Kopek Bakmak İcin Nelere İhtiyac Vardir Alinmasi Gerekenler Nelerdir

Cigdemm
Cigdemm

2134 Puan

Daha once kisa zamanli yardima muhtac kopeklere baktim ve artik omurluk oldun istiyorumbunun icin neler gerekli aylik ne kadar masraf yapmaliyim egitimi nasil yapilir sevgi konusunda kesinlikle eksigim yok ama teknik bilgide sizlerden ogrenmek istedigim cok sey var yardımcı olursaniz çok sevinirim

25 CEVAP

Blackone
Blackone

2633

Merhaba ihtiyaç listesine bir bakalım
Mama ve Su kabı (zorunlu değil ama alırsanız KESİNLİKLE çelik TAVSİYE EDERİM
Yavru alacaksınız taşıma çantası (bu sizin kararınız gerçi büyükler içinde oluyor ama)
Kaliteli bir mama (lütfen kaliteli olsun) gene mama alacağınızda buraya sorabilirsiniz
Yatağı, alanı ( eğer sizin yanınızda yatacaksa ki bu liderliği bozar yatağa ihtiyaç yok)(köpekler için yataklar var büyük alıp evinizin herhangi bir yerine koyabilirsiniz)( birde alan seçeneği var eve kafes yaptırabilirsiniz bunu bir araştırın derim)
Yavruysa şunlar şart (çiş eğitim spreyi, ödül maması) nedenini soracak olursanız(aslında çiş pedi de alabilirsiniz ama ben spreyi daha mantıklı buluyorum)( ödül maması eğitimde gereklidir. Evet sevgi bir yere kadar:) birazda yiyecekle ödüllendirmeliyiz.)
Bir veteriner ( ben size samimi davranacak, fiyatları her yerde 40 iken 60'a 80'e çıkarmayacak bir veteriner bulmanızı öneriyorum)
Tarak(tüyleri çok dökülüyorsa ihtiyacınız olabilir 3-5 çeşit var KÖPEĞİNİZE uygununu bulup kullanabilirsiniz)
Tırnak makası (aslında tırnak kesmeye veterinerede götürebilirsiniz) mutlaka kesilmelidir.
Diş temizliği malzemeleri (bu diş fırçası ve macunu olabilir,ağız kokusu önleyici bisküvi olabilir, ağız kokusu önleyici sprey olabilir son olarak, diş macunu ve fırçası olabilir)
Kesinlikle tasma olarak ben boyun tasması öneririm çok çekiştiren bir köpek olursa ama daha 3 aylıkken dışarı çıkacak ve ona bir gövde tasması öneririm.
Bir kimlik etiketi (arkasına ad,soyad, numara,adres yazın özellikle bahçede yaşıyorsanız bir tane alın mutlaka)
Benim aklıma gelenler bunlar bunları evin içinde olduğunu düşünerek yazdım
Şimdi bunları nasıl kullanacağız
-Mama ve su kabını her gün sıcak suyla yıkayacağız.
Çelik yada seramik önermemin sebebi plastiğin yaralar oluşturduğunu ve uzun vadede sağlığa olumsuz etki verdiğini biliyorum.
-Mama olarak (acana, orijen,N&D, wildfield, taste of the wild)(bunların bir altı olarak profine öneririm. Lütfen veterinerinizin önerdiği Hills, PROPLAN, ROYAL CANIN berbattır veterinerinizin mama konusunda asla güvenmeyiniz.
-Ben kesinlikle yaşam yeri olarak kafes öneririm:)



  • çiş eğitim spreyini gazeteye sıkın köpeğinizi her yemekten ve su içtikten sonra oraya götürün birde şüphelendiğiniz zaman) sonra ödül mamasıyla köpeğinizi ödüllendirin.elbette eve çiş yapacak onu oradan amonyaksız bir temizlik malzemesiyle çıkarın kokusu kalırsa yine oraya yapar. Evin içine yaptığında 5 saniye geçmeden hayır diye kızgın bir sesle kızın ve onu çiş alanına götürün çişini temizlemeden önce çişinden biraz alıp tuvalet alanına götürün. Onu koklayarak anlasın veterineriniz anlatacaktır;3 aylıktan önce dışarı çıkarmayın. aşılarının bitmesini bekleyin:)

  • Tarağın şu çeşitleri var,
    kısa dişli tarak, metal dişli fırça, sık ve seyrek dişli taraklar, fırça,
    Köpeğinize zarar vermeyin onu narin tarayın ve ona uygun tarak alın
    -Tasma olarak şunu öneririm.
    https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/pawise-zincir-el-tasmasi-150cm3mm.html
    Çok kullanışlı bir ürün yanında boyun tasması da çıkıyor:)

    DAHA FAZLA SORUNUZ VARSA SEVE SEVE YANITLARIM BU ARADA MASRAFLAR ÇOK FAZLA OLACAK HAZIRLIKLI OLUN :)...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

fatihh10 'a katılmıyorum.
Kaliteli mamalar doğal koruyucularla korunur,katkı maddesi içermez. Ortalama mamaların çoğu kimyasal koruyucu içerir,içerikleri iyi değildir. Evde et sulu ekmek vermek kaliteli mamarla asla boy ölçülemez. Makarna sadece karbonhidrat kaynağıdır ve veemenin herhangi bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Mama alacak gücü olmayanlar sokak köpeklerine et bulyonla verirler. Amaç tok olmarını sağlamaktır.
Yumurta biotin bakımından iyidir ama kaliteli mamaların içerisinde almaları kesinlikle gerekli vitaminler yeterli miktarda bulunur.
En iyisi kaliteli mama kullanmaktir veya gerçekten dikkatli olunabilecekse barftır.

Cigdemm
Cigdemm

2134

Cok tesekkur ederim evde bakmak icin sormustum dediklerinizi dikkate alicam onerileriniz biraz daha bakma korkumu yendi sonucta bi can bunu bilerek adim atiyoruz ve onlara iyi bi imkan sunulmasi sart diye dusunuyorum bakilamiycaksa alinmamali sahiplenilmemeli bana cok yardimci oldunuz tesekkur ediyorum tekrardan

Blackone
Blackone

2633

Sen buna iyi mı diyorsun!!!
Somon, Pirinç, Mısır Glüteni, Karışık Tokoferollerle Korunmuş Hayvansal Yağlar, Pancar Posası, Selüloz, Kalsiyum Fosfat, Potasyum Klorür, Sodyum Klorür, Mineraller, Vitaminler, Tuz
Mısır glüteni hayvanlara ne kadar zararlı biliyormusun?!
Ya pancar posasına ne demeli?!
Pirinç gibi arsenik oranı fazla bir mama!!!!
Çıldırmış olmalısınız!
N&D'yi kedime 8 senedir kullanıyorum! Neden benim kedime birşey olmadı?!!!
Neden gayet sağlıklı! Veteriner fakültesinde mama konusuyla ilgili hiç bir şey görmüyorlar!!! Sadece seçmeli ders olarak görüyorlar!!!!!
O da birey isterse! Maksat satmak olsun! Hayla anlamadın mı? Seni ayakta uyuyorlar!! Haline sadece gülüyorum!!!:)
Sana gelince köpek bakımı hakkında hiç bir şey bilmeyen Fatih arkadaşımız!
Sen daha kendi köpeğine adam gibi bakamıyorsun gelmiş burada tavsiye mı veriyorsun!!! Güldürme beni! Ne dediğini farkında mısın sen?! "Sakın kaliteli mama alacağım diye kendinizi paralamayın"
Bu ne ya çocuk oyuncağı mı bu!! Biz hayvan sahipleri köpek ve kedilerimiz için en iyisini isteriz! İstersek aylık 1000 TL harcarız!!!
Sen köpek bakmayı biliyor olsan;
Mamalar hakkında birazcık bilgin olur insanları yanlış yönlendirmezdin!
Bir köpeğin çiftleştirilmemesi gerektiğini bilirdin!
Çiftleşen köpeğin yavrularını PARAYLA SATMAK İSTEMEZDİN!!!
Açıkla!!!! Makarnanın neresi faydalı!!! Hadi açıklasana!!!
Zaten şu pis cümlen tecrübesiz bir köpek sahibi olduğunu yeterince açıklıyor
"kaliteli mama alicagim diye fazla para dokme ortalama bi mama alirsin"
Köpek bakmayı oyuncak mı sandın sen! Üstelik 4 tane pitbullun var! Yazık o hayvanlara yazık
Allah akıl fikir versin! İkinizde gayet tecrübesiz,araştırmayan insanlarsınız!!!!! Yazık sizin hayvanlarınıza!!!! Yazık!!!!!

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Blackone
Fatihh10 'a sinirlenmekte çok haklısınız. Bende çok sinirlendim. Onunla konuşmalarımı okudunuz mu bilmiyorum. Köpeklerine bakma koşullarını gözden geçirmesini ,profosyonel yardım almasını söyledim,anlatmaya çalıştım ama sonuç alamadım. 4 tane 2si cane corsa ,biri pitbull biri de cocker olan köpeklere için çok endişelendim. Özellikle pitbull ve cane corsa ların çevre için tehlikeli bir hale gelebileceklerini düşünü düşünüyorum. Sizce bir şey yapılabilir mi?
Milodelisi
N&D mama ile sorun yaşamanız gerçekten üzücü bir durum. Suan milo nasıl?
N&D'yi ve Acana'yi kullandım.
N&D'yi veterinerim satıyordu. Ben kullanmak istediğimde onda olduğunu fark edip ondan almıştım.Sorunsuz ve kedime çok iyi gelerek 5-6 ay kullanmıştım. Acana ise kedimde yoğun tüy dökümü ve kaşıntı yaptı. Veterinerim kullandığımı söylediğimde cok iyi bir mama olduğunu,böbrek vs. sorunu için endişe etmememi söylemişti. Dediği gibi böbrek vs. de sorun çıkmadı neyseki.
Her mama her hayvana aynı etkiyi yapmadığı gibi her veterinerde aynı mama hakkında aynı şeyleri söylemiyor anladığım kadarıyla

Blackone
Blackone

2633

Rica ederim ne demek:)

milodelisi
milodelisi

11213

Proplan gibi markalara berbat demişsiniz N&D ye ise çok iyi... N&D ile kedimi kaybetme eşiğine geldim, kaç hafta hastanede kaldı. Az ağrı çektirmedi N&D benim oğluma. Ben n&d yi bu siteden görüpte almıştım. 1 hafta kullanma sonucu oldu bunlar. Veterinere gittiğimizde ve n&d ye geçtiğimizi söyleyince, yazılı olarak çok iyi bir mamadır, ama gelin görün ki normalde çok ama çok kötü bir mama. Burada yatan kedilerin en az 20 tanesi bu yüzden yatmıştır bu yıl boyunca dedi. Amacım kavga değil, ama veterinerler bize yardımcı olmak için 4 yıl üniversite okuyorlar. Veterinere mama konusunda güvenmeyin demişsiniz? Ona değilde bu konuda bilgisi olmayanlara güvenip hayvanlarımıza zarar mı verelim? ProPlanin içeriğine bakınca hayvanın alması gereken her şey mevcut. Tahıl varda zararlıda.... Tahılın sadece FAZLASI zararlı aynı insanlarda olduğu gibi. Gerçek hayatta hiç tahıl almazsanız ne olur? Aynısı hayvanlarda oluyor işte.
Benim kesin net düşüncem hayvanınızın sağlığı söz konusuysa ssadece VETERİNERE güvenin. Berbat dediğiniz mamaların berbat bir yanını göremiyorum içeriğine bakınca. Veterinerler hayvanınızın iyiliğini düşünmeli, o yüzden asla ve asla şahsen n&d öneren ve satan bir veteriner görmedim. Cigdemm umarım bunları değerlendirip bu konuda bilgili bir veterinere danışın.

milodelisi
milodelisi

11213

1-2 ay önce dediğimi belirttiğimi sanıyorum. Değistirdiğim 2. gün yazdım:) Ayrıca N&D nin içeriğine baktıysanız... Kavga etmeden düzgün bir uslupla kendi ve veterinerimizin düşüncelerini ve yaşadıklarımı yazdım. O veterineri o gün değiştirdik. Sadece söylemem lazımki bana dediklerinizi daha uslubunda söyleseniz daha akla alınabilir olunurdu:) Zaten önemli olanda bu dersi seçip bilgi sahibi olan bir vet bulmanız. Bulmayıp o dersi almayıp bir veteriner demişse bilemem. Benim kedim 1 hafta kullandı. Sonuç apaçık ortada. Ben dediğim gibi OLASILIKLARI ve başıma gelenleri yazdım. Blogpostunun tarihine bakarsanız belli olur. Ayrıca tecrubesiz ve araştırmayan demişsiniz. Sizin görüşleriniz buysa saygı duyarım. Gelin gerçek hayatta görün sizden daha uzun süredir hayvan bakıyorum ve PROPLAN le besliyorum, hepsi çok ama çok uzun yaşadı, hepside çok ama çok sağlıklı.
Demek istediğim her mama her hayvana iyi gelmeyebilir, ama kullanacak insanların OLASILIKLARI bilmesi lazım. Ayrıca kavgacı bir tutumla değilde daha normal konuşabilirseniz yani direk etiket yapıştırmasanız süper olur.
Birde blogumu takip ediyormuşsunuz, teşekkür ettim:)

Cigdemm
Cigdemm

2134

Bilgi sahibi olmak isterken bilgisiz insanlarin konuya dahil olup yanlis yönlendirmesi çok yanlış ilginizden dolayi teşekkür ederim bi can daha edinmek ciddi bisey ve bu konuda masraftan kacinilmasi kesinlikle doğru değil bakamiycak yanlis bakicak boyle cahilce düşünüp hayvanlarin sağlığını ve canını tehlikeye aticak insanlar lütfen uzaktan sevin seviyorsaniz yakininiza alip onlarin hayatiyla oynamayin

corcx
corcx

483

Öncelikle köpek sahiplerinin neden boyun tasması kullandığı konusunda ki fikrimi söyleyeceğim. Boyun tasmasıyla köpeklerini daha kolay yönlendirip durdurabiliyorlar. Kolaya kaçma diyebilirim. Eğitmenlerin ise daha kısa sürede eğitim vermek için boyun tasması kullandıklarını düşünüyorum. Boyun tasmasında göğüse kıyasla acılı bir yöntem oluyor. Yani bir nevi acıyla eğitim.(Mahallemde bir köpek sahibi temel itaat eğitimine vermişti köpeğini. 3 hafta sonra eğitimini aldı geldi. Boyundan serbest kayışla yürüyüşünü dört dörtlük yapıyor ama göğüs tasmasına geçince yapmıyor sağa sola gidiyor. Demek ki aslında yürüyüş eğitimi değil tasma eğitimi almış. Şimdi bu eğitim midir? Burda boyun tasması şartlı uyarıcı görevi görüyor. Hayvancağız şunu düşünüyor. Boynuma taktılar yine şu saçma şeyi çekersem nefesimi kesecek o yüzden düzgün yürümeliyim.) Boyuna baskı uygulanıyor. Buda eğitim süresini kısaltıyor. Hani pozitif eğitim? Sonuçta bu işten para kazanıyorlar. Kaba bir hesap yapsak temel itaat için 5 lira alan bir eğitim çiftliği var. 10 köpek kapasitesi var. boyunla 1 ayda öğretse aylık 50 lira kalır cebine. Göğüsle 2 ayda öğretse aylık 25 lira kalır ceplerine. Niye az kazansınlar ki ? (onlara göre) Burada öğretilmesi gerekeni sevgiyle şefkatle ve pozitif mantıkla öğretmek lazım. Kuvvet veya acı uygulayarak değil.(Kendi köpeklerimde göğüs tasması kullanıyorum. Kusursuz bir yürüyüş gerçekleştiriyorum diyemem ama normal şartlar altında ufak bir çekiştirmede ŞŞ HAYIR! ne yapıyorsun sen ? dediğimde dönüp gözlerime bakıyorlar ve eski yürüyüş şeklimize dönüyorlar. Cesar konusuna gelirsek bende izliyorum ve genel olarak beğeniyorum, kitaplarıda var kendimi geliştiriyorum elimden geldiğince. Yemek koruma güdüsünü onun sayesinde yendim, ayağımın dibine koyarım gelip yemez uzaklaşınca yemeğe gömülür sonra gider önünden alırım oturur bekler sonra tekrar veririm. Oysa ilk geldiği zamanlar 3 aylıkken yemeğine elimi uzatınca kanlı bir final yaşıyorduk. Ama tasma olayında katılmıyorum. Sayın dollfacepersian attığınız linkede baktım. Katılıyorum. Biraz daha detaylı araştırılırsa daha kapsamlı bilgilerede ulaşılabilir. İngilizce makalelerde daha çok bilgi bulabilirsiniz.

Cigdemm
Cigdemm

2134

Bi cana bakicam bu konuda dogru olan her bilgiden faydalanmayi idterim dediklerinizide dikkate alcagimdan emin olabilirsiniz tesekkur ederim

fatihh10
fatihh10

665

Kaliteli mama yazan fazla oluyor sen onlari fazla takma neden gunumuzde insan besinleri bile katki maddeli kotu yiyecekler sakin kaliteli mama alicagim diye fazla para dokme ortalama bi mama alirsin evinde mesela et pisirdin bi ekmekle tabagi siyirip vermen kaliteli mamalardan cok daha kaliteli emin ol arada makarna haslayip verebilirsin ki bu cok faydali haftada 2 veya 3 kezde yumurta verirsen 2 yasina kadar cok saglikli bi kopek olur

Cigdemm
Cigdemm

2134

Bu ilk defa duydum hic bilmiyordum

Blackone
Blackone

2633

Merhaba herkese!
Çok uzun zaman oldu. Bende bu ay denediğim ve memnun kaldığım şeylerden bahsetmek istedim.Ek olarak sokak kedileri için öneriler mevcut :)
İlk olarak mamamızı değiştirdik. Proplan Somonlu’dan N&D Kısır-Az Tahıllı-Tavuklu,Narlı mamaya geçtik:) Geçmemizin nedeni, Milo’nun ani kilo alması. Kısır olmasına rağmen normal mama kullandık, çok büyük ihtimalle o nedenle. Ama 10 kilo oldu 10!!! Veterinerimiz N&D mamayı önerdi, bende araştırdım içeriğini ve çok ama çok beğendim. Bir çok türü mevcut. Yabanmersinli mi ararsınız yaban hayvanlı mı? Her türlü şey var. Dediğim gibi ben Narlı Tavuklu aldım.


Milodelisi
Bloğunuzda hiç de öyle dememişsiniz ama!!!

Blackone
Blackone

2633

Ne yapabiliriz ki?:(
Bana hakaret etti üyeliğini dondururlar artık adam resmen bana salak dedi:) şaka gibi
Evet konuşmaları okudum
Adam kafayı yemiş ya:) tövbe yarabbim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2423 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR