Her Zaman Dışarı Çıkmak İçin Can Atan Moli Şimdi Çıkmak İstemiyor.

Asleda
Asleda

311 Puan

Dışarı çıkacağımız zaman delirirdi resmen tasmasını zor takar dım son bir haftadır kapıya bile yaklaşmıyor. Kendini adeta yere yapıştırıyor. Zorlayıp dışarı çıkarınca aynı şeyi dışarıda da yapıyor. Kımıldamak na mümkün. Ödül maması ise yaramadı veteriner sağlıklı dedi ama davranışları sürüyor . Ne yapmaliyim ?

12 CEVAP

merveandac
merveandac

1911

Moli kızgınlık döneminde mi? Eğer öyleyse o dönemlerinde oluyor bu 2 hafta boyunca bi içe kapanıklık dışarı çıkmama isteği .. Değilse dışardaki her hangi bir ses , karşılaştığınız bir köpek bile etkilemiş olabilir.Tasmasını takıp zorlayarak sürükleyerek yada dışarı çıksın diye kapıda ödülle bekleyerek çıkarmaya çalışmayın. Nedeni bilmeden kökten çözümle sağlıklı bir sonuç elde edemezsiniz ama eğer temel komutları öğrettiyseniz otur , gel komutlarıyla kapıya doğru ödüllendirerek hem hatırlatma hemde dışarda olumsuz birşey olmadığını gösterebilirsiniz. Tuvalet ihtiyacı olacağından sabah akşam tekrarlayın komut hatırlatması bittikten sonra kapıyı açın tepkilerine bakın mutlaka çıkmak isteyecektir eğer sağlığında bir problem yoksa ilk çıktığınızda sürekli yürüdüğünüz istikamete değil farklı doğrultuda çok uzatmadan yapın yürüyüşünüzü yeni yerler göreceği için heyecanı fitillenecektir :)

merveandac
merveandac

1911

Birde size nacizane tavsiyem gezdirme , mama verme saatleriniz olsun ve değişmesin yani köpeğiniz ne zaman yemek yiyeceğini ne zaman dışarı çıkacağınızı bilsin , eğer keyfi şekilde gezeceğini tasmasını getirip gözünüze soktuğunda çıkaracağınızı biliyorsa nazlanıyorda olabilir çünkü evin içinde hareketli diyorsunuz canı acıyor olsa size belli eder diye düşünüyorum oyun esnasında sizde farkederdiniz. Onun iyiliği için ve tabii sizinde düzenli gezdirme saatleriniz olsun hem tuvalet ihtiyacını karşılayabilsin hemde enerjisini atsın.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Belki çıkardığınız yerdeki diğer hayvanlar ya da insanlar korkutmuş olabilir. Ya da belki bir sağlık sorunu vardır yürüyünce canı acıyordur.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Her zaman götürdüğünüz yeri değiştirin daha çok seveceğini düşündüğünüz yerlere götürün. Belki mekan değişikliği iyi gelir.

merveandac
merveandac

1911

Evet sıcakta bir etken olabilir , tırnaklarını ilk defa kestirmişsiniz uyum sürecinde de olabilir belki henüz dışarıya çıkacak kadar güvende hissetmiyordur kendini köpek dostunuza biraz zaman tanıyın , mikrop kapıp kapmadığını veteriner kontrolünden geçerse anlayabilirsiniz ama durgunluğu sadece dışarı çıkarken diyorsunuz pek ihtimal vermedim yinede tedbirli davranmakta yarar var korkmuş olabilir dediğiniz gibi ve kızgınlık dönemi ortalama olarak 20-21 gün sürer kızgınlıkla ilgisi yok belli ki durumun :)

BayramY
BayramY

26

Merhaba
Farkli yerler farkli mekanlar onu heyecanladiracaktir

Kadirbyrk
Kadirbyrk

3067

Son cikartiginizda basina kotu bir olay mi geldi ?

Asleda
Asleda

311

Yorumlarınız için çok teşekkürler aklıma bir şey geldi. En son veterinere götürüp ilk defa tırnaklarını kestirmistik. Moli deki davranış değişikliğiyle bu olay eş zamanlı. Sizce korkmuş ya da mikrop kapmış olabilir mi ? ( bu arada 20 martta kızgınlık dönemi başladı hala sürüyor olabilir mi )

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Belki sıcaktan dolayıdır. Çok sıcaklıyorsa ya da sıcağı sevmiyorsa çıkmak istemeyebilir.

Asleda
Asleda

311

Onu korkutacak herhangi bir olay gozlemlemedim. Canını yakan birşey mi var diye ben de çok endişelendim. Keyfi yerindeyken hareketli sorun dışarı çıkacagini anladığında başlıyor.

cisikli
cisikli

7

acaba aşı yapılırken yada köpeğinizin hasta olduğunda aldığı ilaç veya kremi verirken tasma ile dışarı gidiyoruz diye mi çağırdınız yoksa normal mi benim evcil hayvanımdada benzer bu tür bir korku varda

cisikli
cisikli

7

eğer tasmayla çağırdıysanız o hala o ilacı alacakmış gibi algılar eğer krem ise o hala o yarasına sürülecek kremi süreceksiniz gibi algılar benim köpeğimdede aynısı var çünkü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5248 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR