Neden Böyle Yapmış Olabilir?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhaba,bu gün üzücü bir olay hakkında yardıma ihtiyacım var.Öncelikle
kedim çok hareketli ve sürekli oyun isteyen bir kedi. Bazen oyun ihtiyacı karşılamakta zorluk çekiyorum. Oyun haricinde tüm bakımını eksiksiz yerine getiriyorum.
Son zamanlarda oyunu çok daha artırmayı başarmıştım. İse yaradığı sıkılınca bağırmasının azalmasından ve daha çok yorulup uyuduğundan belliydi.
Bu gün ise bolca oyun oynadım,her seyini yaptım,kumunu temizledim ama bağırmaya devam etti. Dış kapinin önünde bağırıyordu. Normalde apartman içine çıkmayı cok isterdi. Biraz gezmesine izin verdim.Sorun belki budur diye ama kesilmedi bağırması .
Hüzünlü bir hali var ayrıca.Sonra banyoya girdigimde çamaşır sepetine ,paspasa dışkısını yaptığını fark ettim. Normalde o çamaşır sepetinde uyur,oyun için kullanırdık.
Dışkısı normal olunca sağlık sorunu olmadığını düşündüm. Normalde ishalse dışarı kaçırma oluyordu.
Sorun ne olabilir sizce. Cevaplarınızı bekliyorum

42 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

Kısır mı? Kızgınlık olabilir mi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi
Kucağıma almak istedim ama izin vernedi. Normalde de çok nadir izin verir. Ailemle konuştum,sabah keyifsiz olduğunu,oyun oynadıklarını,balkona hava alsın diye çıkarttıklarını ama hala aynı sekilde olduğunu söylediler. Bende aynı sekilde davrandı. Oyun oynuyor ama sanki mutsuz gibi bir hali var. Suan biraz daha iyi görünüyor. Veteriner gitsem en erken Perşembe günü gidebiliriz. Yarın sabahtan akşama kadar şehir dışında olacağız ve gitmek zorundayım

fatmatina
fatmatina

10460

Merhabalar yine ben:)durumuna çok üzüldüm stressel bir durum yaşamış olabilir mi sizin bilginiz dahilinde olmayan?birde banyosu yakın zamanda mıydı onun stresini hala atamamış olabilir mi?

Gofretsla
Gofretsla

116585

Büyük bir ihtimalle psikolojik:) ama neden olduğunu bende çözemedim:(

fatmatina
fatmatina

10460

Kedisi yetişkin ve kısır.kızgınlık değildir yani ve çok bilmiyorum ama kızgınlıkta dışkı olayı pek duymadım genelde çiş yaparlar.

polo
polo

9117

ay umarım öyle degildir ama kasım ayında poloda o şekilde akşam üzeri uyanınca hiç bir şey yokken bagırmaya başladı saatler sonra tuvalete gitti baktım yapmamış sonra yine gitti yine yok damla damla bütün gece öyle bagır çagır bir gece karnına masajlar telkinler sonunda uykuya yenilmişim sabah uyandıgımda gördügüm manzara fenaydı anüsünden bagırsagı çıkmış ıkınmaktan idrar yolları tıkanmış o günü asla unutmam çünkü gayet normal sakin bir günden bir gecede o hale gelmesi 3 gün kaldı hastanede tabiki sabah heryere büyük tuvaletini yapmıştı sizin anlattıklarınıza göre acaba dedim bence hemen veterinere gidin sonuç ne olursa olsun

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Fatmatina
Banyosu aylar önceydi.Ne oluyor hiç anlamadım. Sürekli bağırma durumu var. Önceleri kızgınlıktandı,sonra ameliyat oldu. Kızgınlık davranışları bir süre daha devam ettiği için bagirmanin kızgınlık bağırması oldunu düşündüm. Sonra edinsel kalan şeyler dw bitti. Bağırma kaldı. Sonra acaba sağlıksal mi dedim kan testi yapıldı. Bir şey yok. Sonra sıkıldığı için olabilir dedim. Gerçekten de oyunu artırınca azaldı ama bitmiyor. Bu günde Çok bağırdi,kapıyı açtım,oyunlar oynadım,her seyini kontrol ettim. Banyonun halini gördükten sonra hiç bir kızma göstermedim. Yanına gidip sevdim,yaş mama verdim.
Kızgınlık dönemin de tepkisel olarak dışarı yapmıştı birkaç defa ve ameliyattan sonra geçti

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Polo
Nedensiz olarak yabancı cisim yeme isteği var. Çok dikkat ediyoruz ve sürekli tuvaletini kontrol ediyorum. Dışkısını yaptı ama dışarıya. Yinede böyle bir sey olabilir mi ki?

milodelisi
milodelisi

11213

Korkutmak gibi olmasın ama bizde N&D kullanırken oluşan idrar yolu hastalığı ve taşından hiç durmadan sancıdan bağırıyordu. Ayrıca her yere tuvaletini yapıyordu. Veteriner dikkat çekmek içindir demişti. Benim bile merdivenle çıkamadiğim dolabımın tepesine kaka yaptığını bilirim. Ama kan testi yaptırmışsınızda. Biraz saçma olacak ama normalde çok sevdiği bir nesne ortalıkta yoksa olabilir belki.

polo
polo

9117

büyük tuvaletini degilde idrarını kontrol edin bence ne durumda rengi nasıl miktarı nedir 3 aydır tuvaleti başında nöbet tutuyorum korkumdan belki yanma vardır yada gazı vardır bunları bir uzman kontrol etse en azından sizde rahat uyursunuz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi
Acana'dan sonra Brit Care geçtik. Onu kullanıyoruz suan. Acana kullanalı 4 ay olmusken kan testi yaptırmıştım ama bilemedim siz böyle deyince
Polo
Idrarinıda kontrol ediyorum,özellikle rengine bakıyorum. Bir sorun görmedim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Fatmatina
Bende hiç anlamadım. Suan yeni uyandı,kardeşimin elinden yaş mama yiyor. Kardeşim tatlı tatlı konuşuyor onunla.Herkes çok üzüldü ve etrafında pervane oldular.
Birde ailem kusma hareketi yaptığından bahsettiler. Sağlıksal yoksa psikolojik mi onu bile bilmiyorum. Ikisi içinde aklıma bir şey gelmiyor ama bir şey anlatmaya çalıştığı belli. Normalde kumu dışında bir yere yapmıyordu

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi
Ben hiç görmedim ama ailem dün veya dunden önce kusma hareketi yaptığını ama bir şey çıkmadığını söylediler

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Arkadaşlar. Kedim daha iyi gibiydi. Uyudu biraz sonra oyun oynadık. Çok fazla oynayamadım. Sonra yeniden uyudu. Şimdi uyandı. Bağırıp sustu. Keyifsiz bir hali var.Sabahtan beri uzun uykusuna yatmamış. Normalde her gün uzunca uyurdu. Yarın sabah şehir dışına çıkmak zorundayım,akşam geç saatlerde döneceğim. Yolda veterineri arayıp soracağım. Çok içim sıkıldı,ne olduğunu anlayamamak çok kötü

milodelisi
milodelisi

11213

dollfacepersian
Çok çok geçmiş olsun tekrardan. Kusması kötü olmuş. Nasıldı rengi? Pürüssüz sarımtrakmı? Kusması devam ederse sabahtan o günlük veteriner gözleminde durması iyi olabilir. Ama strese girecekse evde biriyle kalması daha iyi gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2246 Görüntüleme
  • 42 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR