Toplu Taşımalarda Evcil Hayvanımızı Kutusunda Yasal Mı?

Batuldr
Batuldr

1273 Puan

Merhaba arkadaşlar, metrobüs, metro gibi toplu taşımalarda evcil hayvanlarımız kapalı bir şekilde seyahet etmesi hakkında bir yasa veya yasallık var mıdır? Kesin bilgiye sahib arkadaşlar bilgilendirebilirler mi? Çok tartışma yaşıyorum dışarıda benim hayvanımın sağlığı bazı insanlardan daha sağlıklı iken :D kalkıp cok korkan kişiler var. Hayvan düşmanları hayvana fobisi olanlarla karşı karşıya çatışıyorum.

14 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu tür konularda yasa olmaz. Büyükşehir belediyelerinin ulaştırma dairelerinin tüzükleri, kuralları vs. geçerlidir.
İstanbul için şu linkten IETT-Yolcu Hakları Bildirgesi Yolcularımızdan beklentilerimiz kısmından kuralları görebilirsiniz.
Şöyle der:
"Aşağıdakilerin haricinde istasyon ve araçlara hayvan kabul edilmemektedir.



  • Boyun tasması olması ve kucakta taşınması şartıyla süs köpekleri

  • Küçük kafes hayvanları (serbest kaldığında yolculara zarar verebilecek yırtıcı, zehirli vs.hayvanlar hariç)"


Otobüsler için de şöyle bir kural verilmiş: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ - İSTANBUL OTOBÜS İŞLETMELERİ A.Ş. - OTOBÜS KULLANIM KURALLARI
Şöyle der: Otobüslerimize kafes içinde, koruma altında olan evcil hayvanlar haricinde hayvan ile binilmez.


Bence daha spesifik olmalı elbette ama ne yazık ki değil. Örneğin görme engelli kişilerin kılavuz köpekleri hakkında bir şey demiyor...

Batuldr
Batuldr

1273

link için teşekkür ederim. Ve evet daha temiz ve sağlıklılar. İçini dışını beslenmesine kadar bildiğimiz kontrollere götürdüğümüz hayvanımdan korkuyorlar Agresif olmamaya çalıştıkca. Hep mikrop kapıcağız böyle olucak şöyle olucak tüyü uçuyor ya yutarsam :D yutta geber diyesim geliyor.

patili
patili

120470

ben çok rastladım vapurda metroda vs boxlarının içinde ve halk çok seviyor. tam tersi hep gelip gidip seviyorlardı herkes gülüyordu herkes mutluydu. hiç rastlamadım öyle suratını buruşturup mal mal hareketler yapan değişik varlıklara :))

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Laf söyleyenler e çarpıcaksin elinin tersiyle ama elit kişiliğime yakıştıramıyorum; ) hele sen öperken kızım canım diye severken uzaylı gibi bakmaları . Bak işte o yüzünü buruşturan hasta olucaz diyen insanlar var ya. İşte onlar tam olarak kötülük simgesi . Kötülüğü yayan cinsler . Olumsuz tipler . Onlara cevap verirken saygılı olmak zorunda değilsin . Ben çantasında götürüyorum eğer yer yoksa ywr verenler bile oluyo. Çocuklu bayanım diye :) yada çocuğunuzu verin diyip sağa sola çarpmasın diye kucaklarna alanlar bile oluyo.

Luckyssss
Luckyssss

16565

Ben köpeğimi mecidiyeköyden sultangaziye iett de kucagımda götürdüm ama petboxla götürürsen sıkıntı yaşamazsın yada kedini veya köpeğini evcil hayvan çantasında da götürebilirsin ben öyle yapıyorum sıkıntı çıkmıyor bende :)

Batuldr
Batuldr

1273

Taşıma çantasında Kedimi götürmek istiyorum bunun için akşam ferahlığından faydalanıyorum. :D rahatsız insan çok biliyorsunuz İstanbul Metrobüsünü. Merak ettiğim bir kanun bir hak tanınmış mı Evcil hayvanlarımıza. Kapalı oldığu karnesi olduğunca heryerde taşınabilir diye falan :/ :) varsa ona göre şekil vericem ayar vermek isteyenlere.

kittycat
kittycat

2583

Taşıma çantasının içerisinde olduktan sonra toplu taşıma kullama hakkınız yasaldır. Kimse karışamaz..

vizardon
vizardon

892

İnstagram'da bir sayfa var, videolar paylaşıyor genelde, kadın İstanbul'da metro veya halk otobüsünde kedisini tasması ile yanında oturtuyor. Hesabı birazdan bulup linkini buraya koyarım

Luckyssss
Luckyssss

16565

Genelde uçak kullanırken tercih ediliyor karnesi ama petboxla minibüste , iett de ve tramvayda karne gerekmiyor petboxla götürebilirsin zaten kucagında da olsa normalde kabul etmiyolar yolculardan dolayı özellikle tramvayda petboxuz kabul edilmiyor

Batuldr
Batuldr

1273

çok teşekkür ederim.

Batuldr
Batuldr

1273

Bunu duymak daha iyi oldu teşekkür ederim.

Nurrrrr
Nurrrrr

832

Tabiki yasal nasıl korkabiliyorlar aklım almıyor bir çok insandan daha akıllı daha temizler

Batuldr
Batuldr

1273

oh ağızına sağlık :) katılıyorum. bakalım yarın yazlığa geciceğiz Gecemle beraber Anneme götüreceğim. Sorun yaşamak istemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1643 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR