2 Aylık Bir Yavru Kediye Hangi Aşılar Yapılmalıdır

Zehramira
Zehramira

4501 Puan

Kedim 2 aylık ve hangi aşılarını yapılması gerektiğini tam bilmiyorum

9 CEVAP

8 haftalık bi kediye önce iç dış parazit yapılır. Onu takip eden haftada karma 1, 15/21 gün sonra karma 2. Takip eden 15 er gün arayla lösemi 1-2 ( önce kan tahlili yapılıyor eğer kanında virüs varsa yapılmıyor). Sonra tek doz kuduz yapılır. 2 şer aylık periyotlarda parazit aşıları yapılır. Kimi iç ve dış parazit için farklı zaman aralıkları söylese de benim araştırmalarım ve bir çok klinikle görüşmelerim sonucu 2 şer aylık süreçte yenilenmeleri daha sağlıklıymış. Onun haricinde de isteğe bağlı mantar aşısı yine 2 doz halinde yaptırılabilir.

patili
patili

120470

3 aylık oldugunds iç dış parazitini yaptırırsınız. 4 aylıkken de 1.doz karma aşısı yapılır. üzerinden 15-21 gün geçtikten sonra 2.dozu yapılıp sonrasında her yıl tekrarlanır. bu karma aşısından birkaç hafta sonrasında da lösemi aşısı takip eder. sonrasında kuduz :) bu kadar

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

İç dış parazitten başlanıp arkadaşların dediği gibi diğer aşılar en az bir hafta arayla ki veteriner söylüyo ztn o aralığı diğer söylenen aşılar sırasıyla günlerini aksatmadan yapılmalıdır. İç parazit,dış parazit, karma1, karma2, lösemi1, lösemi2 ve kuduz zaten parazitler kedi küçük olduğu için iç parazit şurup dış parazitte ense damlası olarak yapılıyo diğerleride aşı. Karma aşıyı yaptırdınız diyelim diğer karmayıda veterinerin dediği zaman gidip yaptırmayınca o ilk karma aşısıda yanıyor. Zamanında yapılmaları önemli. Bunlar bitince de kış mevsimi 3 ay arayla yaz mevsiminde 2 ay arayla iç dış parazit aşıları yapılıyor sadece. Diğer aşılar ise yıldan yıla tekrarlanıyor. Kısacası kolay gelsin hepimize :)

yasement
yasement

119858

8 hafta dolduğunda karma aşı yapılabilir diye biliyorum yaptırabilirsiniz. karma lösemi kuduz sırasıyla yapılır genelde ama bazı veterinerler karma kuduz lösemi yapıyorlar. Yavru kedi olduğu için şöyle fazla karma ve lösemi 2şer doz kuduz 1 doz toplam 5 tane. Paraziti de isterseniz iğne şeklinde yaparlar, hap ve damla da var veterineriniz yönlendirecektir.

Zehramira
Zehramira

4501

Teşekkürler

Zehramira
Zehramira

4501

Bu kadarmı gerçekten ben daha fazla olur diyedüşünmüştüm

rabiaari
rabiaari

4941

2aylik ken ic dis parazit
3aylik 1.karma 21gun sonra 2.karma
21gun sonra1.doz kuduz
3ayda bir ic dis parazit tekrar
Sonra ki yıl yilda 1kez kuduz
Ve karmalar
Losemilerle ilgli cok cesitli celiskiler var maalesef

Zehramira
Zehramira

4501

Hepinize teşekkürler :) zaten daha yeni girdi 2. Ayına

patili
patili

120470

3.ayına girdiğinde başlayın aşılamaya dediğim gibi. vetler 2.aydan derler ama bakmayın siz onlara.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3233 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR