Erkek Kedi Kısırlaştımak

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581 Puan

Erkek kedi ne zaman kızgınlığa girer?
Faydası neler?
Zararı neler?
Öncesi ve sonrası için ilaç kullanımı oldu mu?
Sizin için ve kediniz için nasıl bir süreçti?
Ne kadar ücret ödediniz?
Kedi zayıfsa kısırlaştırma sonrasında kilo alana kadar normal mama kullanılabilir mi?
Hangi vet i önerirsiniz?

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611


  1. En erken 6 aylık gibi girebilirler. Kedinin gelişimine,ırkına göre farklılık gösterebilir.

  2. Kedinin psikolojik olarak rahatlamasını,daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlar,testis kanseri gibi hastalıklardan korur,daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

  3. Operasyondan sonra dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat edilirse bir zararı yoktur.
    4.Öncesinde kan testi yapılıp özellikle kalp,karaciğer,böbrek gibi organların değerlerine baktırın kesinlikle. Sonrasında ağrı kesici iğne yapılabilir. Bunun dışında herhangi bir şeye gerek olmaz genelde.

  4. Ameliyat çok kısa sürdü. Ben başladılar mi diye düşünürken bittiğini söylediler. Çıktıktan sonra ilk saatler zorluydu.Narkoz etkisinden çıkmaya çalışıyordu ama olmasını beklediğim olumsuz şeylerin hiç biri olmadı neyseki. Sonraki 3 gün boynuna yakalık taktıkları için mutsuzdu. 3. Günün akşamı veterinerim muanneye geldi ve herşeyin yolunda olduğunu soyledi.Yakalık çıktı ve normal hayatına döndü.

  5. Ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum maalesef.
    7.Ben kedimde bir dönem hariç kısır kedi maması kullanmadım,kullanmıyorum çünkü kilo almaya meyilli bir kedi değil ve kilosu zayıf. Protein,magnezyum gibi değerleri dengeli normal kedi maması kullanıyorum.
    Kedi zayıfsa kullanılabilir yani.

  6. Hangi sehirdesiniz?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kayserideki veterinerler hakkında bilgim yok maalesef

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bunu ilk defa duydum. Ben haziran ayında kısırlaştırmıştım. Bence mevsimin ilgisi yok. Sizin onunla bol bol ilgilenebilecek vaktiniz olduğu bir zamanda kısırlaştırmanız daha iyi olur,örneğin yaz tatilinde

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kayseri

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kısırlaştırmak için kış ayını seçin diyorlar , sizce mevsim önemli mi ?

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

anladım . ilginiz için teşekkür ederim

sezind
sezind

13990

**Ben kendi tecrübemi yazayım. 3 erkek kedimi de aynı anda kısırlaştırdım.



  1. Benimkiler 9-10 aylıkken kızgınlığa girdiler.

  2. Faydaları, idrar püskürtmeyi bırakıyorlar, böğürmüyorlar, stresleri azalıyor, oyun oynamaya daha çok vakit ayırıyorlar, kapıdan bacadan çiftleşmek için kaçmaya çalışmıyorlar, daha mutlu oluyorlar kısacası..

  3. Ben kısırlaştırmanın bir zararını görmedim. Ancak kısırlaştırmadan önce de kısırlaştırmadan sonra da erkek kedilerin protein, magnezyum ve fosfat alımına dikkat edilmelidir. Protein, magnezyum ve fosfat miktarının az olduğu mamalar verilmelidir. Çünkü bu oranların fazla olması kedinizin idrar yollarında enfeksiyon oluşturabilir. Genelde erkek kedilerin birçoğu bu sebepten hayatlarını kaybediyor. Bu yüzden mama kullanımına, su içimine MUTLAKA dikkat edilmeli. Bu madde sizin sorduğunuz soruyla biraz alakasız oldu ama önemli diye yazmak istedim.

  4. Genelde antibiyotik veriyorlar. Benim veterinerim antibiyotik vermedi. Onun yerine tüm kedilerimin testislerini kontrol etti. Sadece bir tanesi için baticon ve krem verdi. 2-3 gün onları kullandım o kadar.

  5. Ben 3 kedi + birçok kedi malzemesi almıştım. Hepsi toplam 600 TL idi.

  6. Kısırlaştırılmış mama sadece kilo alımını yavaşlatmak için değildir. 3.madde de anlattığım "protein, magnezyum ve fosfat" miktarı kısırlaştırılmış mamalarda daha az. Bu yüzden bence kısırlaştırılmış mamayı kullanmanız daha önemli. Eğer hangi marka mamayı seçeceğinize karar veremiyorsanız tüm markaların protein, yağ, magnezyum gibi oranlarını karşılaştırın.

  7. Sizin oturduğunuz yerde kısırlaştırmadığım için bir öneri yapamayacağım.**

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kedim zayıf, kısır mama kullansam daha çok zayıflar mı?

sezind
sezind

13990

Hayır kedinizin kilosunu korursunuz. Mesela kilolu bir kediyi zayıflatmak için de sadece kısır mama yemesi yeterli değildir. Oyun oynatmak, verilen mama miktarına dikkat etmek de gerekir. Bu yüzden kısır mama yiyerek kedinizin zayıflaması söz konusu olmaz. Ona vereceğiniz mama miktarıyla bunu korursunuz. Eğer kedinizin normalden zayıf olması söz konusuysa zaten bir veterinere gözükmesi iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 675 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR