Kedimi Balkona Nasıl Alıştırabilirim?

Elvang35
Elvang35

3154 Puan

5ıncı katta oturuyorum epey bi yüksek kedimi dışarı çıkarmaya korkuyorum aşşağıya falan atlar diye :( malum önümüz yaz ve kapı pencere sürekli açık oturuyoruz buna çözümü olan varmı?

16 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Riskli bana göre benim başıma geldiği için söylemek istiyorum bir saniye içinde kedimin hayatı değişti ki o da kesinlikle yalnızca seyreden bir kediydi. Gözünüzün önünde örnekler var neredeyse haftada bir kedim balkondan düştü diye konu açılıyor kedinizin huyunu bildiğinzden bu kadar emin olmayın. Geri dönülmez sonuçlar doğurabilir lütfen göz ardı etmeyin söylediklerimi.

meminkoroglu
meminkoroglu

2239

Ben kedi için satılan balkon ağlarından aldım tavsiye ederim

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Bence beraber çıkın balkona ve onun tavırlarını taki edin eğer gelip geçen kuşlar fazlaca dikkatini çekiyorsa aşağıya fazla merakla bakıyorsa o işe hiç yeltenmeyin ama sakin sakin hava alıyorsa kormayın genellikle balkon ve pencereden düşen kediler kuş yakalamak için yaptıkları hamle sonucu düşüyorlar ama kuşları umursamıyorsa sıkıntı olmaz aşağıya atlamaya kalkışmayacaktır benim kızım balkona çıkıp biraz hava alıp geri giriyor mesela kuşlar umrunda değil çünki :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

kuşları umursamamasına bile güvenip asla balkona alıştırmayın yeterli önleminiz yoksa. Kedinizin huyunu bir ömür de yaşasanız çözemezsiniz bir an gelir canı ne isterse onu yapar. Sonra bir bakarsınız acil veteriner yollarında ağlıyorsunuz.

Elvang35
Elvang35

3154

Çoook teşekkür ederim cevap veren ilgilenen herkese, benim kedi biraz fazla hiperaktif 3 ay önce kısırlaştı ona rağmen hareketli bir kedi ani hareketleri çok en çokta bu korkutuyo beni, bide yapma dediğim şeyi bile bile gözümüm içine baka baka yapmaya bayılıyo, istediğim kadar kızıp bağırıyım dinlemiyo çok inatçı. Tasmayla bi iki kez çıkardım en son ani bi hareket yaptı çok korkuttu beni ondan sonra bidaha çıkarmadım. Balkonu kapattırmayı düşünüyoruz bu yüzden, galiba tek çare bu...

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

En ufak bir ihmalde kediniz balkondan ya düşecek ya da atlayacak. Bunun bir yolu yok kapı pencere kapalı duracak eğer ki sapasağlam bir sineklik yoksa.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bizim kendiliğinden oldu biraz, ilk kez kedi baktığımız için bilincinde degildik atlayabileceginin, bi bakima panik olmadık bu da bize yaradı açıkçası, kedim geldiginde 2 aylikti su an 1.5 yaşında balkonda gununun %30 40ını geçiriyor, ozellikle mesela cocuklarin okul çıkış saatlerinde onları izliyor, bugüne kadar atlama eylemi gerceklestirmedi allaha şükür, şimdilerde insanlarin kedilerinin balkondan düştüğünü duydukça korkmuyorum değil, ama 1.5 yildirda alıştık bir bakima :/

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Kedim kısır, kızgınlık gibi bir durumda söz konusu değil ama kisirlastirmadan oncede kizginliktayken balkonda duruyordu, bazı kedilerin dengeleri çok kuvvetli ozellikle sokakta belirli bir vakit geçirmiş kedilerin örneğin kedim 2-2.5 aylik olana kadar sokaktaydi bir sekilde yüksekten korkmayi ve denge kurmayi öğrenmiş , 1.5 yıldır duzenli her gun balkonun kosesine mindere gider guneslenir cocuklari izler geri içeri girer, bu kadarinin onun hakkı olduğunu düşünüyorum çünkü ona hapis hayatı gunes gormeden bir ömür gecirtmek istemiyorum :( balkonada tel yaptirmak istedim ancak L seklinde evi saran bir balkonumuz var bu da nerdese imkansiz, balkon perdeleri yaptirdik zaten onun altindan izliyor :) bir de tuvaletide balkonda zaten

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Yerim onu ya :) yaramaz. Bencede yapmalısınız. Size bir ömür kolay gelsin :)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kesinlikle hava almak hakları . Güneş li günler görsün çocuklarımız . Ama bizimle. Biz yanlarında iken

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

tasma takın

yasement
yasement

119858

isterseniz sürgülü yaptırın rahat edersiniz geçemeyeceği kadar aralık kalsın. haziran ortalarından sonra zaten dışarıdaki hava ev ısısından yüksek olunca klima ya da vantilatöre geçiliyor.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Özellikle kızgınlıktayken atlayabilir. ilknrdaisy bence hata yapıyorsunuz emin olun ki 1 saniyede kedinizin başına her şey gelebilir. Dikkatli olmanızı öneririm.

yusufgg38
yusufgg38

556

büyükse kediniz anlar zaten ne olduğunu misal 9.katta komşumuz var kedisi 1.5 yaşında balkon mermerini çıkıyo yatıyo hiç birşey olmuyo atlamıyo yani anlar büyüyünce

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba ,
Kedinizin balkondan atlamayacaginin hiç bir garantisi olmaz.Bunun kisirlikla , yaş ile , karakter ile zerre miskal ilgisi yoktur.Avcilik onlarin doğalidir.Bir an icinde hersey olur.Bir kuş , sinek vb.ne kilitlenir , o anda tek hedefi vardir ve geri kalan hersey onun icin yok olur.Bugune kadar atlamadi atlamaz vb.soylemlere aldiris etmeden , guvenliginizi saglayin, sonra pasa pasa ciksin balkona..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7155 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR