Soru 3

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505 Puan

arkadaşlar burdaki herkez sahiplenin sahiplenin diyorlar ama kendi hayvanlarına baktığımda hepsi cins çıkıyor çok merak ediyorum neden acaba yavru olanlara bakıyorum bazıları cins oluyor bazılarının ki ise büyük cins köpeklerinin yavruları oluyor:/???

13 CEVAP

Puppy730
Puppy730

112805

Hikayem çok uzun :/ Özet geçeceğim. Camın arkasında gözleri ağlamaktan akmış bebeğimi görünce öfkeden delirdim ve petshop'a daldım. Adama istediği miktardan biraz daha fazla para çekip kendine yeni bir beyin alması için sadaka olarak verdiğimi tüm samimiyetimle belirterek suratına fırlattım ve oğlumu kaptığım gibi çıktım. Hayvana kötü muameleden şikayet etmeye çalıştım ama çabalarım sonuç vermedi. Her şey bir anda oldu bizim için. Oysa benim niyetim engelli bir miniğe yuva olmaktı. Ama nasip olmadı. Çok mutluyum tabii bebeğimle o ayrı konu.


Benim kızdığım en büyük nokta hediye olarak hayvan alınması. Kendime gösterdiğim tepki apayrı bir olay. Biri gelip bana petshoptan köpeğin olacak dese hayatta inanmazdım. Niyetim almak değildi hiç olmamıştı hala değil. Ne yaptığımın farkında olmadığımı bile söyleyebilirim o anda. Ne bileyim çok kızdım. Bebeğim orda ağlarken millettin "aaaaa çok şiriiin" " bu ne kadar?" gibi sözlerini duymak bende şok etkisi yarattı. Kendimde olmadığım anda verdiğim o parayı helal etmiyorum. Oğlumdan pişman olduğumdan değil (Asla!) Can sattığından.


Ama her şeyi bilenlerin niyetinin hayvan satın almak olması beni çok kızdırıyor.


Puppy'i eve getirdiğimde ikimizin de birbirimize attığı şaşkın bakışları unutamıyorum hala.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Sokaklar, barinaklar cins kedi kopek kayniyor o yuzden.
Hele Golden Retrieverlar hep sokaklarda barinaklarda oyle ki artik Turkiye'den yurt disina sokaga atilan goldenlarin kacakciligi yapiliyormus bununla ilgili haberler var internette arastirin.
Bizim mahallede bile Labrador Retriever var eski oturdugum semt Golden ve Labrador doluydu. Cocukken gene sokakta terrier bulmustum.
Ankara kedisi dolu sokaklar.
Esimin calistigi is yerinin bulundugu sokakta senelerdir Husky var. Sokak kopegi Husky.
Cins kedi kopek dolu barinaga, sokaga shaiplendirme sitelere bakaraaniz gorursunuz. Veya annesi Golden babasi melez Anadolu kopegi olan ya da babasi evden kacmis British, Scottish olup annesi melez Anadolu kedisi olan kediler var ozellikle erkek kedilerini bazi insanlar bir sure sokaga saliyor ve boylelikle melez kopekler olusuyor. Eski kedim de cinsti annesi tekirdi muhtemelen babasi cinsti ona benzemisti.
Kisacasi #satinalmasahiplen zaten bu zamanda hala petshoptan hayvan alan var mi ya o paraya kac kedi kopek doyar yaziktir.

Puppy730
Puppy730

112805

(Yine özet olmadı.)

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505

ben hediye alınmasına karşıyım zaten pet shoplar kapansın diye gidip pet shoptan almıyorum kuşumu tavşanımı hepsini sahiplendim mal gibi satıyorlar bu beni çok sinir ediyor ya birkere kardeşim petshopun önünden geçerken yavru köpek gördü sevmek istedi sevdi sonra tam gidiyoduk kızın bitanesi satın aldı pet shopun sahibi köpeği sırtından tutup sallayarak götürdü köpek öyle bir bağırdıki içim sızladı adamın yanına gittim sen bunun bir can olduğunu untttun galiba bu öyle çanta gibi sallanarak götürülmez dedim aldım köpeği sakinleştirdim elimi yaladı sonra kıza verdim sinir oldum adama

tika_waylan
tika_waylan

13980

Sokak hayvanlarina mama karsiligi ya da barinaga mama bir hayvan dernegine ornegin Sohayko cok basarili bir dernek ona mama bagisi ya da hasta bir hayvanin tedavi masrafi karsiligi sahiplendorilebilir. Ben kedimi kisirlastiracagim ama olur da bir sorun oldu ve kisirlastiramadim boyle birbdurumda yavrularin yakin akrabam aileme sahiplendiririm eger yoksa mama karsiligi ve sozlesme kisirlastirma karsiligi sahiplendorme sozlesmesigle sahiplendirirdim.
Sahiplendorme sozlesmesi kesinlikle sart.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu soru daha önce sorulmuştu. Cevabımı okuyun lütfen.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/6023-onemli-bir-konu-iki-dakikaniz-varsa?page=2

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505

akbaş a noldu diye sormuştun okudunmu ilk sorumu puppy730

Duman14
Duman14

14039

bende daha önce cevap yazdım böyle bir foruma amaç bilinçsizce. petshoptan almayı engellemek benim niyetim sokaktan yavru sahiplenmekti ki bulamıyordum sokakta bir amca hepsini sahiplenmiş 3-4 sokak dolaştım hep ama o kedilerde hayat koşullarına alışmış 6-7 yaşında kedilerde ve ailem büyük kedilerden korkuyor başka şansım yoktu 2 kedi aldım evet parasıyla aldım ama iyiki almışım ikiside hasta geldi biri ishal birinin yüzü mikroplanmıştı gözleri kayıyordu birni iyileştirip yeni yuvasına verdik takibimizde ve aradada ziyarete getiriyorlar gayet sağlıklı aynı veterineri kullanıyoruz hatta diğeride bizde kedi/köpek/kuş/tavşan farketmez bu hayvanlar hediye/ödül/heves/fotoğraf çekilmek için alıncak şeyler değil bu tarz sorular bayadır soruluyor artık forum açıp hepsini yanıtlayasım var zaten birkaç tanede sevgilime hediye alcam/sevgilim hediye aldı forumları görüyordum

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505

biliyorum yorkigolden diye birisine cevap yazmışsın görmüştüm

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505

ya sizce kedimi yoksa köpekmi alıyım diye soranlar oluyor hatta ben birine cevap yazddım bazen bunların can olduğunu unutup alıyorlar sonra aa bu evi pisletmiş istemiyorum ben bu köpeği sokağa bırak gitsin diyorlar

Puppy730
Puppy730

112805

hayvankurtarma


Haklısınız.
Akbaş ile ilgili forumu bulamadım.

hayvankurtarma
hayvankurtarma

11505

sayfama girin soru bölümünde ne yapabilirim yazıyor ona tıklayın çıkar

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Petshoplardan hayvan sahiplenerek dediğiniz gibi aldığımız hayvancağız için çok şey değişiyordur ama onun yerini alacak yeni bir gariban geliyor. Değişen bir şey olmuyor malesef. Kesinlikle canın pazarlığı olmaz. Eğer buna dur demek istiyorsak gidip petshoplardan kedi köpek almayacağız. Benim kızım evin 2 çocuğundan biriydi. Kedimin aşı ve birtakım masraflarını karşılayarak sahiplendim. Şu an kedim hamile ve tanımadıklarıma verdiğimde tabii ki yavruların aşı ve birtakım masraflarının karşılığı vereceğim. Çok şahit oldum bu türlü ücretsiz sahiplendirilen kedilerin ya sokağa salındığını veya barınaklara bırakıldığını. Ücretli olursa en azından kıymetini bilirler diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1233 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR