Kuşumla Alakalı Önemli Bir Soru?

cute_catTR
cute_catTR

12507 Puan

arkdaşlar kuşum kekik i dün saat 16.45 civarında aldım kuyruk tüyleri kafese girerken koptu ama tekrar uzuyormuş araştırdım. ama dünden beri ne suyunu içti ne de yemini yedi elimden korkuyor ama ısırma alışkanlığı yok. bana nasıl alışıcak? ve neden hiç yemeğini ve suyunu içip yemiyor ya?

10 CEVAP

patili
patili

120470

e sen hayvanın psikolojisini bozmuşsın.1.si bir kuşu eline alıcak yaşta değilsin. bak kuyruklarını koparmışsın. 2.si bir kuş eve geldiktten ve konuldugu kafes yerine alıştıktan en erken 2 hafta sonra dışarı cıkarılır. stres kuşlarda geri dönülmez hastalıklara sebep olur. kediye köpeğe benzemez onlar, tedavileri yoktur. sonra yani 2 HAFTA SONRA (!) yine dışarı cıkamaz ama kafese arada elini yaklaştırıp tek bir parmagını uzatıp elini görsel olarak alışmasını sağlarsın. 1 2 hafta da böyle geçicek. Sonrasında kafesten cıkarma kısmı gelir o da kapısını açarsın. kendi çıkar. ama senin eline bir telaşla peşinden kolup alman muhtemelen onu cok sıkman zamanla zarar vermen demek. yemez içmez tabi sonra...

Şöyle ki kuşun alışmadan eline alırsan(avcunun içine sakın alma) strese girip tüy döker. Alışana kadar 2-3 gün rahatlatması için Su yerine (doğal) papatya çayı koyabilirsin. Muhabbet kuşuysa umarım çok yavru almamışsındır yem kıramıyorsa yiyemez tabii, ayrıca yem kıramıyorsa onu annesinin beslemesi gerekirdi bu yüzden ilerde sağlık problemleri yaşayabilir. (Petshoplar muhabbet kuşlarını erken ayırabiliyor annesinden) Kuşlara çok hassas davranman gerekir, bir hasta oldu mu iyileşmesi çok zordur. Ya da alışkanlıklarını değiştirmek. Kuştan kuşa değişir ama sen alışana kadar hiç dokunma 1 hafta olabilir bu süre. Kafesine,sana ve ortama alışması için zaman tanı. Kuşlar hakkında araştırma yap. Özellikle bu site ye bak, ele alıştırma için buna bak Yem olarak Versele Laga öneririm (Bulamadıysan Gold Wings de fena değil) Söylediğim sitenin 1. Ders ini okumanı öneririm (Muhabbet kuşları da papağandır diyebiliriz) Kuşuna en iyi şekilde nasıl bakacağını öğren. Ayrıca dikkat et ilk günden kuyruğu kopmuş :(

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Benim 8 yaşındaki muhabbet kuşlarımın kuyrukları bir kaç kez koptu ve tekrar uzadı.Büyük ihtimal psikolojisi bozuldu.O yüzden yemeğini yemiyordur. Kuşlarımın yavrusunu birine sahiplendirdik normalde büyük kafese alışık kuşu küçük kafese koydukları için önce yemeyi bıraktı sonra oyuncağına kafasını soktu intihar etti.Eski kuşumda stresten ölmüştü bu tarz şeylere çok dikkat etmek gerekli.Önce kuşunun kafesine alışmasını sağla.Suyunu sık sık temizle aniden sesler çıkararak onu korkutma zamanla alışır.

kediler
kediler

2596

İlk olarak hayvanın kafesine alışması 1-2 haftayı bulur o vakte kadar dışarı çıkmamalı. Hem hayvan yeni bir ortama gelmiş korkuyor yanlışlıkla bile olsa tüylerini koparmışsın hemen ele alışamaz özellikle tüyleri koptuktan sonra sana kolay kolay alışabileceğini sanmıyorum. Bilmiyorum hemen erkek aşmak doğru bir davranış mı. Hem yeni ortam hem yeni insanlar hem de yanına yeni bir karşı cinsten kuş eklenince hayvan strese girebilir diye düşünüyorum. Neyse umarım alışır. Ben kendi kuşumu aldığımda o da çok sakindi. Ama elle sevilmeye alışkıydı ve mamasını yiyip suyunu içiyordu.

(1. Ders demişim pardon 1. Sınıf olacaktı)

Luckyssss
Luckyssss

16565

Ben aldım gece yedi sanırım yani odadan uzaklas onu yalnız bırak bi yer kafesinin kapısını 5-6 gün boyunca acma en gec 1 hafta 10. Gün falan artık ne kadar ilgilenirsen tabi etrafa alışacak kafesinden çıkıcak size yaklasmaya cesaret edicek 15. Gün omzunuzdan inmicek 1. Yada 1 bucuk ay sonra öğretirseniz konusmaya baslıcak :) benimm kuşda böyle oldu çünkü :)

cute_catTR
cute_catTR

12507

arkadaşlar ben elimi değdirmedim ki dokunmadım bile abi aldı koydu neden herkes böyle dedi ki

cute_catTR
cute_catTR

12507

şimdi ona arkadaş geliyor erkek belki anlaşırlar :)

patili
patili

120470

hemen 2.kuşu almak bazı dişi kuşlar için çok iyi bir yöntem olsa da bazı dişiler o erkek kuşu öldürebiliyor yemekten falan mahrum bırakarak. evine tek başına çok alışmış bir dişi kuşun erkek kuşu kabullenmesi çok zorlaşabiliyor öte yandan. o yüzden ben ilk başta 2sinin birden alınmasına daha sıcak bakıyorum. dişi kuşlar daha iri olup erkek kuşcukları dövüyorlar çünkğ :) :/

cute_catTR
cute_catTR

12507

sadece belki birbirlerine arkadaş olurlar diye dedim ama ayrı kafeste olucaklar eminim dayım kekike çok iyi bakıcaktır :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 906 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR