Kediye Alerjim Var . Aranızda Alerjisi Olan Var Mı ?

olcayk
olcayk

1102 Puan

Merhabalar 1 ay önce kedi sahiplendim ve kediye alerjim olduğu anlaşıldı. İlaç kullanıyorum ama etki etmiyor maalesef sürekli burun akıntısı öksürük hapşırma göz kaşıntısı ve burun tıkanıklığı var. Aranızda alerjisi olup bu konuya çözüm bulabilmiş biri var mıdır acaba ? Bu alerjinin zaman içerisinde geçme olasılığı var mıdır ? (not : kedim sürekli benimle uyumak istiyor ondan da bu kadar yoğun olabilir)

11 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kedi alerjisi geçebilir

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Benim eşimin de kedi tüyüne alerjisi var. Yatağınıza almayın mümkünse başka odada uyumaya alıştırın. Kıyafetlerinizi sevdikten sonra koli bandı ile temizleyin ve sürekli elektrikli süpürge ile çektirin. Benim eşimde de eğer çok fazla etrafa tüy yayılırsa alarjisini tetikliyor ama bu söylediklerime dikkat edince sorun yaşamıyor. Siz de bunları uygulayın bir süre alerjiniz geçsin sonrasında çok dikkat etmenize gerek yok. Tüylere aşırı maruz kalmadıkça tekarlamayacaktır.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Aslında alaejinizi yapan durumdan bir süre uzak kaldığınızda alerji de bitiyor. Sonrasında aşırı olmadıkça da tekrar etmiyor. Keşke onun yatacağı yeri vs değiştirebilseniz. O zaman sorununuz eminim çözülür.
@Denizzzzzz arkadaşın söylediği gibi bir sprey varsa da onu kullanın isterseniz.
Biraz sabrederseniz bir süre sonra çözülür diye düşünüyorum. Bizim kedimiz 2 yaşında eşimde geçen yıl yani sahiplendikten 1 yıl sonra çıktı bu alerji. Gözleri akmaktan şişti, sürekli nezle gibi burnu aktı. Düldül' ü bir süre eşimden uzak tuttuk ve etraftaki tüm tüyleri düzenli temizledik. Şimdi çok nadir fazla tüy olursa burnu akıyor. Umarım en azından fikir edinmenizi sağlar.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bende aylardır burun tıkanıklığı yaşıyorum akıntı ve sürekli hapşurma. Zaten alerjik astımım vardı bu da üstüne binince tam oldu. Aynadan burnuma alttan baktığımda bile burnumdaki et bariz bir şekilde görünüyor ve burnum kapanmak üzere :) Bugün doktora gittim tamamen alerjik bir durum olduğunu söyledi ve direk evde kedi veya köpek mi var diye sordu :) Burnumdaki et alerji yüzünden yani kedim sayesinde büyümüş iki hafta ilaç kullanacağım eğer birazda olsa düzelmezse ameliyat olacağım. Çünkü artık burnum yüzünden uyuyamıyorum bile. Bir an önce doktora gidin ilaçlarınızı versin sonra benim gibi ameliyat olmak zorunda kalabilirsiniz. Ağzınız sürekli açık gezebilirsinz :)) Ama umrumda mı değil hala kızımla uyumaya devam :))

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Sakın sahiplendirmeyin bu sebepten

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Ben bunkonuyu biara çokmuzun araştırmışrım aslında kedi alerjisi dediğimiz şey kedinin tükrüğünde olan bir maddeden sebepmiş .Bu abazı kedilerde az bazılarında çok salgılanıyormuş kedide kendini yalayarak temizlediği için tüylerden bı madde kişiye temas ediyor ve alerji meydana gelebiliyor.bununiçin sarılan spreyler var ismini hatırlayamıyorum ama netten kısa bir araştırma yapraanız muhakkak karşılaşırsınız :)

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Siz benim dediğim spreyleri araştırın bence sorununuzu çözer diye düşünüyorum

olcayk
olcayk

1102

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ne yazık ki evde benim odamdan başka kalabileceği bir oda yok çünkü yatağa çıkıyor ve ailem kedinin yataklarına çıkmasını istemez :(

olcayk
olcayk

1102

Ben dün gece odamı değiştirdim artık çünkü artık sadece nefes alamama değil üzerine bir de öksürük krizleri başladı ve saatlerce sürüyor . Dün gece ayrı odada yatınca öksürüğüm geçti size de tavsiye ederim. Bu arada ben doktora gittim ilaç yazdı fakat verdiği ilaç hiç etki etmedi bende maalesef :( Tekrar gitmeyi düşünüyorum.

olcayk
olcayk

1102

Ben de sahiplendirmeyi düşünüyorum diye bir şey söylemedim zaten ! Sadece bir çözüm bulmaya çalışıyorum.

olcayk
olcayk

1102

Yatağıma bir şekilde çıkıyor ama bunu engelleyemem ki . Benim odam onun yaşam alanı evde diğer yerlerde bazen takılıyor. Sürekli evi temizlemeye çalışıyorum süpürge her gün tutuyorum. Ama tüye fazla maruz kalmama gibi bir lüksüm yok maalesef :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2774 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR