Orijen Six Fish Deneyimimiz

vizardon
vizardon

892 Puan

Nisanın ikinci haftasından itibaren Orijen kullanıyoruz. Aslında mamasını değiştirmek istemezdim, bir süre iyi gidiyorduk ama son iki ayda hiç olmadığı kadar kedimde tüy dökülmeleri başladı. Her sevdiğimde elime yumak-yumak tüyler geliyor ki kedim o kadar tüylü bir kedi de değil, hiçbir zaman da böyle bir durumla karşılaşmadık. Kedimin bu kadar yoğun tüy dökmesinin sebebinin mevsim geçişinden olduğunu düşünmüştük ama hala devam ettiği için mamasının neden olduğunu düşünmeye başladım. Bu durum birkaç defa kusmasına neden oldu, tüy yumağı oluşumunu engellemek için gimpet'in macununu da kullanıyoruz üstelik (veterinere durumu anlatmıştık o da mevsim geçişinden dolayı çok tüyü döküldüğü için fazla tüy yutması nedeniyle kustuğunu söylemişti). Ama bu kusma işi bu hafta tekrar gerçekleşti.
İlk olumsuz durum kedimin kilo alması oldu. Sağlığı ile birlikte farklı sebeplerden dolayı kilosuna dikkat etmeye çalışıyorum (sürekli oynatmak, bahçeye çıkarmak, sürekli tartılmak gibi) ölçü kabı ile birlikte önerilen ölçüde mamasını verdiğim halde kedim bir ayda 3.7 kilodayken 4.7 kilo oldu, bir süre böyle devam etti ama ne yazık ki son bir ayda beş kiloya ulaştı. Yani 4 ay gibi bir sürede 1.3 kilo aldı. Artık kedimin mamasını buzdolabının üzerine koymaya başladım ki biraz daha hareketlilik katsın ve buzdolabının üzerine çıkmaya üşeneceği için öyle her mama kabının yanından geçerken keyfince mama yiyemesin. Ne yazık ki bunu mama kabını buzdolabının üzerinden yanlışlıkla düşüreceği zamana kadar ancak yapabildim (toprak eşeleme hareketiyle mamasını güya saklamaya çalışıyor sonra yemek için).
Kakasının kokusu kullandıktan bir iki hafta veya bir ay sonra ise iyice dikkatimi çekmeye başlamıştı.
Kaka kokusu önemli değil tabii ki ama en büyük sıkıntımız tüy dökmesi ve şişmanlık.
Siz neler kullanıyorsunuz? Uzun süre kullandıktan sonra memnun kaldığınız mamalar varsa önerinizi bekliyorum. Özellikle tüy ve kilo konusunda bana yardımcı olabilecek mamalar lazım.

24 CEVAP

yasement
yasement

119858

Aylar once ndden memnunuz yazmisim, uzun vadede memnun kalmadik.

Zlatan
Zlatan

2230

Kedinizin b vitamini eksiği olabilir bu kadar tüy döküyorsa. Şimdi mamanın içindekilere baktım kendi aitesinden en az bulunan vitamin b vitaminiymiş içinde. Birde kalori hesabı var (ME (hesaplanan metabolize enerji) 4060 kcal/kg (bir kap başına 500 kcal).
Kalori dağılımının %41’ini protein, %17’sini karbonhidratlar ve %42’sini yağlar oluşturmaktadır .) yazıyor. Kedinizi bu kalori hesabına göre besleyebilirsiniz belki kalorisi fazla geliyodur minnoşa. Ama veterinerine sorun ne kadr kalori alması gerek b vitamini desteği alabilir miyiz diye ben uzman değilim sonuçta. Sadece bulduklarımı paylaşayım dedim.

yasement
yasement

119858

Miasugok 4ü de kedime uyuyor ama dusuk tahilli iyi gelmedi bizimkine. Veterinerlerin en cok onerdigi hills proplan royal canin 3lusunden sasmamakta fayda var.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Ben 10 aylık kedime neredeyse kuru mamaya geçtiğimden beri ND veriyorum (yavrular için olanını). Baya araştırdıktan sonra en iyi mamaların Orijen, ND, acana, royal canin, hills olduğunu öğrendim. Bunun dışındaki markalar isim yapmış ve içi fos olan mamalar hemen hemen. Tamamen tahılsız olanlar tavsiye edilmiyormuş yüksek protein değerleri yüzünden. Bu yüzden NDnin düşük tahıllısını tercih edebilirsiniz. Ben çok memnunum.

patili
patili

120470

Vizardon merhaba :)
Öncelikle eğer kedin erkekse, orijen kullanmamalısın. En fazla kullansan kullansan, acana kullanabilirsin tahılsızlar arasında. Orijen yetişkin kediler için -kilo almaya müsaitlerse- çok ağır bir mama.

yasement
yasement

119858

Nd dusuk tahilli balikli kullaniyoruz. Tavuklu ve balikli donusumlu aliyorum. 2 paket bitiyor digerine geciyorum. Ama asiri tuy dokulme problemimiz oncesinde de olmamisti bizim(proplan kullanirken). Su ara sadece nd tahilli balikli kullaniyoruz memnunuz. Diski miktari haric, daha az olabilir o.
Sadece bunu kullanmamizin sebebi havalarin cok sicak olmasi ile birlikte yas mamayi tabaginda birakir oldu. Kuru mamayi pek birakmiyor. Yoksa ben kuru mama ile beslemeyi cok saglikli bulmuyorum.
Ve bir danaya döndü ayni sekilde bizimki de, onu da sicaklara bagliyorum hareketi cok azaldi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

N&D düşük tahıllı morina balıklı kedimde kullandığım ve memnun kaldığım bir mamaydı. Sonra kedimle ilgili bazı nedenler yüzünden değiştirmiştim. Şimdi yine kullanmaya başlayacağım. Tavsiye ederim

miasugok
miasugok

12502

Ben nd tavuklu narlıdan orijen cat&kitten a geçiyorum şu an. Kedim mama kabından orijenleri ayıklayarak yiyor bayıldı ama bu yazdıklarınızı okuyunca aklımda kocaman bi soru işareti oluştu napsam bilemedim. Zaten çok iştahlı bi kedi obez olmasından çok korkuyorum :(

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Açıkçası tahılsız mama kullandığım zamanları kendi açımdan bir kayıp olarak adlandırabilirim. Kedimde son derece hareketsizlik ve tüy döküm problemi yaşıyorduk. Benim kedime Hills çok iyi geldi. Sizinkilere tahılsız iyi geliyorsa devam edebilirsiniz. Ben tavsiye etmiyorum.

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Gizem hanım kedim dişi olduğu için çok farketmiyordu mamanın tahılsız veya tahıllı oluşu. En azından erkek kedilerin taşıdığı riskleri taşımıyordu. Bildiğim kadarıyla erkek kedilerde idrar yollarında kristalleşme gibi birtakım sorunlara sebep olabiliyor. Orijen cat&kitten kullanıyorduk biz. Bebekliği çok hareketli olan kedim zaman içerisinde durağanlaşmıştı ve tüyleri yumak yumak elime geliyordu ve mamasını değiştirmeye böylece karar verdim. Uzunca bir süredir Hillsin az tahıllı veya science plan ton balıklı serisini kullanmaktayım. Hiçbir şikayetimiz kalmadı. Bu süreçlerden sonra kısırlaştırmama rağmen mamasını değiştirmedim kilosu da normal seyrediyor.

Zlatan
Zlatan

2230

Eski maması neydi acaba onunda kalori hesabına bakalım kap başına kaç kalori düşüyor diye

vizardon
vizardon

892

Teşekkür ederim ya uğraşmışsınız :)
Biz paketinde kilo başına yazdığı miktarda verdik ama kedim yedikçe acıkıyor maalesef, kilosu da arttıkça önünü alamadık, artık obur bir kedi oldu :)

vizardon
vizardon

892

Eski maması michoydu, uzun süre de kullandım ve hiçbir sorunumuz da yoktu, kabı da her zaman dolu olurdu ama hakkındaki yorumlar nedeniyle kaliteli bir mamaya geçmeye karar verdim, içeriğinin zengin olması hoşuma gitmişti, o da hareketli kedilere göre ayarlandığı için olmadı :)

Zlatan
Zlatan

2230

Aaaa bulamadım ama bikaç veteriner sitesinde şunu buldum:Günlük Beslenme: Sağlıklı yetişkin bir kedinin günde kilo başına yaklaşık 80 kalori alması gerekir. (Örn: 4 kilo olan bir kedi günde 320 kalori alabilir) umarım saçmalamamışımdır aklınızda bi şeyler oluşturabilmişimdir

esraozmen
esraozmen

3422

micho iyi bir mama değil, orijen iyi bir mamadır aslında ama kedinize çok yaramamış olabilir.proplan önerebilirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4291 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR