Kedi Ve Köpek

Mysumer
Mysumer

1518 Puan

Kedi ve köpeğim anlaşamıyor kedim sıkıntı cıkarıyor bunları nasıl alıştırabilirim ??

8 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

Kediniz baya büyümüş ikiside bebekken bir araya gelseydi daha iyi olurdu zamanla alışırlar ama alışmalarının oranı çok düşük kediniz baya büyümüş internetten araştırın

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

yaşları ne kadar ve ne kadarlıkken bir araya geldiler

Mysumer
Mysumer

1518

1 ay önce geldiler kedim 2 yaşında köpeğim 3 aylık

erkan_eser
erkan_eser

9126

Merhabalar. Öncelikle zor ve sabır gerektiren bir süreç sizi bekliyor ama inanıyorum ki zamanla bu süreci aşacaksınız. İki kedi bile ilk tanıştıklarında sorun yaşayabiliyorlar. Benim ikinci kedim geldiğinde ilk kedim, değil yan yana olmak aynı odada bile bulunmaktan nefret ediyordu. Bize karşı da saldırganlaşmıştı. Ancak bir gün işten geldiğimde ikisini can ciğer kuzu sarması bulmuştum. Bu süreç aşağı yukarı bir buçuk ay sürmüştü. Kedi ve köpek iki farklı tür. Elbette alışmaları zor olacak. Birinin kuyruk sallaması mutluluk ve sevgi göstergesiyken bu durum diğeri için gerginlik belirtisi. Ancak sokak kedi ve köpekleri bile kendi aralarında uyumlu yaşayabiliyorken sizinkilerin alışmaması çok çok düşük bir ihtimal. O yüzden içiniz rahat olsun. Sabırla bu sorunu aşarsınız. Şimdilik tavsiyem, eğer kediniz çok saldırgan davranıyorsa ikisini mümkün olduğu kadar ayrı tutmaya çalışın ve her gün belirli saatlerde sizin kontrolünüzde bir araya getirin. Bu süreçte köpeğin kokusunun sindiği bir minderi ya da eşyayı kedinize sık sık koklatın. Gördüğüm kadarıyla kediler ve köpekler en çok kokuya karşı hassaslar ve karşısındaki kedinin/köpeğin/insanın kokusuna alışması bu ve benzeri sıkıntıların büyük ölçüde aşılmasını sağlıyor.

Mysumer
Mysumer

1518

İlk gördüğünde kedim köpeğe vurdu biz bile zor aldık kediyi o yüzden çok korkuyorum karşılaştırmaktan ama kokusuna alıştı. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ☺

cute_catTR
cute_catTR

12507

ZAMANLA ALIŞICAKLARINI DÜŞÜNÜYOTUM.bir süre ayrı tutun sonra hafiftn birbirlerini görsünler alışmaya başladıkları zaman mamalarını yan yana ve ya karşı karşıya koyun birbirlerine böylece alışacaklardır :)

patili
patili

120470

kediniz köpeği kabullenmekte zorlanıyor anlaşılan :))
kediler köpeklere göre çok daha uyumsuzlar. evi kendinin sandığı için başka bir rakibe şuan tahammül edemiyor. evde başbaşa yaşnız bırakmayın. çıkacagınız zaman ayrı odalarda bırakın. belli saatlerde bir araya gelsinler. sonra zaman geçtikçe bu saatleri artırın. birlikte oynadıklarını gördükten sonra da artık evde başbaşa bırakabilirsiniz.

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

evet kediniz yavru olmadığı için zor olacaktır anlaşmaları

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 960 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR