Sorular Sorular 3

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Mehaba,yine sorularım ve ben.
20 aylık kısır iran kedisi sahibiyim.



  1. Sorum: Kedim ile yeni aldığım kedi oltası ile oynarken çok yükseğe zıplayıp hızlıca yere inme , taklalar atma, çok ani sıçramalar gibi hareketler yapıyor. Irkı geregı kısa bacaklı ve hassas olduğundan ona bir şey olacak diye korkuyorum. Sizce bir şey olur mu? Oyunu kesmelimiyim?

  2. Sorum kedim bembeyaz bir kedi. Doğal olarak tüyleri çok çabuk kirleniyor. Yazları stresi azaltmak için özel bitkilerden yapılmış %100 doğal bir şampuanla 1 defa banyo yaptırmak istiyorum.
    Kedilerin yıkanmaktan hoşlanmadığını vs. biliyorum. Bu yüzden stres azaltıcı doğal bir şampuan kullanmak istiyorum.

  3. Sorum: Kedimin burun içinde kir birikiyor ve nefes almasını zorlaştırıyor. Bunun olması normal mı? Ve nasıl temizlemeliyim?
    4.Sorum: %100 doğal kuru şampuan önerebilir misiniz?
    5.Sorum: Kedim için Drinkwell su pınarı kullanıyorum ama yeterli kadar içeriğinden emin değilim ve kısır olduğu için bol su tüketimi önem taşıyor. Şırınga ile su vermek doğru olur mu?
    Sorularım bu kadar.Vakit ayırıp cevaplayabilirseniz sevinirim:)

24 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Blackone
Kedi oltasının sapı çok esnek bir plastikten olduğu için oynatırken ucundaki tuyler yükseğe uçuyor. Dikkat etmeye çalışıyorum ama kedim kendini çok kaptırıp bu tür hareketler yapıyor. Normalde de çok hareketli bir kedi. Daha çok dikkat edeceğim artik.
Şampuan kedi ve köpekler için yapılmış bir şampuan. Ve yazın. 1 defa yıkamayı düşünüyorum. Kurutmada sorun yaşayacağım için yazın banyo yaptırmayı kışın kuru şampuan kullanmayı düşünü düşünüyorum. Yazdığınız kuru şampuan markalarına bakacağım.
Bu arada sampuanı yapan Natural Adrayms 'a bakmanızı kesinlikle tasviye ederim. Başta köpekler olmak üzere kediler ve köpekler için tamamen doğal ödül kurabiyeleri,kapkekler,doğum günü pastaları,vitaminler ve sapmuanlar yapıyorlar ve Türkiye üretimi.


Normal olmasına sevimdim,siyah renkte her zaman. Dediğiniz şekilde temizlemeye çalışacağım.


Kedim maalasef boyutu derinliği fark etmeksizin normal kaplardan su icmekte çok zorlanıyor. Su pınarını bu yuzden aldım ama hala daha az olsada su icmekte zorlanıyor.Dediğiniz gibi kendim götürmeye çalışacağım. Şırınga ile de vereceğim.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim:)

Blackone
Blackone

2633

Pudra daha iyi olur:) Hem kokusuda güzel:)

fatmatina
fatmatina

10460

Merhabalar çok emin olmamakla birlikte sadece tahminlerle konuşacağım:)1.sorunuzda çok hareketli olduğunu yazmışsınız bence kısıtlamanıza gerek yok bırakın enerjisini atsın demek ki halinden memnun yoksa kendisi zaten duraksardı buna benzer sorunu bir ara ben de yaşamıştım çok yoruluyor ve kalp ritmi inanılmaz değişiyor nefes nefese kalıyordu ve korkmuştum hatta burada forum açmıştım ama bence kediler kendini ayarlar ha tabiki de tedbirli olun mesela çok yorulduğunu hissettiğiniz anda birazcık mola vermesi için durun ve ona zaman tanıyın ama evin içinde oynarken zıplarken kendine zarar vereceğini bir şey yapacağını pek sanmıyorum zıplarken etraftaki eşyalara çarpmamasına dikkat edin yeter tahminimce:)2.sorunuza ise üzülürek pas diyorum zira yıkamayı hiç düşünmediğimden araştırmamıştım ama olur da araştırırsam veya bir şekilde denk gelirsem muhakkak söylerim^^3.sorunuz ise bence normal bir durum çünkü benimkinde de öyle oluyor ben bunun sebebini burnunu her şeye sokmasına bağlıyorum:)malum kediler meraklıdır ve ne olsa yanaşıp kokluyor bence o kokladıkları şeylerden birikiyor onlar:)ben normal bildiğimiz makyaj pamuğunu hafif suyla nemlendirip onu ürkütmeden ve sıkmadan hafif ama hızlı bir şekilde temizliyorum biraz paranoyaklık olacak belki ama normal pamuk sanki dağılıyor ve dağılınca da burnuna kaçacakmış gibi hissediyorum o yüzden diğeri daha garanti bir yol gibi geliyor:)4.sorunuza gelecek olursak 2.soru ile aynı olduğundan pas diyorum:)ve 5.sorunuzda da neden yeterli kadar içmediğini düşünüyorsunuz ki?birkaç yerde günlük içmesi gereken miktar bir kahve fincanı olarak belirtilmişti gerçi bu miktar bana az geldi ama gerek yoğurdu biraz sulandırıp vermek gerek yaş mama gerek kendi suyu vs derken ben çok müdahele etmiyorum çünkü bir şekilde o sıvıyı vücuduna aldığını düşünüyorum çiş yapmasından belli:)ama siz yetersiz görüyorsanız şırınga ile içerebilirsiniz ben ona da cesaret edemezdim herhalde ya boğazına kaçarsa diye:)göz damlası damlatırken veya hap yuttururken bile ürkektim yavaş yavaş alışacağız sanırım şırıngaya bir seçenek de biberon olabilir gerçi ben ilk zamanlar biberon ile beslemeye çalışmıştım hiç oralı olmamıştı kaseye koyunca hapır hupur götürmüştü:)onun dışında yaş mamasını veya yoğurdunu biraz daha sulandıradabilirsiniz ben yoğurdunu biraz sulandırıp veriyorum.çok konuştum yazarken de farkettim kusura bakmayın ama düşüncelerim bunlar^^umarım daha profesyonel cevaplar alırsınız.

Duman14
Duman14

14039

Benim kedimin bir şampuanı var annem almış çok koktuğu ve kirlendiği zaman sadece sürüyoruz ve tarıyoruz kendiliğinden kuruyor ve kurabiye gibi kokuyor şuan adını unuttum evde de değilim en kısa zamanda yazarım

Blackone
Blackone

2633

Merhaba; :)
Soru 1



  • çok fazla mı yükseğe tutuyorsunuz? Yani 1 metre bile fazla gelebilir.bence nadiren zıplatın. Çoğunlukla yerde yılan gibi sürerek daha oyunu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
    Soru 2
    -Hiçbir sorun olmaz:) ben kendim yapıyorum biberiyeden:) ama haftada 1 çok en azından ayda 1 ya da 2 kez olmalı. Kepeklenmeye sebep olabilir.Peki neden kedi şampuanı kullanmıyorsunuz? Onların da yatıştırıcı etkisi oluyor. Mesela trixie.
    Soru 3
    Evet normal. Ama yeşilse veteriner hekime götürün derim yani nezle ya da grip olabilme ihtimali çok yüksek.Kulak pamuğunu ıslatıp kedinizin kafasını hafiften tutun ve yavaş hareketlerle masaj yaparak pislikleri oradan alın İran kedilerinin burnu basık olduğu için nefes alması daha da zorlaşacaktır.
    Soru 4
    http://www.evmanya.com/urun/899087-bio-petactive-aloe-vera-ve-bugday-ozlu-kopuk-sampuan-200-ml


http://urun.************.com/evcil-hayvan/pet-active-bio-magic-100-dogal-kediler-icin-kuru-toz-sampuan-150-gr-248019833


http://urun.************.com/evcil-hayvan/bio-dogal-bal-ve-bugday-ozlu-kuru-yikama-kopuk-sampuan-200ml-247425716
İki sene kullandığım ve tüylerde olağanüstü temizlik sağlayan üç ürün:)
Soru 5
Nedense kediler normal su kabından az içerken su pınarlarıdan daha fazla içiyor. Ara sıra siz su kabının yanına götürün içerse su kullanımını az da olsun arttırabilir. Şırınga da iyi fikir:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Blackone
Bir sorum daha olacak.Köpük şeklinde mi yoksa pudra şeklinde mi kuru şampuan almam daha iyi olur?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Fatmatina
Kendisi gerçekten yetişkin ,kısır ve iran kedisi olmasına rağmen çok hareketli ve gerçek bir avcı. Yazları sinek avlayıp yiyor. Kendisi yeni oltası ile oynamaktan çok memnun görünüyor bu yüzden. Ben öyle hareketler yapınca ister istemez korkuyorum . Canı yansa oyuna ara verirdi değil mi?
Yıkama konusunda st ben sadece 1 defa yıkadım,çok kirlenmiş ve alaturka tuvalete girip oturmuştu. O yüzden yıkamıştım ama çok strese girmişti. Suan bulduğum şampuan bu tür strese giren hayvanlar için özel üretilmiş stressiz banyo yapmaları için.Birde saf zentinyagi içeriyor,tüylere 1 yıkamada etkisini gosteriyormuş. Bu yüzden yazın 1 defa yıkamayı düşünüyorum.


Burnu Dollface iran olduğu için aşırı basık degil ama kirlenince i nefes almakta zorlanıyor.
Ben gözlerini silerken her zaman makyaj temizleme pamuğu kullanırım. Çünkü gerçekten dediğiniz gibi diğer pamuğun parçaları kacabiliyor. Hiç paronoyaklık değil, en doğrusunu yapıyorsunuz.


Kedim su icerken çok zorlanıyor. Ön partileriyle su bulunan kabın etrafını esele hareketi yapıyor,sanki suya ulaşmaya çalışıyor gibi tuhaf oluyor. Bir sürü farkı boyutta ve derinlikte kap denedim ama sonuç alamadım.
Drinkwell su pınarını bu yüzden almıştım. Akan yerinden su içiyordu ama bazen normal su kabındaki gibi davranış sergiliyor. O yüzden yeterli icebiliyor mu emin olamıyorum. Şırınga ile denedim şimdi, çok rahatsız oldu ve korktu.Suyun birazını icirdim ve nerdeyse boğazına kaçıyordu. Biberonla da deneyeceğim.
Cevabınız için teşekkür ederim,ilgilenmeniz yeterli:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merak ettim gerçekten.%100 doğal mı acaba?

fatmatina
fatmatina

10460

Rica ederim ne demek evet canı yansa kendisi ara verir diye düşünüyorum her ne kadar bakıma muhtaç bebekler olsalar da ne yaptıklarını bilen ve farkında olan bebeklerler bence:)o yüzden endişelenmeyin bırakın koştursun benimki son zamanlarda durgun o yüzden keşke hareketlense diyorum:(yıkama konusunda bencee doğru düşünüyorsunuz şampuan araştırması yaparsam ki muhtemelen sırf meraktan yaparım size de söylerim^_^ burnu için de evet sizin bir tık daha fazla özen göstermeniz lazım o yüzden kimsayallara bulaşmadan yani solüsyon vs kullanmadan aynı şekilde temizlemeye devam edin bence ve pamuk konusunda yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı:)birde eşeleme hareketini yapıyor demişsiniz benimki de o hareketi yapıyor suyu içmeden önce o bence suya ulaşma çabası değil ben kendini suya hazırlıyor diye düşünüyordum:)çünkü öyle yapıp sonra bir güzel ya oturur yada yatar ve su içer o yüzden o harekete çok takılmamıştım başka bir sebebi var mı bilmiyorum benimki bazen de su kabını çekiştirip suyu dalgalandırıyor sonra içmeye başlıyor tabi büyük bir sorun oluyor çünkü suyun yarısını dökmüş oluyor geriye kalan yarısı da yetmiyor:)şırınga konusunda daha dikkatli olun bence yazık ürkmüş ister istemez,bence çok mecburi bir durum olmadıkça şırınga ile bir şeyler yedirmek içirmek riskli bir durum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Beninkinin
böcek sevdası bazen iğrenç bir hal alıyor. Kardeşimin elini yaladığında ölü böcek yapışmış. Bir kez de yine kardeşimin yanında ağzını açınca canlı kelebek çıkmış. Kardeşim nasıl iğrendiyse birkaç gün sevemedi Pufy 'yi.
Ben ********** dan alabilirim sanırım, fiyatları daha uygun diye hatırlıyorum. Birde ************* da çok daha uyguna görmüştüm ama satıcılara güvenemiyorum. Daha önce alışverişimde sorun yaşamıştım,satıcı başarılı satıcı olmasına rağmen

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Buna katılıyorum,bence de ne yaptıklarını bilen ve farkında olan bebekler:)Sizin kedi oltanız varmıydı acaba? Hareket ettirmek için birebir de.
Bence siz de bu şampuanla arada yıkayabilirsiniz. Çok faydalı bir şampuan. Linki http://www.naturalisadramys.com/index.php?route=product/product&product_id=124
Naturalis Adrayms markasını ben çok beğendim.Herşeyleri tamamen doğal ve çok güzel. Daha çok köpeklere yönelik olmasa daha iyi olurdu ama kediler için de ürünleri var. Ben ton balıklı ödül mamasını ve sosisli muffini denemeyi çok istiyorum. Birde hayvan sahipleri için çok faydalı eşek sütlü ve keçi sütlü %100 doğal sabunları var.


Ben her şeyin doğalının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gözlerini saf gül suyuyla silmeye başlayacağım. Burnunu suyla silmek daha iyi olur diye düşünüyorum.


O hareketi hiç anlamıyorum. Sonrasında su içiyor ama bana zorlanıyor gibi geliyordu. Siz böyle deyince acaba sizinki gibi olabilir mi diye düşündüm. Bunu bir ailemle konuşacağım.
Teşekkür ederim tekrardan:)

fatmatina
fatmatina

10460

Rica ederim ben de teşekkür ederim evet oltamız var biraz hareket etmesine sebep olan tek oyuncak o:))bir sürü oyuncağı var ama hanımefendi illa ben yorulayım istiyor niye bilmiyorum tek başına öyle bir top ile dakikalarca oynamak gibi bir durumu yok çivi düğme gibi küçük ve ses çıkaran şeyleri seviyor onu da ben veremiyorum gözümün önünde biraz oynamasına izin veriyorum sonra hemen kaldırıyorum çok tehlikeli öyle olan ama tehlikeli olmayan bir oyuncak nasıl bulurum onu da bilmiyorum:/yıkama konusunu düşüneceğim ben de ve Naturalis Adrayms markasını biliyorum birad bakma fırsatım olmuştu ve muffinleri çok hoşuma gitmişti dediğiniz gibi her ne kadar köpeklere yönelik de olsa beğenmiştim.gül suyu benim de aklıma gelmişti veterinerimiz solüsyon da vermişti bir süre kullandım ama sonra ılık su ve makyaj pamuğu ile göz ve burun temizliğini yapmaya başladım öyle de devam ediyorum.hareketi ben de araştırayım merak ettim:)komediler ya:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim ki de benle oynamak istiyor. Kendisi oynasın diye çok güzel bir top aldım ama oynamak istemiyor. Aynı şekilde benimki de o tür zararlı şeylerle oynamayı çok seviyor. Alıp alıp kaçırıyor.Alınca da sinirleniyor ve üzülüyor. Ben de çok dikkatli oluyorum. Ben yeni oyuncaklar araştırıyorum sürekli
Yıkama konusunda stres azaltan şampuan beni cesaretlendirdi. Normalde yıkama tecrübemden sonra asla bir daha denemem demiştim. Çok korkmuştu yavrum. Birde travması yüzünden herşeyden çok çabuk korkup ürküyor. Benden bile korktuğu oluyor.
Naturalis Adrayms 'ın bitkisel vitaminlerini kullansam mı diye düşünüyordum ama Kedili Bir Hayat bloğu sahibi Meltem hanımla konuştuktan sonra fikrimi değiştirdim. Dönem dönem Natur Vitta C ,Natur Brewerst Yeast ve Beaphar Top 10 kullanmaya karar verdim. Kendisi de bunları kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Hareketi bir kez veterinerime laf arasında sormuştum. Eşeleme hareketini aslında sevmedikleri şeylere yaptıklarını söylemişti diye hatırlıyorum.Bilemiyorum,bende araştıracağım

fatmatina
fatmatina

10460

Sanırım tek dertleri bizimle vakit geçirmek kıyamam ya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1485 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR