Hayvansevmezler

vhope
vhope

2508 Puan

Bugün eve doğru yürürken hamile bir tekir gördüm çamurlu sudan içiyordu. Hemen eve gidip temiz su ve kedimin daha açmaya fırsat bulamadığım tavuklu yaş mamasından götürdüm. Ama ikisini de plastik olan kaplara koydum yere dökmek istemedim çünkü hem kızacaklardı hemde sağlıklı olmaz diye. Koyduğum kap ise hani olur ya markette kapaklı falan plastik şeffaf işte derin olana su kapak kısmına da tavuklu mama koydum. Ve Migrosta satılan dostluk mamalarından almıştım köpekler için ondan da 2 paket köpeklere veririm diye düşünüp dışarı çıktım. Bizim orası site gibi baya geniş ve doğal olarak çok hayvan var. İlk önce kediye su ve mamayı götürdüm. Zaten o kediden önce de kedilere hep mama verdim kimse gık demezdi hatta bana aferin diyen yaşlı teyzeler vardı onlar arada evlerine falan alırlardı. Fakat ilk defa köpek besleyecektim ve insanların köpeklere bu denli önyargılı bakması beni çok üzdü çünkü onlar sokak köpeği ve siyahlar. Benim vefat eden kedim de siyahtı bu yüzden o köpeklerin neler çektiğini biliyorum. Sırf siyahlar diye onlardan korkan sevmeyen hayvansevmezler ya da cins takıntılıları bizim orada çok fazlalar. Ve onlardan biri hem kediye mama verdiğimi gördü ve bana pis pis baktı ardından arka bahçeye köpek mamasını döktüm çünkü insanlar köpeklere mama verenlere çok kızıyor neymiş alışıyorlarmış apartmandan ayrılmıyorlarmış. O kadar para kazanıyorsun 1 TL'ye bile var mama. Versen ne olacak ? Fakir mi kalacaksın ? Ben öğrenciyim her hafta mama alırım kedilere köpeklere çünkü onlar da hakediyor. Sıcacık evleri yok bari aç kalmasınlar diye. İşim bittikten sonra arkadaşımla park gibi bir yerde oturuyorduk ve 20-25 dakika sonra adam karısıyla beraber yanımıza gelip dedi ki: Bu mamaları bir daha buraya koyarsanız sizi şikayet eder buradan attırırım. Hakkınız yok hayvanları buraya alıştırmaya. Ve elinde mama verdiğim plastik kap ve köpek mamasını da kağıtla toplamış. Yere fırlatıp gitti. Şok oldum resmen. Daha söyleyecek söz bulamıyorum çok sinirli,üzgünüm.

5 CEVAP

Irmali
Irmali

443

2 yıl önce bir bakkal vardı evimizin önünde bakkalın yanında bir bölüm vardı ama bakkala çok yakın değil orda kedilere yem veriliyordu bakkal çok kızıyordu kedileri tutup fırlatıyor Birgün arka bahçede 2 kedi gördüm ölü mama yiyip olmisler ve 1 gün sonra bir araba geldi bütün kedilerı aldı götürdü ve şuanda bizim apartmanda çok kızıyorlar kedilere yemek vermeme benim kedim zehirli bişey yediği için öldü

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

O insanların Allah cezasını versin valla bizim mahallede de var annem de bende anlamda çatır çatır kavga ediyoruz baya bağırışıyoruz ama gene de yemek veriyoruz çok zor böyle insanlar hayvanlar onlardan daha insan resmen !!!

ilanekle
ilanekle

8389

Siz mama vermekten vazgeçmeyin. Yeri gelirse kızıp bağırın o insanlara. Böyle hayvan sevmezler gitdikçe azalıyor eskisi gibi çok değiller. Ama biz susarsak yeniden böyle pislikler artacak ve o hayvanlara yapılan şiddet artacak.

Duman14
Duman14

14039

Bizim sokakta bir tane kedi göremezssiniz mama bırakıyorum bitmiyor nedeni ise bütün sokak kedilerini eve almış olan güzel kalpli dede adını bilmiyorum tanımıyorum ama ne zaman evin öninden geçsem evi bodrum katta yani cama kaldırımla aynı hizada kediler camın önüne oturmuş etrafı izliyor bazen dışarı çıkarıyor onları kurban bayramlarında et veriyor sokak biraz kanlı oluyor çok kedi olduğu için ama şikayet eden yok sanırım sonra temizleniyor zaten ama çok iyi bir dede ya şahsi olarak tanımıyorum ama cidden iyi insan :)

Site içindeyse bahsettiğiniz olay oy birliğiyle rahatsız olanların böyle bir şey yapabilmesi mümkün ne yazık ki, ancak site içinde olmasaydı da mahalleli olsaydı belediyeye ufak bı başvuru sonucunda o insanlara çok güzel cevap verebilirdiniz. bence Site içine değilde site dışında bir alana mamaları bırakabilirsiniz. Ne yazık ki her insan bizim kadar duyarlı olmayabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 943 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR