum değil büyük ihtimal. Bizim yavrunun durumu anormal çünkü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6223 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR