Kedi Sahiplendirdigim Kişi :/

Reyyanhan
Reyyanhan

123983 Puan

Geçen sene izmir li bir aileye yavru vermiştim. Fakat bir kez doğum yaptıktan sonra kısırlaştırma sini istemiştim . Torunum doğum yaptı . Çok oldu . Ama kisirlastirmadi. Sizce buna müdahale etmelimiyim. Yoksa karışmamam mi gerekir .

11 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Onlar istemiyordur belki, sonuçta sahiplenirmişsiniz. Karışmamak daha doğru geliyor, kedi artık onların. Bana sahiplendirip de böyle şeylere karışsalar rahatsız olurdum.

ursaminor
ursaminor

116511

Reyhan, bu miniş artık onların ailesinin bir ferdi, karar artık onların. Ama sen de yönlendirebilirsin. Seni çok iyi anlıyorum, her yeni doğum kedinin ömründen biraz alıp götürüyor. Aslında doğrudan ikinci doğumu yaptırmayın şeklinde sert ve olumsuz yaklaşmak yerine, ikinci ve sonraki doğumların ömür kısaltma sorununu, kısırlaştırılmamış kedilerin her kızgınlık dönemine girdiğinde hamile kalmadığında yumurtalık kisti tehlikesinin arttığını ve bunun da kedileri kötü etkilediği gibi endişelerini dile getirirsen, bunun salt bir kapris olmadığını gösterebilirsin.

Bencillik değil de annelik içgüdüsü gibi bu :)
kendine çok haksızlık etme...

canakavi
canakavi

11151

Ben karışılmasını istemezdim bende kedimi kısırlaştırmıyorum. Bunu da gerçekten araştırdım dediklerinizin çoğunun olma ihtimali var ama ben kedime çok iyi baktığımı düşünüyorum belirli aralıklarla tahlil bile yaptırıyorum, sağlıgını takip altına alıyorum fakat kasıtlı olarak kedinin doğurganlığını elinden alamam bu konuyu etik bulmuyorum.

yasement
yasement

119858

Sahiplendirirken kisirlastirilacagina dair sozlesme yapmadiysaniz malesef

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Benı de rahatsız ederdi. Ama 2. Kez doğursun istemiyorum. Kafam da deli sorular . :/

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Söyleyin isterseniz, ama dikkate alırlar mı bilmiyorum ilk başta almamışlar çünkü :/

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

İşte kedinin kısırlaştırılmayıp yavrulatılıp sahiplendirilip ardından oluşan sorunlardan biri daha. En güzeli kısırlaştırmak.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bir kez doğum yapmasını ben istedim. Kedilerin bütün hücreleri yenileniyor. İyi ve güzel bakılırsa bebek gibi oluyorlar . Kı güzel de baktılar. Ama 2. Kez doğumu olsun istemiyorum . Bencillik mi ediyorum karışmakta.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Teşekkür ederim. İlk doğumlar a karışmıyorum da. 2. Doğumlar ı beni endiselendiriyo. Teşekkür w derim yorumlarınız için

kediler
kediler

2596

Veteriner de bize en iyisinin 1 kez yavrularının olmadı ve sonra kısırlaştırmak olduğunu söylemişti. Ama biz kısırlaştırmak istemedik. Kısırlaştırılınca daha az hareketli oldukları ve şu an zaten bakması gereken bir yavru var diye. Ama Bu yüzden de hiçbir sorun yaşamadık. Gayet sağlıklı ama tabi yine de kısırlaştırmak en iyisi. Ama o kedi artık onların yavrusu olduğu için sizin karışmamanın daha doğru olur bence.

kediler
kediler

2596

Zaten onu kısırlaştırmamaları onu bir daha doğurtacaklardı anlamına gelmiyor ki. Mesela ben kedimi bir daha yavrulatmayacağım. Veteriner bir kere yavrulatmanın yumurtalık kisti riskini azalttığını söylemişti. Ondan zaten hadi bir kerelik olsun yavruları dedim. Ama 2. Veya 3. Doğumlar onun ömründen yiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1183 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR