Golden Köpeğim Kaşına Kaşına Kendini Kanatıyor.

semphonia
semphonia

1088 Puan

4 yaşinda Golden köpeğim kuyruk ve civarını kaşına kaşına kendini kanatiyor. Mantar ilacı sürdüm bugün yaraya iyi geliyor ama köpege sabah bakiyorum yeni yaralar açmış. Veterinere götürecek durumda değilim, geçici yuvasiyim. Bi bilgisi olan varsa sevinirim.

17 CEVAP

semphonia
semphonia

1088

Öncelikle üslubunuza dikkat ediniz, sırf yorum yazıp puan alınca birine yardım etmiş olmuyorsunuz.

merveandac
merveandac

1911

Sürekli kaşınıyorsa sağlığında bir sorun olabilir , yediği mama , stres ( psikolojik etkenler ) , parazitlerde kaşınmaya neden oluyor olabilir , kanatacak yara yapacak kadar şiddetli kaşıyorsa kaşıdığı yerleri steril tutmaya çalışın birde sürekli kaşıdığı yerlere bakın bakalım tüy dökülmesinin yoğun olduğu bölgeler mi , kabuklaşan kepekleşen döküntü var mı , sıvı yaralar var mı , derisinde egzama sorunuda olabilir. Kaşınmalarının o kadar çok sebebi var ki birebir vet. görse çok daha iyi olur tabii ama şartlar uygun değilmiş , şimdiden geçmiş olsun gelişmeleri buradan yazarsanız sevinirim.

semphonia
semphonia

1088

Merhaba arkadaşlar bugün şunu farkettim hayvancagiz sadece sıcaktan kaşınıyormuş. İçme suyuna buz katıp veriyorum. Kendini daha rahat soğutuyor. Yaralarına sudocrem isimli içinde çinko bulunan pişik kremi sürüyorum iyi geliyor. Yeni yara yok.

ursaminor
ursaminor

116511

Furminator türü bir fırça kullansanız, o gevşek ve düştüğü halde dökülmemiş olan tüyleri topluyor. Ve büyük köpeklerde özellikle çok etkili olabiliyor.
Ama çok sevindim ciddi bir sorun olmamasına. Bu sıcaklar bize bile ağır gelirken, o kürklerin altında kimbilir nasıl yanıyordur bidiler :(

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Mantar ilacı mı?

Öncelikle keDi ve köpeklere özel mantar ilacı mı?
Kafanıza göre mi ilaç kullanıyorsunuz
Pire olabilir
Bit olabilir
Bir tür parazit çeşiti olabilir goldenler deri bakımından hassastır iç dış parazit yaptırdınız mi yaptirmadiysaniz tamamen sizin suçunuz

semphonia
semphonia

1088

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

azrareyyan
azrareyyan

1639

bol tarayın tüylerini traş edin ve yara geçirici krem sürmeni tavsiye ederim

semphonia
semphonia

1088

Kõpüşümūze soğutucu minder aldım. Derin dondurucuya koyup yarım saat sonra çıkarıp köpüşün altına veriyorum. Hiç sesi çıkmiyor gayet halinden memnun. Birkaç saatte bir tekrar soğutuyorum. Bayağa rahatladı meğer sibirya kurduymuş bizimki :)

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

pireli olabilir

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Alerji de olabilir

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Tırnaklarını kesin

semphonia
semphonia

1088

Pireli değil, alerjisi bildiğim kadarıyla tavuga karşı var. Yedirmiyorum. Tirnak kesme olayı da bilemiyorum doğada torpuleniyor diye hiç denemedim. Dağ bayır geziyoruz :)

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Eğer keserseniz o kadar kanatamaz. Kesmeniz lazım Doğada törpülense keşke o Zaman sokaktaki hayvanlar çizemezdi elimizi. :)

canakavi
canakavi

11151

vet. götürüp durumunuzun iyi olmadığını söylerseniz yardımcı olacaktır eminim bu bir bahane olmamalı bence yarın ilk iş bir veterinere gidip muayene ettirin

azrareyyan
azrareyyan

1639

[veteriner falan değilim]

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2561 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR