Barınaktan Kedi

Kedisevercat
Kedisevercat

12998 Puan

Arkadaşlar arkadaşımabarınaktanyavrukedi alacağız, haziran da ramazan bitince 2 aylık bir kedi bakımı nasıl olur, hangi mama, aşıları, eşyalar vs. Yazar mısınız? Ve barınaktan aldığımıziçin ondan önce nasıl hazırlıklar yapmalıyız. Gitmeden önce yanımızda neler olmalı. Kediyi nasıl seçmeliyiz?
Şimdiden teşekkürler

12 CEVAP

Mayaoscar
Mayaoscar

247

Merhaba ben de 4 ay once sahiplendim. Oncelikle onu barinaktan getormek icin bir taşıma kutusu almalisin 25 -30 lira civari daha sonra kediyi eve getirdiginde tuvaletini yapacaktir. Bu yüzden kedi kumu ve tuvalet kabini al. internette ,çarşıda ucuza bulabilirsin. Henüz kücük oldugu icin benim tercihim topaklanan kum . Kristal kuma buyuyunce gecersin. Patilerini kumuna sürt o zaten anlar. Eğer alacagin kedinin gözleri çok akmissa veya burnu akmissa hasta olabilir. Sağlıklı olup olmadigini tüyleriden de anlayabilirsin. (Ama her gözü akan kedi de hasta degildir. ) Bir de tabiki yavru kedi mamasi almalisin. Kaliteli mamalardan sec. Internette cok tartisilan mamalar var hakkindaki yorumlari okuyabilirsin. Daha sonra kediyialdiginda gec kalmadan bir vetenere götür. İç dış parazit asilari yapilacak daha sonraki asi tarihlerini veterinerin sana soyler zaten. Veterinerini cok dikkatli seç. Kesinliklw bu işi para icin yapan maddi amaç güden veterinerlere gitme . İyice bir arastir derim. Benim cevabim bu kadar umarim isine yarar:)

ozgeankara
ozgeankara

2516

harika düşünmüşsünüz kesinlikle barınaktan sokaktan sahiplenmek en güzel şey. Mayaoscar da anlatmış ama ben 17 senedir 3 kedisi olan biri olarak ben de bazı şeyleri paylaşmak istedim:) öncelikle bence barınaktan aldıktan sonra güvenilir bir veterinere götürmelisiniz. eğer aşı için yaşı uygunsa aşısını ve iç-dış parazit ilaçlarını yaptırın. sonrası zaten çok kolay, kedi bakımı en kolay işlerden biridir. kediyi seçerken de dikkat etmen gereken tek şey sana en tatlı geleni seçmen:) ve bence bacağı kırık tek gözü görmeyen kulağı duymayan varsa önceliği onlara ver. yazık onlar için hayat iki kat daha zor. benim kızımın da tek gözü görmüyor mesela. hem engelli hayvanların duygusallığı daha yüksek olup sahiplerine inanılmaz sadık ve sevecen oluyorlar. barınakta nasıl kediler var bilemiyorum ama genelde sarı erkek kediler sırnaşık beyaz dişi kediler birazcık agresif olabiliyor:)

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

bir de ataşehir barınağından alacağım giden var mı varsa en çok hangi renk yavru vardır galiba çok varmş yavru hep ağlıyorlarmış.

Bence tekir alın cok oyuncular duvardaki saate bile zıplamaya calısıyodu benım kedım ama cok hareketlı oldugu için camlara cok dikkat etmeniz lazım benim kedim 1 ay once balkondan dustu camlarımızda sineklik vardı bi balkonda yoktu yanı hiç ihmale gelmıyor bizim ust sokakta bir anne kedi dogum yaptı suan minik 4 tane yavrusu var yavru kedi bulamazsanız onlardan birinide sahiplenebilirsiniz

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

teşekkürler

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

beyaz dişi varsa çoooooook iyi. Annemler öyle istiyor. Bu arada ben tabiki engelli alırdım ama ailem izin vermiyor. Ve bir de biz enerjik bir aileyiz, oyuncu kedi istiyoruz. Aktifiz, hayvanları çoooooooooooooooook severiz nasıl bir kedi almalıyız, eve geldiğinde nasıl davranır??? Ağlar mı? (2 aylık alacağız inşallah beyaz olacak)

ozgeankara
ozgeankara

2516

yok ağlamaz. aksine sizin onu sevdiğinizi anladığında son derece huzurlu ve uysal olur. tabi bir süre tıslayabilir de, barınakta koşullara bağlı. belki de ordan çok korkmuş bi şekilde gelir ama siz onu sevdikçe ve o da ona iyi davrandığınızı anladıkça mutlaka düzelir ve uysallaşır. ama engelli olma konusunu 1 kez daha düşünün bence:) çünkü size hiç bir zararı olmaz aksine kediciğe iki katı faydası olur. örneğin kulaklarının duymaması, sokakta asla yaşayamaz ama sizle olduğunda ne size ne ona zararı olmaz.

ozgeankara
ozgeankara

2516

he bir de, eve geldiğinde çok korkup köşelere falan saklanabilir ama üstüne gitmez korkutmazsanız zamanla alışır çıkar dışarı.

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

evet ilk kedim eve geldiğinde hemen koltuğun altına saklanmıştı bir de alacağım barınakta ki kediler hiiiiç tıslamıyor, dediğiim gibi benim için her kedi olur ama ailem kedi almama zor izin veriyor engelliyle uğraşamam diyorlar neyse en azında engelli olmasa bile bir can kurtarmıyor muyuz? Zaten ordakiler çok şirinmiş. Normalde ramazan da alacaktım annem oruçluyuz, yorgunuz ilgilenemeyiz dedi ondan yojsa ramazan da alcaktık neyse sonuçta can kurtaracağım

ezgim1992
ezgim1992

706

Ben cuma günü barınaktan 1,5 aylık bir dünya tatlısı sahiplendim. Gayet mutluyduk ama bugün rahatsızlandı biraz burnu akıyo falan babam veteriner ortam değişikliğinden kaynaklanabildiğini söyledi. Barınaktan alarak harika bir seçim yapıyorsun...

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

eski soruları cevaplamayın

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba. Benim ücretsiz sahiplendirmek istediğim çok tatlı ve sağlıklı yavrular var.İl dışına sahiplendirme yapıyoruz
İlgilenirseniz
https://sosyal.petlebi.com/yuva-ariyor/44682-sevimli-disi-yavru-acil-yuva-ariyorbartin
https://sosyal.petlebi.com/yuva-ariyor/44678-tortoiseshell-sevimli-disi-yavru-acil-yuva-ariyorbartin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2245 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR