Kedi Gitmeli Mi?

Arkadaşlar yeni bir kedi sahiplendim, Ceku. İnstagramda bir ilanda fark ettim, bir adam evinde hamile olduğu için kediyi sahiplendirmek istiyordu. Ben de sokakta kalmaması için belli bir tarihe kadar kimse sahiplenmezse alırım dedim zaten zorunluluktan kedileri (kendi kedime de mahzende yuva yaptım ve kafasına estikçe bahçeye çıkıyor) bahçede besliyorum ve ortama uyum sağlamaları anne kedi, yavrular benim kedim ve başka kedilerle zor olabileceğini düşündüm. İlana göre sahiplendiğim adam da kediyi bırakmak istemiyor fakat evdekiler sorun yaratıyormuş, öyle yazıyordu. Fotoğraflarından tam olarak anlayamadım kedinin ne olduğunu çok büyük zannediyordum mesela ufacık çıktı. Sorun ufak ya da büyük olması değil yanlış anlaşılmak istemem. Zaten sadece sokakta kalmaması için en azından bahçede daha güvende olur maması suyu olur diye sahiplenmek istemiştim. Herhalde Ceku cins kedi olmasa bile sokağa atılmış bir iran kedisi melezi olabilir burnu kulakları falan diğer kedilere göre daha küçük tüyleri oldukça fazla, pofidik bir kedi. Cekuyu alıp yola çıktığımda dikkatimi çeken şey hiç miyavlamaması oldu. Eve geldi bambaşka bir düzeni görünce biraz çıldırdı haliyle. Isırmaya tırmalamaya çalıştı ama yapamadı ne ısırabiliyor ne de tırmalayabiliyor. Tam bir süs kedisi. Boynundaki tüyleri taranmadığı için topak topak olmuştu mesela onları kestim. Normalde başka kediye bunu yapayım desem ellerimi paramparça ederdi ama Ceku hiçbir şey yapamadı. Yapmaya çalıştı ama en fazla yaptığı miyklemek oldu. Şimdi ben bu kediyi diğer kedilerle kıyaslayınca üzüldüm. Mahzene de hapsetmek istemem onu. Bahçede o bahsettiğim kindar kedi yok gerçi o sadece erkeklere saldırıyor ama anne kedi var mesela sonra başka kediler de geliyor arada yani en azından kendini korumak için kaçması gerekiyor. Geçici olarak alan adam biz alıştık aslında eğer kediler anlaşamazsa geri alabiliriz dedi ama güvenemedim açıkçası yine böyle bir sebep çıkarsa terk etmeyecekleri ne malum? Sizce Ceku'yu sahiplendirmeli miyim?

8 CEVAP

Evet katılıyorum size, yalnız yaşadığım şehirde öyle pek hayvan sahiplenilmiyor, ben de gerçekten içime sinen bir yuva bulabilirsem başka şehirlere göndermeye çalışacağım. Kendi kedimden ya da bahçede beslediğim diğer kedilerden üstün tuttuğumdan değil ama bazı kediler cidden (kendini savunması dayanıklılığı karakteri vb) sadece ev yaşamına uygun. Cekunun da öyle bir kedi olduğunu sanıyorum. Tek yaşasam kesinlikle bırakmazdım onu, görür görmez vuruldum Ceku balıma:( ama bu süre de belirsiz bir süre olduğundan iyiliği için onu sahiplendirmem gerekiyor. İnşallah ömürlük deneyimli bir yuva bulunur:(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedinizin resmini gördüğümde oğlumu anımsattı bana.Oğlum iran kedisi. Büyük ihtimalle kediniz iran melezi dediğiniz gibi.
Diğer konuya gelirsek bence kesinlikle evinde iyi bakabilecek birine sahiplendirin. Safkan iran olmasa bile iran kedilerinin hassaslığını almış olabilir. Fiziksel özelliklerinin çoğunu almış zaten.
Karakteride benim oğluma benziyor.
Yani bence bahcede yapabilecek bir kedi değil bence. Bahceniz de sürekli kediler olduğu için onun için guvenli bir ortam olduğunu düşünmüyorum.
En iyisi iyi birini bulup sahiplendirmeniz. Daha önce iran kedisi bakmış biri olması çok daha iyi olur. Çünkü melez olsa bile tüy bakımı vs. zorlayabililen şeyler

Konular biraz karıştı :) Anne kediyi barınaktan almıştım ve ayrıca bir yer hazırladım. Maşallah yavrularına beklediğimden güzel sahip çıkıyor. Ceku'nunsa (ilandan sahiplendiğim) daha 4-5 aylık olduğunu tahmin ediyorum, yavrusu yok. Bir de Ceku şu: (farklı bir başlıkta daha önce bahsetmiştim dollfacepersian orada görmüş olmalı) https://www.petlebi.com/up/question/md_8757_1497953164_8939.jpg

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kedi sahibi size bahçede bakacağınızı bile bile mi verdi kediyi ? Eve alışmış bir kedi öyle mahzende veya bahçede asla yapamaz. Alarak biraz hata etmişsiniz doğrusu. Asıl sahibi niye bu şartlarda size verdi anlayamadm.

Ben de gormek biraz tanimak isterim ama bulunduğum şehir ya da çevresinde icime sinecek deneyimli bir aileye sahiplendirme yapabileceğim umudum yok pek. Genelde çocuklar sahiplenmek icin telefon açıyor... Bu yüzden şansımı başka illerde denemeyi düşünüyorum. Umarım bahtı güzel olur Cekunun. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Ben neden kedinin fotoğrafını göremedim :/ soru Hakkında da bence bahçede bakmayın. Başka kediler yavrulara zarar verebilir zaten sakin bir kediymiş kendini koruyamayadabilir. Bundan dolayı ona iyi bakabilecek, yavrulara gereken ilgiyi gösterecek birini bulabilirseniz iyi olur. Bulamazsanız da mahzende güzel bir yer yaparsanız sorun olmaz herhalde. Zaten yavruları varken bizim kediyi odaya koymuştuk. Neredeyse hiç çıkmamıştı dışarı yavrularıyla ilgilendiğinden dolayı. Yani yavrular varken pek bir alana ihtiyacı olmayacağı için mahzen de olur diye düşünüyorum (çok da küçük değilse tabi). Zaten bir kedi doğurduğunda ona bir Oda ayrılması gerekiyor siz de mahzeni ayırırsınız. Mama kabı, su kabı, tuvaleti, yavruların ve annenin yatacağı yatak sığsın yeterli. Bir de yavruların oyun oynayabileceği bir alan.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Pardon ben karıştırmışım o Zaman :/ :))

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sahiplendirmeye karar vermeniz çok iyi. Bulunduğunuz sehire yakın bir sehire sahiplendirme yapın,bir sorun oldugunda gidebileceğiniz bir sehir olsun. Sahiplendirme sözleşmesi yapın mutlaka ve kısırlaştırma şartı ile sahiplendirin. İstediğiniz zaman resim ve video atmalarını isteyin,gidip görün arada bir.
İlişkiyi hic kesmeyin bence.Çünkü sahiplendikten yıllar sonra kediyi sokağa bırakanlar olabiliyor maalesef
Umarım güzel ve ömürlük yuvası olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 823 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR