İran Kedisi Bakmak Kolaymı????

esmakaramm
esmakaramm

631 Puan

ıran kedısı bakımı kolaymı asılarının ne farklılıgı var tuylerı cok sıkıntı oluyomu?

6 CEVAP

patili
patili

120470

hergün düzenli taramalısınız ve en az maması kadar olmazsa olmaz bir diğer vereceğiniz şey de "gimpet malt paste" olmalıdır. tüy yumakları yutuyorlar vücutlaeını yalayıp. bu yumakların ileride sindirim sisteminde rahatsızlıklara yol açmaması için her gün veya gün aşırı 3-5 cm kedinizin agırlıgına göre yedirmelisiniz macundan.

esmakaramm
esmakaramm

631

pekı cok hareketlımı

MissCaat
MissCaat

1672

Çok kolay sayılmaz, uzun tüylü oluyorlar ve çok fazla tüy döküyorlar kendi kedimden biliyorum ama aşıları normal kedi aşısı yani iran kedilerine özel bir aşı yok bildiğim kadarıyla.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bence de tüyleri ayrıca özellikle gözlerinin sürekli akıyor olması onlara bakmak için çok daha özenli olunması gerektiğini gösteriyor. Her gün göz damlalarıyla gözleri temizlenmeli cins olmayan kedilere göre daha masraflı olabilirler. Temizlenmediği zaman gözleri çok kötü bir hal alıyor. Her gün sabırla tüy bakımı göz bakımı yapılmalı.

aysebayrak
aysebayrak

1119

Her gün gözlerinin temizlenmesi gerekiyor yoksa geçmeyen bi kararma meydana geliyor. Tüylerinin topaklanmaması için her gün özenle taranması şart.Mideleri çok hassas en ufak bi değişiklik ya da soğukluk hasta etmeye yetiyor.Çok çabuk ishal oluyorlar tüyleri uzun olduğu için de öyle bi durumda yıkamaktan başka çare kalmıyor. Benim kedim diğer iran kedilerine nazaran çok hareketli genelde sakin oluyorlarmış. Profesyonel mama kullandığınız ve streste kalmadığı sürece çok fazla bir tüy sorunu ile karşılaşmadım.Ama dediğim gibi düzenli taramak şart.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Yüzleri basık olduğu için çok sık gözleri akıyor onları düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor.Tüyleri çok fazla topaklanabiliyor. bunu önlemek için her gün normal bir tarakla 15 günde bir furminator tarakla taramanız lazım.Bunlar tüy dökülmesini de azaltır.Ayrıca yine yüzleri basık olduğu için mama kabının çok derin olmaması lazım.Mama kabında az mama kalınca ağızları yüzlerine çok yakın olduğu için kafalarını kaba iyice sokmak zorunda kalıyorlar rahat yemek yiyemiyorlar.O yüzden geniş çok derin olmayan bir mama kabı kullanın.(Kedilerin rahat yemek yiyebilmesi için bıyıklarının kaba değmemesi lazım diye duymuştum.)Bunun dışında başka bir şeyi yok sakin kedilerdir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 829 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR