Tahılsız Mamada İshal Olma Durumu?

Rasimdaghan
Rasimdaghan

530 Puan

merhaba arkadaşlar, 7 aylık scottish fold dişi kedi sahibiyim, kedimi sırasıyla royal canin kitten ile beslemeye başladım, daha sonra acananın her çeşidini kullanmaya çalıştım ama yem geçişlerini her zaman yeni yemi eskisinin içine çok çok az koymama rağmen hayvan yediği anda feci bir şekilde ishal oluyor, 2 gün önce orijen six fish aldım eski yeminin içine %5 falan koydum ,yer yemez yine feci bir ishal durumu oluyor.işin ilgincide ishal olduğu zaman sürekli dışkısının üstüne basıyor, veterinerime sorduğumda; her mamanın her kedide farklı reaksiyonlar gösterdiğini söyledi ve kullandığı yemde devam etmemi söyledi.artık vazgeçtim, 150 lira verdiğim orijen elimde kaldı :( sizin fikriniz nedir? öğrenmek istemiştim.

8 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba,ben kedimde Orijen ile aynı firmanın ürettiği Acana'ya geçerken hafif ishal yaşamıştım ve hemen geçmişti. Kedinizin sindirim sistemi çok hassas anladığım kadarıyla.
Bence Brit Care markasının hassas sindirimli kediler için olan formülünü deneyin. Tahılsız bir mama ama Orijen kadar ağır değildir ve fiyatı da çok daha uygun. Bir deneyin bence

tika_waylan
tika_waylan

13980

Orijen'le ayni firma olan gene tahilsiz olan Acana da kedimin daha sik tuvalete cikmasina sebep olmustu bir ara da kakasi yumusamis ve ishal baslangici olmustu. Ben Acana'yi sokak kedilerine verdim benimki de Scottish Fold Acana bize gitmiyor yavruyken Orijen de kullanmistim cok tuy dokmustu gerci hep tuy dokuyor ama pro plan kittenda daha iyiydi. Her mama her kediye uygun olmuyor 1,5 kilodan fazla mama almayin yavas yavas geç is yapin bir de cok sik mama degistirmemiz lazim benim kedim de cok hassas ve ben onun icin daha iyi olur doye mama degistroiyorum ve her degistirmemde bir sorun yasiyorum. Bu mama konusu o kadar karisik ki ben de hala sorun yasiyorum yetiskin mamasina gectigimden beri onerim cok fazla degistirmemek ve veterinerinize danismak.

Rasimdaghan
Rasimdaghan

530

şu an 7 aylık, kitten ile devam etmem daha iyi olmaz mı?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Afedersiniz yaş kısmını görmemişim. Kitten kullanmaya devam etseniz daha iyi olur. 1 yaşından sonra yetişkin mamasina gecmeniz daha iyi olur

pongul
pongul

113342

scottishime acana pacifica verirken dışkıda yumuşama bizde de olmuştu (ishal değil). yeni sahiplendiğim yavru da bana yoğun ishalle geldi, önceki evde nd tahılsız vermişler 2 aylık bebek kaldıramamış sistemi. brit care öneririm ya da düşük tahıllı bir şeyler olabilir yaşına uygun.

pongul
pongul

113342

içinde farklı lif kaynakları olan petcurean go sensitivity shine salmon recipe inceleyebilirsiniz belki: link> tüm yaşam evreleri olarak geçiyor.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Brit Care hakkinda guzel seyler siyorlar sizinkine Brit Care Crazy olur 100 gramlik kucuk deneme paketleei oluyor deneme paketi alip deneyin iyi gelirse buyuk paketini alin.

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Tüm dostlarıma tahılsız mama kullanıyorum asla böyle bir sorun görmedim diski tam kıvamında

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2347 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR