Kopegimin Boyu Nekadar Daha Uzar Allah Rızası İçn Gören Herkes Yazsin

EgeAygu
EgeAygu

230 Puan

Merhabalar benim alman kurdu kirmasi kopegim var yaşı 22 haftalık omuzdan yere yuksekligi 50cm Kalçadan buruna uzunluk 80 cm kilo:15 civari beslenme şeklimiz:
Hergün 500 gram ev yemeği bazen 1 bazen 2 bazen 3 avuç dolusu mama 2 tane çiğ yumurta ve su
Ve her hafta balik et tavuk ve kemik veriyoruz ek besin olarak ve arada yoğurt peynir ve meyve veriyoruz sizce büyük bir köpek olurmu yada boyu kaç olur lütfen Allah rızası için bilgilendirin. Şimdiden teşekkürler

2 CEVAP

Puppy730
Puppy730

112805

Öncelikle bu soruyu neden merak ettiğinizi sorabilir miyim? Umarım düşündüğüm şey değildir. Önyargılı bir insan değilim fakat gerçekten merak ettim.


Boyu uzar merak etmeyin.


Ama ev yemeği vererek ek besin değil ek zarar veriyorsunuz. Ya doğru beslenme şekli olan BARF diyeti ile beslenir ya da uygun bir mama ile. Yaptığınız hiç doğru değil.

Duman14
Duman14

14039

Çiğ yumurta vermeyin bence hani araştırdım 2 görüş varmış bir görüş çiğ yumurtanın tüylerinin sağlığı için yararlı olacağı ama Bir araştırmaya göre köpeklere çiğ yumurta verilmesi hayvanda biyotin yetersizliğine neden olabilir. Biyotin güzellik vitamini olarak da anılan bir B kompleksi vitaminidir. Biyotin yetersizliği köpeğinizin deri ve tüylerinin cansız ve sönük olmasına, iştahsızlık ve depresyona neden olur.


Yumurtanın sarısı biyotin açısından zengin bir besindir. Ancak çiğ yumurta beyazında bulunan avidin isimli glukoprotein biyotini bağlar ve vücut tarafından kullanılmaz hale getirir. Yumurta beyazının pişirilmesi avidinin bu özelliğini ortadan kaldırır.


Ayrıca çiğ gıda tüketiminde karşılaşılabilen ve gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi de çiğ yumurta yiyen köpekler için bir risk oluşturacağından, bazı veterinerler köpeklere çiğ yumurta verilmesine karşıdır.
İyice araştırarak verin tabi veterineriniz neder bilmem ama internette böyle yazıyodu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 722 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR