Kedim Bana Alışamıyor

emrahgkcn
emrahgkcn

354 Puan

Şimdi başlığı görüp hemen kediyi yeni aldığımı falan düşüneceksiniz ama 6 7 ay oldu neredeyse. İlk bulduğumda hastaydı işten eve döner ilaçlarını verir yine işe giderdim kerata o zaman kucağımda dururdu zaten çok zayıftı ve solunum yolları kapalıydı, iyileşmesi zaman aldı. evde de bir kedim var benim korkum anlaşamazlar falan diyordum ama kanka oldular şimdi katiyen benim yanıma gelmiyor ve bazen yanına gittiğimde miyavlayıp işiyor çok korkuyor yani. 6 7 oldu üzülüyorum çok böyle olunca sevgiden başka bir şey vermedim kerataya neden böyle yapar hep böyle mi devam edecek bana karşı? diğer kedim ile de alışma süreci oldu ama bu çok extrem geldi bana iki ayda alışmıştı o bana.

5 CEVAP

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

Arkadaslar kediler cok hassas ve duygusal canlilardir. Onlarin bir eve alismasi ve bir insana güvenmesi icin zaman gereklidir.


Kendinizi düsünün, tanimadiginiz birine ne kadar sürede alisir yada seversiniz.
Kedilerde bizler gibi sevmesi alismasi icin zaman gerekiyor.


En az 6 ay lazim kedinizin size alismasi ve sevmesi icin. Ayrica her kedinin farkli bir karakteri vardir. Kimisi kendini sevdirmekden hoslanir, kimisi asiri gururlu olur sevilmekden cok hoslanmaz.


Siz kedinizi tanimalisiniz, kedinizde sizi tanimali. Sabirli davranip zamana birakin.
Zamanla birbirinizi tanidikca cok güzel anlar yasayacaksiniz, buna inanin, tecrübeyle sabittir

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

mutsuz değildir, alışmaya çalışıyordur, üzülmeyin

emrahgkcn
emrahgkcn

354

yok mu fikri olan yada yol gösterebilecek?

emrahgkcn
emrahgkcn

354

Merhaba, ilk başta teşekkür ederim ilginiz için ama ikinci kedim dediğim gibi o alışma sürecini daha önce yaşadım beklerim hiç problem değil yavaş yavaş sokulacak zaten de işemesi problem evde travmatik bir şey yaşamadı yani dışarıdan aldığımda zaten feci durumdaydı iyileşir iyileşmez kaçmaya yanına gidince işemeye başladı. gerçi bu aralar yavaş yavaş gidip sevmeye başladım ama korkuyor yine. dediğiniz gibi sabredip göreceğiz. teşekkürler yeniden.

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

o kediye özel bir oda yapın ya da diğer kedinizle aynı odada kalsın. Mamasını suyunu hep değiştirin ve ona hiç bir zaman bağırmayın. Onunla 1 saat oyun oynayın. Sevin onu. Mutlu edin. Umarım kediniz size alışmıştır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3194 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR