Tüyleri Çok Dökülüyor

Duman14
Duman14

14039 Puan

Kedim üzerime yattığında falan kalkıyor ve üstüm tamamen tüyüyle kaplanmış oluyor okşarken falan elime hep tüy geliyor mevsimsel olabilirdye düşündüm maması acana yaş maması royal canin yaş mamayı haftada 1-2 kez veriyorum son 3 gündür tuvaletini takip edemedim evde olmadığımdan annem evdeydi ama sağlıksak bir problem gözükmüyor düzenli olarak ilaç veriyoruz gribinden dolayı ayrıca vitamin takviyeside yapıyoruz tabi veterinerin önerdiği ilaçlar ile tüy dökümü yüzünden endişelenmelimiyim

11 CEVAP

kediaskim
kediaskim

3211

Furminatör kullanın işe yarıyor.

milodelisi
milodelisi

11213

göz akması veya burundan balgam çıkıyormu öğürüyor gibi?

milodelisi
milodelisi

11213

Akan şeyi peçeteyle silince hafif koyu kırmızı gibimi? Bu şikayetlerden bugun vet teydikte. Tıpatıp aynı şikayetler var. Bunuda merak ettim öyleyse vet görmeli.

elifbasmanav
elifbasmanav

2122

Taramalısınız, orman kedisi gibi çok tüylü kediler de bu sorun yaygın görūnūyor. Sabah akşam günde iki kere tararsanīz rahatlatacaktır

Duman14
Duman14

14039

Gözü akıyor ama öğürme ve balgam yok

Duman14
Duman14

14039

Yok normal göz akıntısı iltahap gibi beyaz ama bu sralar biraz daha az gelio daha çok çapak geliyo

milodelisi
milodelisi

11213

Çapaksa pek bilgim yok.
Bizim Sissyde burundan balgam geliyordu, yüksek miktarda tüy dökülmesi ve hafif kanlı göz akıntısı vardı. Veteriner adını faranjit e benzettiğim ama faranjit olmayan bir tehşis koydu. Ama çok ciddi bir hastalık değil, yani tabikii öyle ama tedavi edildiği sürece ölümcül bir yanı yok. Üst solunum yolu enfeksyonunun gelişmişi gibi demişti vet. Tüy dökütüsü bağışıklık düşüşünden olabilir. Acananın vitamini konusunda bir bilgim yok. Ama tahılsız mamaların tüy dökümüne tanıklık ettim. Hatta acana değil ama N&D tahılsız ile kötü bir geçmişimiz var. Benim tavsiyem veterinere şikayetlerinizi anlatmanız. Telefonda bile olur bana sorarsanız. Uygun görürsede vitamin takviyesi yapılmalı. Yaş mama konusundada royal caninin yaş mamasını hiç kullanmadım ama kac senedir her kedimde schesir kullanıyorum aklınızda bulunsun %100 doğal bir mamadır:)

Gofretsla
Gofretsla

116585

Milodelisi
Schesirin kuru maması yok ki?:) Doğal sampuanlarla yıkayın:) dollfacepersianın bana önerdiği site nurdan kedinize el yapımı şampuan alabilirsiniz:) ve kesinlikle furminatör tarak alın:)

Gofretsla
Gofretsla

116585

http://www.naturalisadramys.com
Nurdan yerine burdan olacak:)

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Kullandığı mama olabilir yada stresten kaynaklı olabilir sık sık tarayın işe yarıyor :)

milodelisi
milodelisi

11213

Yanlis anlasilmasin yas mama anlaminda dedim schesiri gofretsla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 959 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR