Kedimin Dişi Düştü

SedaSD
SedaSD

2303 Puan

Merhaba, 5 aylık bir kedim var. Dün oynarken kolumu ısırıyordu, kazağa denk geldi. Kazağı issırmaya başladı daha sonra bırakıp yatağına çıktı. Sanki ağzında bir şey varmış gibi hareketler yaptı ve azğından diş düştü. Ne yapmalıyım, yardım eder misiniz?

6 CEVAP

Kediler hayatları boyunca 2 set dişe sahip olurlar. İlk set 26 geçici dişten oluşur, ve süt dişleri olarak adlandırılır. Bu dişler kedi yavruları dört haftalıkken görünmeye başlarlar ve yaklaşık olarak altı haftalık olduklarında tamamlanır.
Bu süreçten sonra süt dişleri dökülür ve 30 kalıcı dişle yer değiştirirler. Bu dişler av yakalamaya, çiğnemeye, koparmaya ve hatta kendini korumaya yarar.
KAYNAK: pethospital.com.tr


Endişe etmeniz gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum düşen dişinin yakın bir zamanda yenileneceğini düşünüyorum. Bu sıralar ona yoğurt peynir vb gıdalar vermenizi tavsiye ederim.

SedaSD
SedaSD

2303

Teşekkür ederim fakat diş kırılmış gibi bu yüzden geri kalanının hâlâ ağzında kalmasından endişeleniyorum

Eğer içiniz rahat etmediyse veterinerle iletişime geçmenizi en mantıklısı

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Bende aynı şekilde kedimle oynuyordum elimi ısırıyordu elime baktım kan var bende elim kanıyo sandım sonra dişini gördüm oynadığım yerde. Sordum vet.e normal dedi 5 aylıktı benimkide

SedaSD
SedaSD

2303

Evet ben de yazdıktan sonra veteriner ile görüştüm. Normalmiş. Bizim kan olayı olmadı direk düşmüş. Teşekkür ederim yorumlarınız için ;)

Bizde bugun dişimiz çıltı ilk dişi saklıycam valla 5aylıkken çıktı kazağımı ısırıyordu bi baltım koltuğun üstünde dişi ilk tırnağı koptu sandım sornadan farkettim dişi olduğunu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 34008 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR