2.Kedi

AFAKIN
AFAKIN

1144 Puan

2 yaşlarında bir erkek kedim var, 1 yaşlarında bir dişi kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Erkek kedim iki kez ev ortamında biri uzun biri kısa olmak üzere geçici iki erkek kediyle farklı zamanlarda yaşadı. Sadece birkaç gün sıkıntılı geçti daha sonra hemen uyum sağladı. Evde hiç yalnız kalmıyor ama gözü sürekli dışarıda diğer kedilerde yalnız kalmasını istemiyorum. Erkek kedinin yanına erkek kedide büyük problemler yaşanabiliyor, alan muhabbeti olabiliyormuş. Bu yüzden dişi kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Dişi kediyi sahiplenmem durumunda neler ile karşılaşırım ve neler yapmalıyım ? Mama kabını, tuvalet kabını ayırmak gibi şeylerin dışında.

8 CEVAP

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Çiftleşme lerin ı engellemesin.. eğer yuva bulamayacaksan bebeler e. Daha çabuk alışırlar diye düşünüyorum

ursaminor
ursaminor

116511

Yani diyor ki bir dişi, bir erkek kedi olursa çiftleşirler ve eğer yavrulara yuva bulamayacaksan, sokağa bırakacaksan, çiftleşmeyi engellemen lazım diyor. Her ikisinin de kısırlaştırılması çözüm olabilir.

ursaminor
ursaminor

116511

@georgestaub:
Şöyle bir durum var.. İnsan deyince nasıl bütün insanlığı sınıflandıramıyorsak, kedi deyince de sınıflandıramıyoruz. Her ne kadar benzer gibi gözükse de her birinin ayrı huyları var ve birlikte yaşadıkları insanlardan çok çook çoook etkileniyor ve huyları bu yönde gelişiyor.
2 yaşına gelmiş bir erkek kediye arkadaşlık etmesi için dişi kedi alırsanız; dişi kedinin ilk yılında - veya kısırlaştırana kadar- çiftleşmeyi süper dikkatli bir şekilde engellemeniz lazım. Dişi kedilerin 1 yaşından önce doğum yapmaları oldukça sakıncalı zira henüz gelişimleri tamamlanmamış halde doğum yapmak çeşitli arızalara neden oluyor ne yazık ki...
Sorunuza gelince, bu tamamen sizin kedinin huyuyla alakalı ve bizden iyi siz tanırsınız onu. Ama siz onun insanısınız :D sizden kolay vazgeçmez merak etmeyin...


Şimdi erkek kedi sahiplerine şunu söylemek istiyorum... Eve dişi kedi geldiğinde, 3 ila 7 yaşındaki küçük kız çocuklarının nazlı işveli cilveli cıvıl cıvıl hallerini bildiniz değil mi? Hah işte bununla karşılaşırsınız. Drama queen bunlar. Tuvalete girseniz sizi kapıda bekleyip çıktığınızda sanki 5 gündür yoksunuz gibi sarılabilir mırıldanıp konuşabilir, bazen küsebilir minicik bir kurşun kalemle barışabilir... erkek kedilere göre çok daha sevecen oluyorlar, sahiplerine daha bağlı ve cana yakın oluyorlar (genelde tabi hepsi diye sınıflandırmak imkansız)...

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Yazım hatası yapmisim :)

AFAKIN
AFAKIN

1144

Güncel

AFAKIN
AFAKIN

1144

Anlamadım

georgestaub
georgestaub

4725

Peki benim merak ettiğim ilk erkek kedim 2 yaşına gelince, konuyu açan arkadaşın dediği gibi bir dişi kedi sahiplensem, kedim kendini dişiye kaptırıp benimle oynamayı ilgilenmeyi keser mi acaba?

AFAKIN
AFAKIN

1144

Şimdi anladım, cümlesi biraz garip olmuş ama cevap vermeniz yeter, teşekkür ederim. Yavrulara yuva bulmak gibi bir sorunum yok. Çiftleştirmeyi düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 713 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR