Merak Ettikleriniz? Soru Sor

vethekmehmetkoc
vethekmehmetkoc

9389 Puan

Vet. Hekim

Merhaba, sevgili dostlar
Bu aralar iş yoğunluğu ve bir kaç proje nedeniyle çok fazla sorularınıza yanıt veremedim.Dilerseniz sorularınız var ise bu başlık altından sorabilir veya özel mesaj olarak da yazabilirsiniz. Teşekkürler

24 CEVAP

merhaba efendim , çok doğru bir tercih yapmışsınız gönül rahatlı ile kullanabilirsiniz.Hills serilerini ömür boyu kullanabilirsiniz

Alacahurrem
Bence bunu bir veterinere sormamalısınız:) tabiki size çok iyi mamadır profesyonel mamadır diyecek ben size bir köpek mamasında olmaması gereken maddeleri aynen kopyaliyorum
İlk içerikler et ile başlamalı.. İlk içerikte bulunan gıdalar mamanın çoğunluğunun ne ile dolu olduğunu gösterir.




  1. İçeriğinde hayvansal türevler, tavuk ürünleri v.b gibi hayvan ürünleri yazan mamalardan uzak durunuz. Genelde chicken by product, meal by product olarak yazar.




  2. İçeriğinde eklem, sindirim sistemi gelişimi v.s için glucosamine, chondritin, l-carnitin v.b gibi doğal ek takviyeler olmalı




  3. İçeriğin büyük bir oranı et olmalı




  4. Mama doğal antioksidanlar içermeli ve katkı maddesi bulunmamalıdır.




  5. A, D, B1 gibi vitaminler ve mineraller içermeli ayrıca Kalsiyum, Demir, Fosfor, İyot, Bakır gibi maddeler içermeli..




  6. Mamanın taze olması gerekir. Bayatlamış ve uzun süre rafta beklemiş mamalar köpeğinizi cezbetmeyebilir.




  7. Mamanın et oranına dikkat etmek gerekir. Nasıl tahıllarda kaynatılıp, kurutulan değer yazıyorsa et için de aynı şey geçerlidir. Kaynatılıp, kurutulan etin taze ete göre oranı daha düşüktür.




  8. Artık her mamada yazar oldu ancak Super Premium mamaları tercih edin.




  9. Köpeğinizin ırkına, cinsiyetine, yaşına ve aktivitesine göre mama seçin.




  10. Mama içerisinde mısır gluteni, mısır şurubu, kamış pekmezi gibi şekerli gıdalar içermemesi gerekmektedir. Mısır şurubu bugün gıda sektöründe bile tatlıdan, ekmeğe kadar pek çok şeye katılmakta ve insan sağlığını da büyük oranda tehlikeye atmaktadır. Bu maddeler obeziteye, diş sağlığını bozmaya ve şeker hastalıklarına yol açar. Mısır şurubunun köpeklere çok büyük zararı vardır!




  11. Bazı mamalara köpeğin dışkısının katı olmasını sağlamak için zararlı maddeler katılır. Sodyum Bentonit, selüloz ve türevleri, pancar küspesi gibi maddeler.. Köpeğin dışkısının sert ve az olması mamanın çok iyi olduğu anlamına gelmez. Gördüğünüz gibi bunun da bir hilesi hurdası var.. Mamaların içine sindirimi zor gıdalar katılarak dışkının az ve katı olması sağlanıyor.




  12. GDO'lu mamalara dikkat edin. Forumda defalarca yazıldı çizildi buradan marka vermek istemiyorum ama bu mamalardan kesinlikle uzak durun. İnternette araştırma yaparsanız zaten hangi mamaların GDO'lu olduğunu anlarsınız.




  13. Kaliteli bir mama almak istiyorsanız karbonhidrat değerinin dengelenmiş olması ve glisemik oranı yüksek mısır, pirinç gibi hammaddelerin olmaması gerekiyor.
    Benim önerim tahılsız mamalar.. Tahılsız mamalar bu özelliklerin tümüne uyuyor.




  14. İçeriğinde şeker, şeker pancarı küspesi, soya, gluten, posa, digest, hayvan türevleri, hayvan yan ürünleri bulunan mamalardan uzak durunuz. Pancar küspesi genelde otobur çiftlik hayvanlarına verilen yararı olmayan aksine zararı olan bir üründür. Neredeyse bildiğimiz msrkaların çoğunda kullanılmaktadır.




  15. Köpeklerin genel olarak glutene karşı laktoz gibi intoleransı vardır. Gluten, bazı tahıllardan sağlanan bir çeşit protein grubudur. Mamalarda genellikle .. gluten unu diye belirtir bu mamalara dikkat etmelisiniz. Hipoalerjik mamalarda gluten içeren ürünler bulunmamaktadır.




  16. Mamalarda soya olmamasına çok dikkat edin. Mamalarda soyanın fermente edilip edilmediği bile yazılmaktadır ve günümüzde çoğu soyalı gıda ürünlerinde soya fermente edilmemektedir. Soya protein sindirimini sağlayan tripsin enziminin etkisini bozuyor. Ayrıca içerdiği fitatlar kalsiyum, demir ve çinko gibi hayati minerallerin bağırsaktan kana geçmesini azaltıyor. Soyanın diğer zararları arasında D vitamini eksikliği, osteoporoz, hazımsızlık, alerji, bağışıklık yetersizliği, tiroit hastalıkları, bunama, kısırlık, kanser ve kalp kası hastalığı da var. Soya proteini izolatı üretimi yapılırken eklenen ya da yapımı sırasında oluşan nitritler, lizinoalanin, alüminyum, mono-sodyum-glutamat (MSG) ve flor bileşikleri gibi çeşitli toksinler var. Bunlardan nitritler ve flor kanserojendir.
    Gönderen Kutay Deril




ROYAL CANIN
kurutulmuş kümes hayvanları eti, mısır, pirinç, mısır gluten, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolat*, bitkisel lifler, hidrolize hayvansal proteinler, pancar küspesi, maya, mineraller, soya yağı, balık yağı, hidrolize maya (mannan-oligo-sakkaritler kaynağı), kadife çiçeği özü (lutein kaynağı). İLAVELER (her kg için): Beslenmeye dayalı ilaveler: Vitamin A: 14500 IU, Vitamin D3: 800 IU, E1 (Demir): 33 mg, E2 (Iyot): 3 mg, E4 (Bakır): 5 mg, E5 (Manganez): 43 mg, E6 (Çinko): 140 mg - Koruyucular - Antioksidantlar. ANALİTİK BİLEŞENLERİ: Protein: %32 - Yağ: %15 - Kül: %7 - Diyetsel lif: %4.
Acana
Tavuk eti,yulaf,kemikleri alınmış tavuk,bütün patates,bezelye,tavuk yağı,taze bütün yumurta,kılçıksız dil balığı,güneşte kurutulmuş kaba yonca,tavuk karaciğeri,ringa balığı yağı,bezelye lifi,bütün elma,bütün armut,tatlı patates,bal kabağı,kabak,yaban havucu,havuç,ıspanak,kızılcık,yaban mersini,yosun,hindiba kökü,ardıç meyvesi,melekotu kökü,kadife çiçeği,tatlı rezene,nane yaprağı,lavanta,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller.
Nedense Mehmet bey bu iki mamayı eş görmüş. Aynı demiş ikisinde süper premium mamalardır demiş ama yalan mamanizi değiştirmeniz gerekli tabi hayla bu yazdıklarıma karşılık royal canın hills proplan gibi sağlıksız mamaları kullanmaya devam ederseniz o ayrı size karışamam

Merhaba hazal senol evet gençlik hastalığı karma aşının içinde mevcuttur

Tamam bak ne güzel diyorsun daha okuyorsun önce güzel güzel derslerini verip okulunu bitir daha sonra tartışırız istersen.

Hillse geçmek ile iyi yapmışsınız. Hillsi düzenli kullanın 1-2 hafta da hemen belli olmaz tüy dökümü derecesi. Deri ve tüy sağlığı için özel balık yağları var omega3 omega 6 bakımından zenginleştirilmiş onu kullanabilirsiniz multivitaminlerde deri ve tüy sağlığını desteklemektedir. En önemlisinden birisi onu sık sık rahatlayın gerekirse her gün

tulaycan
tulaycan

857

kedimin derisinin altında belinde mercimek tanesi kadar bir şey var oynayınca elimin altından kayıyor korkmalı mıyım? veterinerim şehir dışında pazartesi kontrole gideceğiz aradım bana ovala masaj yap kısma korkulacak bir şey yok dedi. derinin dibine bakınca o şişkinlik belli değil sadece elleyince hissediyorum sizce ne olabilir.

merhaba tulaycan aşıdan kaynaklanan bir fibrosarkom gibi gözüküyor zamanla vücut onu emer ama detaylı bir analiz için muayene edilmesi gerekir.

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

merhaba mehmet bey kedime hills kitten mama veriyorum henüz 50 günlük fakat burada bazı kişiler hillsi kötülüyor sizce mamayı değiştirmeli miyim? bu arada veteriner hekimimin önerisiyle hills almaya başladım

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için iyi akşamlar

cikolatalipati kardeşim ne iş yapıyorsunuz bu yazmış olduğunuz araştırmayı neye göre yapıyorsun bana söylermisin. burada mama konusunu defalarca açıkladım senin için ayrıca açıklamayacağım. Benim pet sahiplerine insanlığa yardım amacı ile açtığım bir başlık altına sen ne hakla bunu veterinere sormayacaksın falan gibi ithamlarda bulunuyorsun senin ne haddine arkadaş benim yorumumu merak etmiş sormuş bende yanıt vermekle mükellefim. Aklına gelebilecek bin çeşit mama satıyorum hepsinin de farklı farklı özelliklerini biliyorum.Yani yok ondan kazanıyor bundan kazanıyor diye bana laf yapamazsın çünkü saydığın veya ismini bilmediğin bütün mamalar var. Seninde aydınlanman için yardım edeyim. Kediye göre köpeğe göre ırka göre özel durumuna göre mamalar değişebilir. Spesifik bir şey yok yani bu mama seçiminde royal canin evde yaşayan kedilerde ve alerjisi bulunmayan kedilerde güzel bir mamadır hem biyoyararlanımıda yüksektir ve az dışkı yapmayı sağlar proplan da ayrıca optirenal özelliği sayesinde böbrekleride korur acana orijen nd de çok kaliteli mamadır farklı sebzelerle bezenmiştir süper premium mamalardır. Fakat bunlardada şöyle bir prblem oluyor protein oranı yüksek olduğu için aktive sıklığı az olan hayvanlarda böbreklere zarar verebiliyor yurt dışında avrupada hava daha soğuk olduğu için hayvanlar bu proteini metabolizmasını ısıtmak için yakıyorlar ama türkiye de o kadar soğuk olmadığı için biraz zor oluyor bu işler biraz aktivite söz konusu olması gerekir. istersen sana telefon numaramı verip daha da farklı şekilde bilgiledirebilirim. Artık bu forumda insanların memnun olup kullandığı mamaları kötülemeyin insanların kafasını karıştırmayın her mama her hayvana iyi gelecek diye bir şey yok en kaliteli mama bile sizin hayvanınıza yaramıyabilir onun içinde ki bir maddeye karşı belki alerjisi vardır.

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800

Cikolatali_pati
Yorumunuz için teşekkürler ancak köpek için içerik yazmışsınız.. Köpeklere tavuk zararlı diye biliyorum, sanırım alerjisi olabiliyormuş. Ama kediler için böyle bir şey duymadım. Benim de 2 tane kedim var zaten :)
Orijen gibi mamalarda yüksek proteinin kedilerde sorunlara yol açabileceğini de okumuştum. Ancak internette okadar çok bilgi kirliliği var ki neye inanacağını şaşırıyor insan.
Mehmet bey size de yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sanırım Royal Canin'e devam edeceğim. Kendi veterinerime danıştım o da yedirmeye devam edebilirsin dedi.

kediler bir çok viral hastalık var sizin ki başka bir şeyden olmuş olabilir. karma aşının içinde feline panlökopeni, felin herpes virs feline calicivirus bulunur ayrıca en çok öldürü olacak görünen feline enfeksiyöz peritonitis (FIP) Ve fiv de yoğun olarak görülebiliyor.

Merhaba , bizim için fark etmiyor çok fazla . Zorluğu kime göre neye göre onuda düşünmek gerekir dişilerde işlem biraz daha komplike olduğu için iyileşmesi ve operasyon bakımı biraz daha özenli olması gerekir.

emreztrkk37
emreztrkk37

4368

merrhaba biz bonacibo kullanıyorduk tüy dökümü çok olmaya başladı hillse geçtik kedimiz 8 aylık. Ama hala fazla tüy döküyor. Tavukla alakalı olduğunu söyleyenler var. acaba balıklı bir mamamı denemeliyim

serry
serry

1236

5 yaşında ki bir köpek kedilere alıştırılabilir mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2749 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR