Kedimin Karnı Şiş Ve Gözünden Yaş Geliyo

mehmtsirin
mehmtsirin

735 Puan

İyi akşamlar lütfen yardımcı olun, sorun şu yavru kendimizin karnı son günlerde çok şişti ve 2-3 günden beri de sağ gözü yaşarmaya bağladı bütün bunlar yetmiyormuş gibi hem ön hem arkada ayağını incitti ve yürümekte çok sıkıntı çekiyo. Ben bugün karnını biraz ovdum belki gazını çıkarıp rahatlar diye öyle de oldu gaz çıkardı ama biraz dışkı da çıktı. Bi süredir ishal, neşeli oyun oynamayı seven biriydi ama artık ayağa kalkamaz oldu, şu an iştahı yerinde sürekli tuvalete çıkıyor ama işte karnı çok şiş geçen ay parazit için tedavi ettirmiştim ki o zamanda çok kötüydü tedaviden sonra baya toplamıştı ama bu karın meselesi beni baya endişelendirdi. Karnının şişkinliği ve sürekli ishal olmasının sebebi ne olabilir, lütfen yardımcı olun.

33 CEVAP

Puppy730
Puppy730

112805

Veterinere gidin mutlaka. Ama en net sonuç her zaman hayvan hastanelerinden çıkar. Hangi taraflardasınız İzmir'de?

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Bence acil veterinere başvurun ciddi bi durum olabilir çok geçmiş olsun :( umarım önemli bişiyi yoktur

Puppy730
Puppy730

112805

Mutlaka başka veterinere gidin! Kan alınıp acil teşhis konulması lazım! Geç kalınırsa çok kötü. Şansı kalmayabilir.(Allah korusun) mutlaka başka veterinere gidin

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Ama ya her şey için geç olursa :(( bence iyileşir iyileşmez kedinize daha iyi bakabilecek bi yuva bulun en azından onun iyiliği için

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Yanlış anladınız elbette ilgileniyorsunuzdur ama şu an bi test yapılmamış ya bahsi geçen hastalıklardansa bunların tedavileride masraflı ölen köpeğim kanlı ishalden öldü bu tür hastalıklar ciddi hastalıklar ve çok masraflı kurtuluş şansı ise %10 ile % 30 arası oluyor genellikle :(

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Çok geçmiş olsun inşallah yakın zamanda sağlığına kavuşacaktır. Almış bir canı kurtarmış, onunla ilgilenmiş veterinere götürmüş sahip çıkmış ona siz gidin sahiplendirin diyorsunuz. İnsanların duygularını anlayın biraz. Bu şartlarda kim sahiplenir bu kediyi? Sahiplenen tedavi ettirecekse şimdi yardım etsin asıl sahibinde bıraksın kediyi. Nakit ister demişsiniz madem yardım edin de iyi bir tedavi olsun bu kedicik?

mehmtsirin
mehmtsirin

735

Hayvan bakmak nakit ister de ne demek bu nasıl zihniyet herşey parası olana hatta parası olan hayvan bile beklemesin, bumu tavsiyeniz? Ve lütfen artık kediye ölüme terk etmişim gibi konuşmayın burda bilgi sahibi olmak isterken bu şekilde konuşup hem insanı zan altında bırakıyorsunuz hemde konu farklı yöne gidiyo. Benim elimden gelen bu ve ölmesin diye sizin tahmin etmediğiniz kadar ilgileniyorum öz evladım gibi bakıyorum daha nasıl anlatayım. Yardımcı olmak isteyen varsa buyursun maddi olarak yardım etsin o zaman (ki kesinlikle böyle bi isteğim olmadı) yoksa da sahiplendirin kelimesi dışında kedinin yararına konuşun lütfen, gece bile yatağımın kenarından ayırmıyorum sabaha kadar başında bekliyorum ki en küçük sesini duyup hemen müdahale ederim diye ve parası olanlarda yapar bunu değilmi? Belki aynı durumu yaşayıp tecrübe sahibi olanlar bana yol gösterirler düşüncesiyle yazdım buraya PARALI bi sahip değil, bu uyarı son olsun.

balinannesi
balinannesi

938

Merhabalar öncelikle sizi tebrik ediyorum herşeye rağmen ona bakıyor sahipleniyorsunuz ve gözünüzün önünden ayırmıyorsunuz benim kedim gençlik hastalığı atlattı. Onun hep yanındaydım ve hiç yalnız bırakmadım göz kulak oldum ve iyileşmesinde en büyük etken bu oldu. Ben veterinere gittiğimde antibiyotik tedavisi verdi, kendine geldi şükür size de büyük ihtimal antibiyotik şuruplar verilmiştir diye düşünüyorum.. Umarım en kısa zamanda iyileşir ve mutluluğunuz daim olur. Hem sevgili arkadaşlar bu kadar yüklenmenize anlam veremedim açıkçası herkes hayvan sevebilir bunun maddiyatla bilmem neyle alakası yok bu kadar kafaya takıp sinirlendiyseniz düzgünce insanlık yapıp yardımda bulunabilirsiniz ücretleri karşılamak gibi hiç yakıştıramadım buradaki tutumu bazı kullanıcılara. Umarım iyileşir yavrunuz, sağlıkla kalın..

Duman14
Duman14

14039

sadece parası olan mı hayvan sahiplencek öyleyse niye sokaktan can alın sahiplenin diye söyleniliyor anlamıyorum eğer sadece zenginler alsaydı kedileri köpekleri sokaklar dolup taşardı :) hayvanlarla gereksiz üremeler olurdu sahibide zaten bilinçliki kediyi almış ve yardımcı olmaya çalışıyor adamı sorduğuna pişman etmeyin bence en doğrusunu yapıyor umarım kediniz bir an önce iyileşir:))

mehmtsirin
mehmtsirin

735

Az önce yine bağırmaya başladı ardından yürüyemediği için olduğu yere dışkısını yaptı bende kapıp tuvalete götürdüm karnını ovdum tuvaletini öyle yaptı, şimdi anladım sorun ayaklardamı karnındamı yoksa kabızlık falanmı? Buraya sürekli yazıyorum ki belki bilen birine denk gelirde yarına kadar ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirir çünkü gerçekten bu küçük yavrunun sesine yürek dayanmıyo.

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Test yapmadan nasıl bu kadar net konuşuyor kii !!! Fip gençlik hastalıkları can alıcı ve lanet hastalıklardan ve küçük bir belirti bile göz bulundurulmalı test yapmadan bu kadar net konuşamaz ihtimallerle mi hareket ediyor ?? Bazı veterinerleri gerçekten anlamıyorum !!! Büyük geçmiş olsun umarım önemli bir şey değildir :(

mehmtsirin
mehmtsirin

735

Benimde temennimde o inşallah sorun olmaz, belediyenin veterinerine götürdüm başkada imkan yok ki bu hali zaten aşırı üzüyo beni. Haklısınız test yapmadan nasıl emin oldu anlamıyorum ben hastalık belirtilerini anlattım bunların gençlik hastalığı ve fip hastalığının belirtisi olduğunu söyledim hayır dedi sadece poposundan ateşini ölçtü iğne yaptı şurup verdi. Elimiz mahkum mecburen 5 gün ilacı kullanıp yine götürmek gerek.

Gofretsla
Gofretsla

116585

Kusura bakmayın ama İzmir'de hayvan hastaneside var veterinerde ! O hayvanın başka veterinere gitmesi lazım!

mehmtsirin
mehmtsirin

735

Anladım ben sizi normalde kızardım ama kedilere olan sevginizden dolayı zarar görmesin diye uğraştığınızında farkındayım, gerçekten yapabileceğim bi şey olsaydı yapardım ki bütün imkanlarımı kullanırdım size burda anlatamadığım sebebler var ancak bu kadar yazabiliyorum zaten ilgilenmeyen biri olsaydım forum veya facebook gruplarında dolaşıp bilgi toplamazdım, emin olun elimden bu geliyo.

Gofretsla
Gofretsla

116585

Bakın hayvan bakmak
Nakit ister!!! Eğer böyle şeyler için hayvanın hayatı söz konusu ise onu sahiplendirmeniz en doğrusu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4329 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR