Kedi Derisinde Yara

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806 Puan

Merhabalar fotografta koyduğum gibi kedimin ilk memesinin etrafinda kabuk tutmus yara gibi bir sey vardi hemen veterinere goturdum. Veteriner hic bir sey olmadigini soyledi.(bir yere surtmustur falan.) 1 hafta sonra tekrar fotodaki kulaginda boyle bir sey çıktı. Ben mi abartiyorum veteriner mi ciddiye almiyor?


10 CEVAP

kedinde mantar var başka bi veterinere götürmelisin yoksa gittikçe yayılır

Arada bu tarz 1-2 ufak kabarcık çıkabiliyor benim kedimde de ama çok nadiren. Hangi mamayı kullanıyorsunuz bazı mamalar çok kaliteli olsalar dahi bu tarz sorunlar yaratabiliyor sorununuz ciddilesirse mama değiştirmenizde yarar var kesinlikle. Bu sürede kedi deri ve tüy sağlığı için ek besinler ve vitaminler var onlardan kullanmanızı tavsiye ederim.

Kulağının içindeki oldukça büyük gözüküyor hayvan terramycin'i varsa o bölgeye surmenizi tavsiye ederim. Bir kaç yerde daha çıkarsa geç kalmadan farklı bir veterinere gidin. Ben mama ile alakalı olabilicegini de düşünüyorum. Özellikle profine vb mamalar bu tarz sorunlar yaratabiliyor.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bende mantar için götürdüm veteriner ozellikle mantar degil dedi ama bende şüpheleniyorum, 1 ay once idrar yollari iltihaplandi royal canin idrar yollari için veteriner mamasini tuketiyordu. Daha bugun fit 32 aldim. Veterinerimizden bugune kadar çok memnunduk

benim kedimde mantar oldu ve aynı böyleydi ve mantar ilk kulaklardan başlar

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Ilk kulaginda olmadi ama memesinin yaninda oldu kabuk tutmus yara gibiydi? Tedavisi nasil? Zorlu bir surec mi? Hayati tehlikesi falan var mi?

yok korkma bişey olmuyo ama çok zor geçiyo aşı oldu ama yine geçmedi biz son çare ağır ilaç kullanmak zorunda kaldık bide dikkat et bulaşıcı bana bulaşmıştı oraları elleme ve ellerini yıka sık sık onun dışında kediye bişey olmaz

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Daha gördüğünüz gibi kucucuk, ve o ilk memesinin etrafinda olan yara geçti suan hic bir iz bile yok. Aşı yaptirsam işe yarar mi . butun vucudunu inceledim bi tek kulaginda o var. Daha başı diye dusunuyorum internette sarimsak sirke onerileri gordum uygulamali miyim

Sirkeyi deneyebilirsiniz ama direj uygulamayı seyrelttikten sonra pamukla bölgeye sürün.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Sizce asi yaptirmali miyim? Daha yeni bobrekleri icin tedavi gördü. Aşı karacigere ağır gelebiliuormus korkuyorum açıkçası.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12797 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR