Orijen Ve Acana

HILALKAYA
HILALKAYA

417 Puan

İyi günler. kedim kısırlaştırıldı ve kısırlaştırılmış mamaya geçmem gerekiyor. Orijen ve Acana'nın kısırlaştırılmış mamasını internette bulamadım. Bunların kısırlaştırılmış maması yok mu? Yok ise önerebileceğiniz en iyi kısır maması hangisi?

4 CEVAP

patili
patili

120470

orijen kısır kediler için protein açısından çok yüksek. acanaya gelince; kısırılaştırılmkş kedi dişiyse kullanılabilir. erkekse kullanmayın. ayrıca ben kedilerin kısırlaştırıldıktan sonra (eğer yaşlı değillerse) bir sağlık problemleri yoksa kısıe kedi maması kullanmalaeını doğru bulmuyorum. Normal mamaya göre çok eksik bi beslenme oluyor. Kısırlaştırma dişi kedinin sağlığına çok faydalıyken erkek kedinin ne yazık ki ömrünü çeşitli hastalıklar sebebiyle kısaltabiliyor. (bütün erkek kısır kediler erken ölüyor demek kastedilmemiştir) hele ki erken yaşta kısıelaştırılırsa erkek kedi idrar yollarında sıkıntı oluşuyor. çünkü dışarı atması gereken salgıları, üreme organı dışında bir de böbrek üstü bezleri de vücut tarafından hormon salgılıyor erkek kedilerde.
kısırlaştırma onlarda yalnızca sahiplerin yararına menfaatine oluyor. ben kısırlaşma tavsiye etmiyorum erkek kedilerde. herhangi bir sağlık sorunu yoksa tabi ki.
Dediğim gibi acana ve diğer normal kaliteli mamalar kısır dişi kedilere kullanılabilir. erkek kedilerde böbrek ve idrar yolu rahatsızlıgına davetiye çıkartıyor. ama içerik araştırmasını doğru yaparak oğlan kısır kediye de uygun sağlıklı bir mama bulabilirsiniz. meswla kaliteli markaların yaşlı kedi mamalaeıyla kısır kedi mama içeriklerini karşılaştırın. hangisi daha zengin içerikliyse onu alın. 2 kategori içeriği de hafif oluyor çünkü.

yasement
yasement

119858

Aynen isme degil de icerige bakmak lazim benim arkadasim tekir kedisine brit care buyuk irk mamasini kullaniyor gayet de memnunc

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Proplandan Brit Care e geçme aşamasındayım şuan önerebilecek kadar tecrübeli değilim :)

HILALKAYA
HILALKAYA

417

Çok teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 803 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR