Kedi Kısırlaştırmak

Duman14
Duman14

14039 Puan

herkes kısırlaştırın diyor iyi hoş güzel bende istiyorum çünkü o yavrulara bakamam sahiplendirsemde isteyenler teyzemler falan ve kedi masrafıyla gelir o kadar bir masrafa yetemezler biliyorum annemde caiz değil nasıl vebaline gireriz diyor Allah aşkına nasıl ikna edicem o yavrular ölmez sahiplendireceğimiz kişilerde diyor ama yani ölmesede iyi bakılması lazım kedinin dili yokki şikayet etsin durumundan anneme ne desem ikna olur lütfen yardım edin zaten sağlığı içinde iyi olcak biliyorum hem yaptıracağımız yer uçuk bir fiyatta istemiyor her şey tamam yaşı gelince yaptırabiliriz ama annemi ikna etmem lazım belki her yere işemeye başlayınca ikna olur diyorumda ne desem gerçekten ikna olur?? zaten taşıncaz dumana zor sahip çıkıyoruz birde o işleriyle uğraşamayız

12 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum sonuçta hayvanın yavrusu olmasın vb.gibi saçma durumlar yüzünden kısırlaştırmıyoruz.Her şey onun sağlığı için,ömrünü daha rahat geçirmesi için.Allah sizin ne için kısırlaştırdığınızı,içinizi biliyor zaten.Kedinizin sağlığı için en iyisi.Birde eğer çiftleşirse dişi kedide bir hastalık söz konusuysa sizin kedinizde kapar dikkatli olun eğer annenizi ikna edemezseniz.Hemde dişi kedinin ilk doğumu ise yavruların ölü doğma ihtimali biraz daha yüksek oluyormuş.Hayvanları hırpalamaya gerek yok bence:)İnşallah annenizi ikna edersiniz:)

bulentcim
bulentcim

187

FATİH HAYVAN HASTAHANESİni arayıp sordum size bir zararı yoksa evde rastgele tuvaletini yapmıyorsa bağırıp sizi rahatsız etmiyorsa kısırlaştırmayın dediler ama koku bırakıyordu dayanamadım götürdüm 145 tl ameliyat fiatı bir lira bile indirim yapmadılar ameliyatı merve hanım ve fatih bey yaptılar artık sadece kısırlaştırılmış kedi maması yediriyorum mutluyuz 02125213400 arayıp24 saat bilgi alabilirsiniz ama kedimiz bir gün orada misafir oldu

Duman14
Duman14

14039

Fatih hayvan bastanesinin gece vardiyası var mı??

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Evdeki kediyi kısırlaştırmak,eğer bakacak durumda değilseniz caizdir diye biliyorum.Bizde kısırlaştırdık ve sanırım en iyi seçim kısırlaştırmak.Hem bizim için kolay hem de kedinin sağlığı için,kanser falan çıkabiliyor kısırlaştırılmazsa ve ayrıca kısırlaştırınca kedinin ömrü de uzuyor diye biliyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Annenize Duman 'nın erkek olduğunu,çiftleşirse yavruları sadece dişi kedi sahibi izin verirse alabileceğini,alsa bile hepsini alamayacağını,en az bir yavrunun akıbetinin belli olmayacağını söyleyin. Babalık hakkı olarak 5 yavrudan 1 yavru daha fazla olursa 2 yavru alma hakkı vardır. Kedi yetiştiricileri söylemişti.
Bunun dışında her zaman eş bulmamın,tüm yavrulara iyi yuvalar bulmanın imkansız olduğunu,ergenliğe girdikten sonra ne kadar çiftleşirse çifleşsin her yere idrarını yapmaya,bağırmaya devam edeceğini,psikolojisinin çok kötü bozulacağını,size saldırgan gösterebileceğini,iştahı çok azalıp zayıflayabileceğini,eziyet çekeceğini,bunun daha büyük bir günah olabileceğini, İki tarafında iyiliği için bunun gerekli bir şey olduğunu söyleyin.
Ayrıca nesli tükenmekte olmayan hayvanları kısırlaştırmakta sorun olmadığını okumuştum

Duman14
Duman14

14039

sağolun anneme mutlaka söyleyeceğim umarım işe yarar

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

İkna edin kısırlaştırın. Ben kısırlaştırmadım meme tümörü ile mücadele. Ediyor kedim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Duman14 Umarım işe yarar. Ben beş ay boyunca kedimin ergenliğiyle yaşadım. O kadar korkunçtu ki hatırladıkça kötü oluyorum. 8 aylık iken sahiplendikten kısa bir süre sonra ergenliğe girmişti,hastalık alışma süreci vb. sebepler derken 13 aylık iken kısırlaştırmıştım. Bazı ergenlik davranışları bir müddet edinsel olarak kaldı. Zamanında kısırlaştırmak çok önemli.
Ahmet..
Çok üzücü bir durum. Umarım sağlığına kavuşur. Kediniz kaç yaşında? Durumu şuan nasıl?

Senasakar
Senasakar

1148

Fetva alabildiğinizi söyleyin. Ben aldım dilerseniz numarasını ulaştırabilirim. Annenizin yanında konuşursanız fetvayı verecek hocayla annenizin durumu kabulleneceğini düşünüyorum.

Bence annenize olacakları söyleyin

Kekikimo
Kekikimo

1093

Ben bu konuyu çok araştırdım birkaç veteriner ile de görüştüm. Erkek kedilerde kısırlaştırmayı kedi sahibine bırakıyorlar. Kısırlaştırmak istiyorsanız annenize bu içgüdünün sürekli devam ettiğini 1 kere çiftleşti diye geçmeyeceğini anlatabilirsiniz. Benimki de erkek kedi o döneme girdi şu an evde bulduğu tüm battaniye yorgan ile çiftleşiyor fakat koku bırakmıyor o yüzden şu an için idare ediyorum. Erkek kedilerde kısırlaştırma ne yazık ki ileride böbrek problemlerine sebep olabiliyormuş. Dayanabildiğim kadar dayanacağım sanırım en azından 15-18 aylık olsun diyor birçok otorite erkek kediler için.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kekimiko
Erkek kedimi 13 aylık iken kısırlaştırdım. Şuan 20 aylık ve gayet sağlıklı.
Böbrek sorunları az su tüketen,az hareket eden ve kısır kedilere uygun olmayan mamalar ile beslenen kedilerde çok fazla görünür. Bu şeylere dikkat edilirse ve kedi bu sorunlara kalıtsal olarak yatkın değil ise herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.

Su tüketimini artırmak için su pınarları veya otomatik su kapları çok işe yarıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1318 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR