Kedim Tüy Döküyor Bunu Nasıl En Aza İndirgeriz? Acil :(

Kedim orta halli uzun tüylü çok uzun değil ama tüy dökümü çok fazla bunu nasıl azaltırız lütfen yardım edin. :(

15 CEVAP

ceydatpcu
ceydatpcu

3073

Mevsimsel dokuluyordur furminator aldım 2 gün arayla tarıyorm cok ise yarıyor bide çinden tüy toplayici eldiven aldim daha bugün geldi kullninca bilgi veririm

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800

ceydatpcu eldivenin linkini bana özelden göndermeniz mümkün müdür? Bir de kullandıktan sonra deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim :)

emrahgkcn
emrahgkcn

354

Merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim. 1 aydır tüylerle boğuşuyoruz bu gün taradım ben berbere gitsem o kadar saç çıkmazdı benden fakat ıslak mamayı 2 3 aydır veremiyorum işsizlikten daha önce haftada iki defa hills in küçük konservelerinden veriridim bu kadar dökmezdi. siz royal canin kullandınız mı başlığı açtıktan sonra?

Balıklı ya da en azından balık ve tavuklu mama kullanmalısınız.
Yüksek oranda taurin ve omega yağ asitleri oranı içermeli.
Size tavsiyem Spectrum alın Antarktik krill içeriğinden dolayı kedimin tüyleri çeksem de elime gelmezdi ve yumuşacıktı.

Hafta da bir kaç kere balık yağı verebilirsiniz.

kediler mevsime bağlı fizyolojik olarak yılda 2 defa yoğun tüy dökerler bunun dışında ki tüy dökümleri gıdasal , vitamin mineral eksiklikleri , pire enfestasyonları , uyuz , mantar , düzenli taranmama gibi bir çok neden den dökebilir öncelik deri yapısnın ve tüylerinin gözlemlenmesi gerekir ölü tüyler mi yoksa canlı bir tüy dökümümü var bunun doğrultusunda mamasının kontrolünün yapılması ve taranması tüy dökümünü ne derecede etkiliyor bunlarında cevabını aldıktan sonra detaylı konuşabiliriz.

ceydatpcu
ceydatpcu

3073

Popüler Masaj Gerçek Eldiven Dokunmatik Nazik Verimli Pet Tımar Köpekler Kediler Banyo
http://s.**********.com/vYBfIVNJ
(from ********** Android)

ceydatpcu
ceydatpcu

3073

Tabiki akşam denycem yazarm

ek vitaminleri deneyebilirsin

yasement
yasement

119858

düzenli tararsanız ortalığa daha az dökülür. royal canin intense beauty yaş maması işe yarıyor. bir de dövülmüş keten tohumu ile yoğurt yedirip faydasını görenler var.

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Mamadaki sıvı oranını artırmanın çok faydası olacaktır

pongul
pongul

113342

furminatör kullanımı çok fark yaratıyor, bunun dışında ek besin takviyesi verebilirsiniz, etkisi uzun vadede görülür.

veterinerinizden yardım alarak ya ilaç yardımı ya bitkisel yardım yada traş edebilirsiniz.
ama traşı önermem.
zaten bahar ayında olduğumuz ve havalar ısındığı için normaldirrr

Nurrrrr
Nurrrrr

832

Tavuklu mama tüy döker başka bir mamaya bakabilirsiniz kuzu etli somonlu gibi

Umuthamza
Umuthamza

533

Kedilerde tüy dökümü problemi dahil olmak üzere, bir çok sağlık probleminden uzak kalmanın anahtarı, hazır mama kullanıyorsanız kaliteli olanlarından kullanmaktır.
Kedilerde su tüketimi, sadece kedilerde tüy dökülmesi tedavisi için değil, genel olarak sağlıklı olması için önemlidir. Kedinizin tükettiği su miktarını, suyunu sıklıkla tazeleyerek arttırabilirsiniz. Her gün hatta günde 2-3 kere suyunu tazelemelisiniz. Suyu tazelendikçe kedinizin tükettiği su miktarını arttırdığını da göreceksiniz. Aslında bu konuda daha pratik ve daha işlevsel bir çözüm daha var. O da kedi su şelalesi kullanmak.
Furminator ile tarayın. Furminatör olmadan kedilerde tüy dökülmesi sorunundan kurtulamazsınız. Furminator diğer taraklara göre çok çok daha efektif.Haftada, 1-2 kere, 10-20 dakika tarayabilirsiniz. Kedilerin tüy dökme mevsimi geldiğinde, daha sık da kullanabilirsiniz. Eğer, kedinizde halihazırda topaklanmış tüyler varsa, Furminatorü kullanmadan önce o topakları temizlemeniz lazım.
Ayrıca size bir de macun önereceğim. Vetoskin, kedi ve köpekler için özel olarak üretilmiş bir vitamin. Sadece, köpeklerde ve kedilerde tüy dökülmesi önleme amaçlı değil, genel olarak tüy ve deri sağlığı için faydalı.
Yukarıda da dediğim gibi bir çok insan kedisinin hiç tüy dökmemesini bekliyor ama bütün vücudu tüylerle kaplı bir hayvanın hiç tüy dökmemesi mümkün değil. Bu tüy dökülmesi sadece yüksek oranda azaltılabilir. Kedinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve normalden fazla tüy döküyorsa eğer çözüm 4 maddeli bir yol;


Dengeli beslenme
Taze su
Furminator tarak
Vitamin takviyesi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1148 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR