Kedinizi Virüslerden Dolayısıyla Virak Hastalıklardan Koruma Yolları

patili
patili

120470 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Ben de dahil bir çoğumuz kedi velîsiyiz. Ve yavrularımız bizler gibi konuşma yoluyla şikayetlerini dile getiremedikleri, hastalandıklarında bunu söyleyemedikleri için, ve bazı rahatsızlıkların vücutta çok geç farkedilebilen belirtileri olduğundan dolayı kedilerimize gerekli hassasiywti ve özeni gösterdiğimiz takdirde birçok hastalıktan aslında onları korumuş oluyoruz. Bunlardan biri aşılarının tarihlerine dikkat etmek.
Ben bu hataya düştüm birkez ve birkaç kedi sahibini dinleyerek aşıların gereksiz olduğu kanaatine varıp bir süre kedimi aşıya götürmedim. ve sonuç ne oldu? kedimin bağışıklığı düşük çıktı tahlillerde. Siz siz olun bu tarz bilinçsiz kararlar almayın. Kedilerde bağışıklık düşüklüğü birçok viral hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu nedenle mümkün olduğunca bağışıklığı güçlü tutmamız gerekiyor.
Burayı geçtik, 2.si de kedilerimizin mama ve su kaplarını hergün yıkamaya özen göstermek, hiç değilse gün aşırı dezenfekte etmek bağışıklıklarını güçlü tutmamızda bizi destekler.
3.sü tuvalet kabını düzenli temizlemek. Bunu kimisi 1 ay sıklıkla yapmayı önerse de (ben bu hatayı da daha önce yapmıştım) her hafta dezenfektanlarla yıkamak virüsleri öldürmek, çoğalmalarını engellemek vs. konusunda çok sağlam tedbirlersen biri.
4.sü kedimizin tahlillerini yaptırdıktan sonra(mutlaka yılda 1 kere), ihtiyacına yönelik gıda takviyesinde bulunmak. Bu konuda yurtdışından getirebeileceğiniz harika ürünler olduğu gibi, çok iyi veterinerlerde de çok başarılı takviyeler var. Gimpet gibi kozmetik takviyelerden bahsetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın gimpet de iyidir ben de kedimde malt'ını, taurinini vs. kullanıyorum ama beaphar gibi, vetri science gibi, veda ürünleri gibi bitkisel olan sağlam takviyelerden bahsediyorum. Araştırdığımızda aslında dogru ve iyi olanını er geç buluyoruz. Petlerimize sağlıkla sıhhatle huzurlu uzun ömürler dilerim. ♡

4 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Bilgilendirici bir metin.Kedi sahibi olanların mutlaka bir bakması gerekli.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bencede bunu artık insanların anlaması lazım. Yok şunu yaptırmasak nolur bunu yaptırmasak nolur diye bir şey yok. Gerçi böyle düşüncelerin sebebebi de veteriner ücretleri. Para tuzağı olduğu için insan ister istemez düşünüyor ya sırf para için mi bu kadar şey çıkarmışlar diye ama yapacak hiçbir şey yok. Bu aşıların masrafları bu ve biz bunu göze alarak sahiplenmeliyiz yavrularımızı ve TARİHİNE dikkat ederek yaptırmalıyız.

patili
patili

120470

kesinlikle. aşıların her birinin içinde virüslere vs. hastalıklara karşı çeşitli koruyucular var. ücretler de etken malesef ama kesinlikle evcil sahipleri kafalarına göre hareket etmemeli. mutlaka insancıl, para düşkünü olmayan, işini severek yapan ve cebinden önce hastayı düşünen bir veteriner bulunup sürekli ona danışılmalı.

patili
patili

120470

mutlaka okuyunuz. sevgiler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 705 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR