Kedime İlac(Hap) Nasil Verecegim?

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Kedimdeki bolgesel tuy dokumunden dolayi veterienr biotin tablet ve balik yagi verdi. Kuru mamasiyla attim tamamini yemedi biotin tabletin. Toz halinde koydum tozunu birakti gene yemedi. Yas mamayla yer ama sisko biraz kedim yas mama yememesi lazim. Balik yagini enjektorle alip agzindan vermeye calisiyorum ama enjektorle de tamami alinmiyor? Nasil yapabilirim yardimci olabilir misiniz?

15 CEVAP

patili
patili

120470

karıştırmanızın hiçbir zararı olmaz. dediğim şekilde çok rahat yedirirsiniz.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Malt macun mantikli aslinda onunla veriyim agzina direk atsam atar geri bir de kucuk degil daha once de vermis o biraz daha kucuktu galiba yemisti kuru mamasinin yaninda bunu pek yemiyor yas mamayla karistirmaya calistim ama yas mama kilo aldirir diye korkuyorum az veriyorum kalan yas mamayi sokak kedilerine ama her gub de veremeyecegim icin malti deneyim insallah ise yarar

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

tableti benim kedim elimden yiyor.Eğer sizinki yemez ise yaş mamayı alın tabletin üstüne azıcık sürün en sonda alışır herhalde

patili
patili

120470

biotini ezin balık yağını da ezfiğiniz biotinin üzerine dökün. katı kıvamlı bi püre gibi olucak. kefinizi bacaklarınızın arasında cok sıkmadan tutun ve agzını açarak birkaç seans halinde damağına sürün. agzını hafifçe alt çeneden severek kapalı tutun ki agzından atmasn. kolayca yutucaktır. eliniz biraz balık yagı kokar (çünkü baş parmağınızla sürüceksiniz damağına) ama olsun. biz bu şekilde veriyoruz haplarını. çok rahat yiyor. :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Yas mama veremiyorum cunku kilo almamasi lazim zaten kilo almasin diye ev kedileri icin ozel olan pro plan house cate gectik ve buyuj ihtimal mama degisimin doktu o tuyleri.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Biotin hap ile balik yagini karistirsam bir sorun olur mu ki ayni anda vermej birini sabah birini aksam vermeye calisiyordum ama hani zaten hassas bir kedi o yuzden

Luckyssss
Luckyssss

16565

3 - 4 tane salamın içine koyabilirsin o zaman nasıl olur

tika_waylan
tika_waylan

13980

Her gun salam vermem gerekir midesi hassas salam veremem. Zayiflamasi lazim o yuzdennolcuyle sadece kuru mama ver diye usteledi veteriner yas mama vermek cok istoyorum sevitor mutlu olsun diye ama kilo alirsa cok tehlikeliymis butun gun yatan ve tembel bir kedi yedigini yakacak bir kedi degil

tika_waylan
tika_waylan

13980

Olmadi her gub bir kasik yas mamayla verip kalanini sokak kedilerine verecegin malum yas mamalar 2 gubde tuketilmeli yoksa bozuluyor. Biraz masrafli olacak ama galiba en mantiklisi o gibi.
Balik yagini enjektorle alip agzina sikiyorum biraz zor oluyir tam vereniyirun ama hic yoktab iyidir

Cenkkabaca
Cenkkabaca

6151

yutturmama izin veriyor bizimki

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ağzını açıp hapı dilinin en arkasına yerleştirdiğinizde kafasını da yukarı doğru tuttuğunuzda zaten yutmak zorunda kalıyor ben öyle yapıyorum sabah akşam hap içiriyorum kolayca yutuyor.

Birkediannesi
Birkediannesi

1556

Ezip balık yağıyla karıştırın patisine sürün hemen patisini yalayıp temizlemek isteyeceği için yiyecek :)

ceydatpcu
ceydatpcu

3073

Bnde kedime hergun hap vermk zorundym uzerine malt sürüyorum onnla birlkte yiyr

tika_waylan
tika_waylan

13980

Agzina zorla sokuyorum sinirleniyor bir de patisine surmeyi deneyim.

patili
patili

120470

agzına zorla vermenizde bir sakınca yok. tek başınıza yapın ama birkaç kişi birden tutunca stres oluyorlar. patisine sürünce daha çok sinirleniyorlar :) parmahınızla hafifçe agzını açıp damagına sürün. kediniz de bacaklarınızın arasında olsun. çok sıkmadan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1229 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR