Birbirlerini Döverler Mi?

pigileto
pigileto

1235 Puan

Merhaba arkadaşlar. Evimde 3 aylık Sarman erkek kedim varken iki gün önce 8 aylık scottish fold erkek kedim de eklendi eve. Scottish eve kolay uyum sağladı fakat sarmandan çok korkuyor. Sarman oyun oynamak için onun üzerine üzerine gidiyor, scottishin verdiği tepki oyun üzerinde değil de; tamamen kendisini korumaya yönelik. Sarmanı görünce hep miyavlıyor. Halbuki sarman da sessiz sakin, aşırı oyun delisi olmayan minnoş bir kedi.


Ben bu durumda ne yapmalıyım? Kendi hallerine bırakmalı mıyım? Birbirlerine zarar vermelerinden korkuyorum. Patileşip atıştıkları zaman müdahale etmeli miyim? Son olarak, aynı kumu kullanmak psikolojileri açısından olumsuz bir durum mu?

2 CEVAP

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Aşamalı olarak birbirilerine alıştırın. İlk önce birbirilerinin kokularına alışsınlar. Yataklarını değiştirin. Bir de birbirilerine bulaştıracakları bir hastalıkları yoksa aynı kumu kullanabilirler. Diğer kedinin kokusuna daha çabuk alışır diye düşünüyorum aynı kumu kullanırlarsa.

pongul
pongul

113342

patileşme vurmak ya da saldırmak şeklindeyse müdahale edin, ayrı odalara koyun bir müddet sonra tekrar çıkartın. ancak oyun ya da karşı tarafı tartmak şeklinde patileşmeyse müdahale etmenize gerek yok. aynı odada oyun oynatın ikisine, yaş mama verin ödül maması verin ikisine, bir araya gelsinler ama dikkatleri bu şekilde mamada olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 643 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR