Benim Tavşanım Dışkısını Sürekli Yerdi.benim Tavşan Mı Anormal Di.tavşanlar Dışkılarını Neden Yer?

Kratos66
Kratos66

205 Puan

Tavşanlar dışkılarını neden yer?

1 CEVAP

cute_catTR
cute_catTR

12507

Tavşanların kendilerine özgü gereksinimlerinden biri olan kendi dışkısını yeme davranışının tavşan besleyen pek çok insan tarafından yadırganabilen bir durum olduğu bir gerçektir. Ancak insanların davranış ve tecrübelerinin aksine tavşanlar neden kendi dışkısını yer sorusuna cevap aslında zannedildiğinin aksine yararlı bir davranış olduğudur.
Tavşanların birçoğunda görülen bu davranışın temelinde tavşanların sindirim sisteminin oluşturduğu tam sindirilmemiş ve özellikle vitaminler başta olmak üzere besin maddelerin açısından zengin ve yeşile yakın renkte bir dışkının oluşması sonrasında tavşanların sağlıklı beslenebilmeleri için gerekli olan kendi dışkısını yeme davranışı gerçekleşmektedir.
Tavşanların sonuç olarak iki farklı dışkı oluşturdukları görülmektedir. Bunlardan sert kıvamda olan dışkının herhangi bir yeniden faydanlanılabilmesi söz konusu olmazken diğer yumuşak ve yeşil kıvamda olan dışkının oluşumu ve tüketimi ise tavşanın sindirim sisteminin ve besin gereksinimlerinin dengeli olarak karşılandığının bir işareti olarak görülmelidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1528 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR