Lütfen Yardım...

Eraykilic
Eraykilic

3842 Puan

Merhaba arkadaşlar 4 aylık köpeğimi dışarı çıkardığımda arkaaşımın köpeğinden yada başka köpekler onun üstüne geldiğinde direk kaçıcak yer arıyo köpeğimin onlardan korkmamasını nasıl sağlarım hatta gerektiği yerde kendini korumasını havlamasını bile istiyorum artık ..

12 CEVAP

BlindCat
BlindCat

4539

Oyle yaparsa köpegini insanlara karşı da saldırganlaştırır ben bu konu hakkında tam bilmiyorum ama daha cok kendi yaşına ve boyutuna göre köpeklerle oynatın böylece özgüvenini kazanmış olur köpeğe çiğ et vererek ete alıştırırsınız boylece çok saldırgan bir köpek olur köpek dövülü yapan adiler de bu yöntemi uyguluyorlar diye biliyorum

BlindCat
BlindCat

4539

Köpeğinize onu korkutucak canını acıtacak şeyler yaparsanız sizden soğur ve korkar içine kapanır daha çok benım arkadaşim aynı duruma düstü ve ilk cevapta yazan şeyler gibi bir kaç yontem denedi ve köpeği sahibine bile saldırıyor insanlara karşı aşırı agrasıf ve galiba yakında hayvanı uyutmak zorunda kalacaklar bence daha profesyonel kişilerden destek alın egitime giderse zaten orda köpeğinizi sosyal ve özgüveni olan bir köpeğe dönüşmesi içim ellerinden geleni yapıyorlar

patili
patili

120470

hayır değil. bunlar şiddet değil köpek için. ileride dışarıda kaybolmalarından veya başka köpeklere karşı kendilerini savunamamaları sonucu zarar görmelerinden vs. çok daha tercih edilebilir bir yöntem. köpeğe tuvalet eğitimi verirken de aynı şey yapılıyor. poposuna vurmak hafifçe vurmaktır. ne sertçe vurursunuz ne de dokunur gibi vurursunuz. 2si de yanlış. ben kedimi köpeğimi severken popişlerine şap diye vuruyorum mesela ama o kadar hafif ki. onlar oyun sanıp başlıyolar şımarmaya. burda dozu ayarlamak çok önemli. köpeğin sahibinin de kararlı ve bilgili olması lazım. çiğ et + ensesinden tutup yere yatırma + popişe vurup hareketli bir şekilde oyun oynama + sevgi gösterisini bie süreliğine rafa kaldırma ile bu durumu düzeltebilir köpek sahibi.
evde öpülüp pamuklara sarılıp bebek gibi seviken bir köpek dışarıda asla kendini savunamaz. severken hayvanımıza zarar veriyoruz bilmeden. köpekler kediler gibi değil. sevgiyi çok farklı bir yere koyuyorlar kafalarında.

patili
patili

120470

çüğ et vermek fayda saglıyor diye duymuştum. ama bu barf diyeti mevzusunu çok bilinçli uygulamak lazım. her köpek ve kediye de iyi gelmiyor. hepsi kabul etmiyor. onu evde daha az sevin. öpmeyin bayagı bir süre. onu sinirlendirin havlamasına sebep olun. ensesinden tutun yere bastırın o esnada poposuna hafif vurun ve bırakın.
köpeği daha agresif daha kendini koruyan bi hale getirmek için biraz bu şekilde eğitmek gerekiyor. Hatta hafif canınınyakın diyorlar ama ben bunun tavsiyesini asla vermem. onların canı yanacagına bizimki yansın. dediğğm gibi bir süre evde sevmeyin şımartmayın.

patili
patili

120470

yorumumu yanlış anlamışsın. benim de köpeğim var. küçük boy. neyin doğru oldugunu biliyorum. bizzat yaşayarak deneyimledim. insanlara karşı asla saldırganlaşmaz. patronun insanlar olduğunu biliyor zira. çiğ et kısmına gelince bir köpeğin ete alışması o kadar güzel birşey ki. sağlıklı bir köpek et yer. normal kuru mama yiyen bir köpeğe bile haftada en az 2 kez evde özel köpekler için yemek tariflerinden seçip köpeğine sunmak gerek. doğaları böyle. o profesyonel kişiler dediğiniz kişiler çocukları dövüyorlar hem de acımasızca. batsın onların prof.lugu.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bilgim olmadığından yorum yapamıyorum . Ama düşününce mantikli geliyor patili.

BlindCat
BlindCat

4539

Ben bu yöntemi kullanmam ama köpek parklarına gidip sosyalleştırın yani bunu sadece kendiniz çözemezsiniz aslında boston terrierler baya sosyel hayvanlar bence biraz alıştırsanız diğer köpeklerle oynamaya sorun ortadan kalkar ama çig et ... Bence pişirin

Eraykilic
Eraykilic

3842

Cevaplarınız için teşekkürler diğer köpeklerle oynatıcam koklaşsınlar alışsınlar yavaş yavaş .

BlindCat
BlindCat

4539

Bencede

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Patili sanırım bende yanlış anladım yorumunu. Ne bileyim burnunu yere eğmek poposuna vurmak ... acımasızca sanki..

BlindCat
BlindCat

4539

Evet hayvanlarım et yemesı saglıklı ama pişmiş olarak ve siz de beni yanlış anlamışsınız ben de bi fransız buldog sahibiydim benim ole bir sorunum olmadı ama bu sorunlarla cok karşılastım ben sizi kınamak açıdısından bir şeyler solemek istemedim ve galiba köpeginizi eğitime göndermezmişsiniz ve araştırmanız yok galiba bu konularda çok iyi ve profesyonel insanlar var tamam kötuleri de olabilir ama bir köpeğin eğitime gitmesi sadece eğitim olmaz köpek için sosyalleşme zamanları da olur sizin dediğiniz insanlar nerde bilmiyorum ama ben 2 köpek büyyüttüm ve egitimleri cok iyi geçti kendilerine güveni olan cok güzel köpekler oldular hanımeferndi köpeğini durdukyere sinirlendirmesi saçma konular ama bu konuda seçim kendisinin ben böyle bir yola başvurmazdım tekrar söylüyorum sizi kötülemek için yazmadım bu yazıları sadece bilgilerimi aktardım

BlindCat
BlindCat

4539

Ve bu konu cinsten cinse değişiyor bull türü alıngan bir türdür

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1347 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR